autó₪szalon

Mercedes magyarul: jól boltol is, gyárt is

Piacvezető a Merci és a kecskeméti gyár is tolja az új modelleket kifelé. 

Ismét piacvezető a prémium személyautók értékesítésében a Mercedes-Benz, három sikeres gyártásindítás és stabil teljesítmény a kecskeméti gyárban, ezek jellemezték 2019-ben a Mercedes-Benzt Magyarországon.

 

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft., 2019-ben is a vezető helyet szerezte meg a prémium személyautók eladásában, és jól teljesítettek a kishaszon- és nagyhaszonjárművek üzletágak is. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben újabb sikeres évet zárt: mintegy 190.000 személygépkocsit gyártottak Kecskeméten, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Egy éven belül háromszor is sikeresen indították el az egymást követő új modellek sorozatgyártását.

A két cég közösen értékelte a 2019-es év eredményeit.

Reinhard Münster, a  Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 2019-es, 113 milliárd forintos árbevételével 4,2 százalékos növekedést ért el 2018-hoz képest.

A személyautó üzletág a Datahouse hivatalos regisztrációs adatai szerint 2019-ben 4.503 Mercedes-Benz személygépjárművet értékesített, ezzel már negyedik éve vezeti a prémium szegmens eladásait Magyarországon. Kiemelkedő eredményt értek el az AMG modellek, amelyek a teljes eladás több mint tíz százalékát tették ki.

A Kecskeméten gyártott kompakt autók eladása dinamikusan nőtt: 2019-ben az A-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake modellekből összesen 830 darabot értékesítettek, ami 48 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Legnagyobb számban az E-osztály limuzin változatát értékesítették 2019-ben, összesen 574 darabot. A SUV kategóriába tartozott a teljes értékesítés több mint egyharmada, 1.530 darab. 200-ra nőtt a teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladása, amely 68 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

A kishaszonjárművek üzletág 16 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet. A húzómodell 2019-ben is a Sprinter volt, a Datahouse hivatalos regisztrációs adatai szerint a megújult változatából 676 darabot, 2018-hoz képest 19 százalékkal többet adtak el.

Mercedes-Benz nagyhaszonjárműből 588 került a magyar utakra. A Magyarországon jelentős visszaesést mutató szegmensben a Mercedes-Benz  megerősítette pozícióját, piaci részesedését 10 százalékról 11,5 százalékra növelte 2018-ról 2019-re.

Az after sales üzletág 7,7 százalékot nőtt: összesen 21 szerződéses partnerrel dolgozott 2019-ben, amelyek 18 értékesítési ponton és 31 szervizben várták az ügyfeleket - összesen 1.360 munkatárssal.

Ismét sikeres évet zárt a kecskeméti gyár

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tovább erősítette a magyar gazdaságban betöltött szerepét. Termelési és pénzügyi eredményei alapján a járműgyártó vállalat továbbra is Magyarország gazdaságának egyik meghatározó szereplője, és a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója. Az autógyártó, az előző üzleti évekhez hasonlóan, ismét sikeres évet zárt: 2019-ben mintegy 190.000 kompakt autó gurult le a kecskeméti gyártószalagokról, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Ez az eredmény a 2018-ban elért csaknem 3,6 milliárd eurós árbevételhez képest mintegy 2,7 százalékos növekedést jelent.

A kecskeméti gyár ezzel nemcsak hazánkban, hanem a Mercedes-Benz Cars globális gyártási hálózatában is tovább növelte jelentőségét. A gyár úttörő szerepet tölt be olyan új gyártástechnológiák alkalmazásában és tesztelésében, amelyeket a sikeres tesztidőszakot követően később a termelési hálózat más telephelyei is átvesznek és alkalmaznak.

A rugalmas és hatékony termelésnek köszönhetően a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2019-ben három alkalommal is sikeresen indították el az egymást követő új kompakt modellek sorozatgyártását. Februárban az újgenerációs CLA Coupé első sorozatgyártott példánya gördült le a gyártószalagról, amelyet rövid időn belül, júniusban testvérmodellje, az új CLA Shooting Brake követett. 2019 őszén a kecskeméti gyárban egy éven belül harmadszor indult el sikeres sorozatgyártás, amikor egyszerre hagyták el a gyártósort a kecskeméti kompakt modellek Mercedes-AMG Performance csúcsverziójának első példányai. Ez a háromféle modell is kizárólag a kecskeméti gyárban készül a világ piacai számára.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint sem a 2019-es év termelési és a pénzügyi eredményei, sem pedig a modellpaletta szinte teljes megújulása nem  lett volna megvalósítható a gyár elkötelezett, motivált és hozzáértő csapata nélkül.

A kecskeméti telephely vezetője arról is beszámolt, hogy a gyár a környezet- és klímavédelem, valamint a fenntarthatóság területén tett erőfeszítései alapján a közelmúltban elnyerte a Daimler Environmental Leadership Award (ELA) nemzetközi versenyének első díját. A nyertes, „#Green. #Besser. # Kecskemét.” elnevezésű pályázat a termelés 2012. évi kezdete óta a gyár, a régió és a következő generáció zöldebb jövője érdekében tett intézkedések hosszú sorát foglalja magában, amelyek között szerepel például a CO2-kibocsátás, valamint az energia- és vízfogyasztást jelentős csökkentése, valamint a hulladékújrahasznosítási arány csaknem 100 százalékra növelése. A kecskeméti gyár ezzel hozzájárul annak a konszernszintű, Ambition2039 elnevezésű stratégiának a megvalósításához, amelyben a Mercedes-Benz azt tűzte ki célul, hogy kevesebb, mint 20 év alatt CO2-semlegessé tegye az új személyautóinak flottáját.

(Mercedes-Benz Hungária, 2020. február 2.)

 

Mercedes: B helyett A Kecskeméten

Kecskeméten is gyártják 2018-től az A-osztályt.

Az új Mercedes-Benz A-osztály világpremierjén az is kiderült február 2-án, hogy Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd. A Daimler ugyanakkor a magyarországi üzemből elviszi a B-osztály gyártását annak érdekében, hogy helyet szorítsanak a gyártószalagon az új modellnek és továbbra is csúcson járassák a termelést, írja a Portfolio.

2016 júliusában a Daimler igazgatótanácsa úgy döntött, a kecskeméti Mercedes-gyár fejlesztésére és bővítésére szánt 185 milliárd forintot további 315 milliárd forinttal toldja meg, amelyből egy komplett új üzemet építenek fel a már meglévő mellé 2020 végéig. A beruházás nyomán a kecskeméti telephely gyártókapacitása további 150 ezer autóval bővülhet és 2.500 új munkahelyet hoznak létre.

Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol az új generációs A-osztály a kompakt modelljét 2018-tól gyártják majd. A Mercedes kompakt modelljei közül készültek már nálunk B-osztályos Mercedesek (2012 márciusától), valamint CLA (2013 májusától) és a CLA Shooting Brake (2015 januárjától) modellek.

A kecskeméti üzemben az A-osztály megjelenik majd a gyártószalagon 2018-ban, de az egyik régebbi modell gyártását be kell szüntetnie a Mercedesnek itt. Egyrészt azért, hogy helyet csináljanak az új generáció kompakt modellnek, másrészt pedig azért, hogy így biztosítsák a maximális kapacitáskihasználtságot. A B-osztályt veszi majd ki a gyártásából Daimler, ennek a modellnek az előállítása szűnik meg Kecskeméten.

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

Dieter Zetsche, a Daimler vezére az új Mercedes-Benz A-osztály bemutatóján

Ez jó dobás

A kompakt szegmens modelljei rendkívül népszerűek a Mercedes vásárlóinak körében, súlyuk évről évre nő az autógyártó összértékesítésén belül, így hozzájárultak ahhoz is, hogy a németek megvédték a világ első számú luxusautó-gyártójának címét. 2017-ben összesen 2,4 millió autót értékesítettek világszerte, amelyből mintegy 620 ezer darab volt kompakt személyautó. Így az A- és B-osztály, a hivatalosan szintén ebbe a szegmensbe sorolt CLA és CLA Shooting Brake modellek, valamint a hivatalosan az SUV-szegmensbe sorolt GLA modell az összértékesítésen belül több mint 26 százalékos részarányt képviselt. A kompaktjaiból összesen 5.555.555 darab fogyott azóta, hogy az A-osztály gyártásával megjelent ebben a szegmensben is a Mercedes 1997-ben.

Az értékesítési statisztikákból az is kiderült, hogy a már piacon lévő A- és B-osztály eladásai az elmúlt években gyakorlatilag nem változtak, a kompaktok között a növekedés motorja az SUV-szegmensbe sorolt GLA volt elsősorban.

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

A mind külsejében, mind pedig belső kialakításában megújult A-osztály viszont nagyon magasra teszi a lécet kategóriájában. A Mercedes mérnökei rengeteg biztonsági és vezető támogató megoldást pakoltak át a csúcskategóriát képviselő S-osztályból ebbe a kompakt modellbe. Szükség lesz arra is, hogy a Mercedes szakemberei jól lőjék be a modell árat, azt, hogy mennyibe kerülnek majd az A-osztály egyes variációi, márciusban teszik közzé.

Az új gyár beindításával 2020 után évi 150 ezer autó legyártására lesz képes, így a kecskeméti gyárak összkapacitása elérheti a 340 ezer autót éves szinten.
Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

A Mercedesnek Kecskemét bejött

A Daimler 2008-ban egy 441 hektáros területet vásárolt meg Magyarországon, amiből akkor 160 hektár felhasználása indult meg először. Az itt felépített gyártóüzem 150 ezer autó legyártására volt alkalmas. Később a harmadik műszak bevezetésével, a szokásos leállások elhagyásával, a gyártási és logisztikai folyamatok optimalizálásával 190 ezer autót lehetett előállítani.

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

A gyártás felpörgetésével párhuzamosan emelkedett a vállalat árbevétele, amely 2016-ban 3,4 milliárd euró felett tetőzött, míg az üzemi-és adózott eredmény rendre 80 és 65 millió euró közelében alakult az utóbbi években. 

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

És ami kigurul majd

Az új A-osztály többféle erőforrással is elérhető lesz, első körben 1.4 literes (120 kW, 250 Nm) és 2.0 literes (165 kW, 350 Nm) benzinmotorral, valamint 1.5 literes (85 kW, 260 Nm) dízelmotorral árulják majd az új kompakt modellt. Továbbra sem készülnek majd alternatív meghajtású járművek a magyar üzemben.

A Mercedes néhány napja közzétett egy térképet az oldalán, ahol azokat az országokat tüntették fel, ahol elektromos autókat, vagy akkumulátorokat gyártanak majd a jövőben. Ezen a térképen viszont a magyarországi gyár nincs ott.

 

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten


Kecskeméten hamarosan egy olyan csúcstechnológiával rendelkező hatékony gyártási egység létesül, ahol a rugalmas termelési rendszerben különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gurulnak majd le a szalagról. Az új üzemben, ahol 2020-ban már elindul a termelés, lehetőség lesz akár hibrid, vagy tisztán elektromos modellek gyártására is. Újabb beruházásokkal át lehet állni elektromos autók gyártására is a jövőben. 

(Portfolio, 2018. február 3.)

 

Mellédob még egyet a Kecskeméti Mercedes

Teljesen rugalmas termelési rendre állítja át kecskeméti üzemét a Mercedes, s felépítik a második ütemet, megduplázva a kapacitást.

Nagyon sikeresek a Mercedes-Benz kompakt autói, a gyárak alig győzik kielégíteni a megrendeléseket – nem termelnek raktárra, csak és kizárólag leadott megrendelések után indítják el az autók legyártását, legyen szó magán- vagy flottavásárlóról, írja a Világgazdaság.

A gyár hétéves modellciklussal számol, tehát úgy két év múlva kezdődik a generációváltás, azt követően a jelenlegi 5 helyett már 8 típus alkotja majd az alsó középkategóriás kínálatot. Az eddiginél sokkal nagyobb lesz a variációs lehetőségek száma, amire egyfelől felkészítik a már meglévő kecskeméti üzemet, másfelől felépítik a második ütemet: megduplázzák a kapacitást.

A magyarországi üzem az egyik tesztközpontja az Ipar 4.0-nak nevezett digitalizációnak, amelynek keretében például bevezették azt a rendszert, hogy a szalagon haladó autót egy külön neki dedikált munkaasztal követi. Ezen előre összeállítják a beszerelésre váró alkatrészeket, így nem a szalagon dolgozó munkásnak kell gondolkodnia, hogy hova kell nyúlnia, hanem a megfelelő fakkból kivett alkatrészt kell beszerelnie. Ennek a módszernek az előnye, hogy fel lehet gyorsítani a szalagot.

A munkaasztalokat önjáró robotok mozgatják a futószalag végpontjai és a logisztikai központ között, a felszabadult területen pihenőhelyeket alakítottak ki a munkásoknak, a változatlan hosszúságú szünet idején tehát több időt tölthetnek tényleges pihenéssel, hiszen nem kell olyan messzire menniük.

A meglévő üzemre a közeljövőben még 580 millió eurót költenek, a bővítés központi eleme egy 99 ezer négyzetméteres új karosszériaüzem felépítése, illetve a kínálat átalakulása miatt megteremtik a feltételét a hibrid- és az elektromos autók gyártásának is. Ez csak a kezdet, hamarosan indul az a beruházás, amelynek keretében mintegy 1 milliárd eurós költséggel megvalósítják a második ütemet: egy, a jelenlegi 4000 főt foglalkoztató üzem mellett egy újabb, 2500 főt foglalkoztató gyártóegység létesül.

Ezzel a jelenleginél kétszer nagyobb kapacitású, rugalmas gyár jön létre, ahol nemcsak különböző kompakt autókat tudnak majd gyártani, de eltérő architektúrájúakat, akár hosszmotoros típusokat is. A hangsúly továbbra is a kompakt típusokon lesz idehaza, de így az esetleges keresleti csúcsokat akár a magyar üzem bevonásával tudja majd kielégíteni a Mercedes, nem kell külső partnerekhez fordulnia.

Így indult a gépezet

2009. október 16-án volt a kecskeméti gyár alapkőletétele, két és fél évvel ezután, 2012. március 29-én volt az ünnepélyes gyáravatás, ekkor kezdték a B osztály sorozatgyártását. 2013. január 25-én indult a CLA kupé, harmadik modellként, 2015. január 20-án pedig a CLA Shooting Brake gyártását indították be. 2016. február 15-én készült el a félmilliomodik autó, egy fekete színű CLA. Közel 4000 ember dolgozik az üzemben, tavaly több mint 180 000 autót készítettek.

(Világgazdaság, 2017. június 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.