blokkk.com                                                          │ webzseb » felhőpiac │                                                     │ hírkirakattmustra │         

 

A hirdetőknek is jó az Instagram

Már egymilliónál is több a hirdető az Instagramon

 

Töretlen a fotómegosztó alkalmazás népszerűsége. Havonta több mint egymillió cég hirdeti termékeit az Instagramon keresztül. Az alkalmazás különböző fejlesztésekkel is próbál segíteni a kisebb cégeknek is.

A havi egymilliós hirdetőtábor ötszörös növekedés a 2016-os évhez képest, amely az Instagramon az alkalmazások bővülésére, és a Facebookkal kialakított együttműködésre vezethető vissza.

Az Instagram nem is olyan rég még csak egy jópofa fotóalkalmazás volt, amelyben különböző filterek segítségével látványosabbá lehetett tenni a képeket. Mára ez már a múlt, több mint 8 millió vállalkozásnak van profilja az oldalon,
így a felhasználók közvetlenül kapcsolatba tudnak lépni számos céggel.

James Quarles, az Instagram üzletágának vezetője elmondta, hogy próbálnak a kisebb cégeknek segíteni az olyan bővítményekkel, mint a Boomerang, vagy a Hyperlapse. Előbbivel ismétlődő videókat lehet készíteni, utóbbi gyorsított felvételek készítésére jó.

A cég közlése szerint a havi 600 millió aktív felhasználó 80 százaléka követi valamelyik céget, és 120 millióan interakcióba is kerülnek velük.

Hasonló utat jár be a Snapchat is, ők a fiatalabb réteget célozták meg különböző kreatív filterek segítségével. Ezek ellenére az Instagram fölénye nagy, hiszen míg az Instagram 400 milliós napi felhasználótáborral rendelkezik, ugyanez a mutató 150 millió a Snapchatnél. A Snapchat 2017. évi bevételét 770 millió dollárra várják, ami azért messze elmarad az Instagram 3,2 milliárd dolláros bevételétől.

Az Instagram (ahogy a többi népszerű alkalmazás) nem elégszik meg ennyivel. Szeretnének további támogatást nyújtani a cégeknek. Segítenék őket abban, hogy melyik bejegyzésre érdemes hirdetést rakni, de akár az is elképzelhető, hogy
bizonyos szolgáltatásokra (például egy fodrászhoz) időpontot is lehet majd foglalni. Az Insta-felhasználok nagy része az alkalmazásokon keresztül fedez fel termékeket, ezért a jövőben lehetőség lesz arra is, hogy az applikáción belül lehessen vásárolni.

(Origo, 2017. március 31.)

 

Vásárlást is kínál az Instagram

Első körben az iPhonosoknak és az amerikai vásárlóknak.

 

Az Instagram is igyekszik kihasználni az e-kereskedelem növekvő népszerűségét: a képmegosztó szolgáltatás egy olyan megoldást tesztel, amivel azonnal megvehetik a felhasználók a nekik tetsző termékeket, melyeknek fényképeit természetesen elhelyezik az oldalon.

 

A próbaidőszak alatt 20 márkával dolgozik együtt a cég, igaz, egyelőre csak az amerikai fogyasztók számára érhető el ez a lehetőség, közülük is az iOS-es készüléket, vagyis iPhone-t, vagy iPadet használóknak, számol be az új szolgáltatásról a Világgazdaság. A megoldás lényege, hogy a márkáknak az oldalra feltöltött képein szereplő termékekről további információkat tudhat meg a felhasználó, válogathat is közöttük. Az újítás lényege, hogy amint sikerül döntést hozni, nem kell kilépni az alkalmazásból, hanem a „Shop Now”, vagyis „Vásárlás Most” gomb megnyomásával el lehet indítani a tranzakciót.

 

A termékinformációk és fényképek magában az Instagram-applikációban jelennek meg, így sokkal gyorsabban betöltődik a tartalom, mintha külön böngészőben kellene megnyitni, azaz jelentősen felgyorsulhat a kiválasztás és vásárlás folyamata.

A Techcrunch technológiai portál beszámolója szerint az Instagram nem számol fel közvetítői díjat a szolgáltatásukon keresztül is értékesítő vállalkozásoknak. Ehelyett igyekeznek majd rávenni a cégeket: azért fizessenek, hogy az általuk feltöltött tartalmak megjelenjenek az olyan felhasználók számára is, akik egyébként nem követői az adott márkának.

 

De miért érné meg ez a társaságoknak? Az Instagram saját felmérése szerint a megoldást használók 60 százaléka szerez ismereteket termékekről és szolgáltatásokról az alkalmazáson belül, háromnegyedük a felületen posztolt tartalmak hatására további információk gyűjtésébe kezd weboldalakon, online keresőkön. Az Instagramnak már most is mintegy félmillió hirdetője van és az egymilliárd dollárért a Facebook tulajdonába jutott szolgáltatás kezd komoly bevételt is hozni.

(Világgazdaság, 2016. november 4.)

 

Kergetőzik az Instagram

100 millió új felhasználó kilenc hónap alatt. Lenyomta a Twittert.

 

Elérte a 400 milliót az Instagram kép- és videomegosztó oldal felhasználóinak száma. A Világgazdaság beszámolója szerint a felületnek mindössze 9 hónap kellett ahhoz, hogy újabb százmillióval növelje a táborát. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Instagramot már többen használják, mint a Twittert, amely a legutóbbi információk szerint világszerte 316 millió netezőt köt magához. Az Instagram felhasználók több mint 75 százaléka az Egyesült Államokon kívül él. A 2014. decembere óta csatlakozott 100 millió embernek több mint fele Európából és Ázsiából származik, a legnagyobb számban pedig brazilok, japánok és indonéziaiak csatlakoztak az oldalhoz.

Az Instagramot 2012-ben egymilliárd dollárért vette meg a Facebook. A Facebook most már több bevételt akar kivenni a szolgáltatásból, ennek érdekében egyre inkább megnyitja a hirdetők előtt. Az eddigi 8 ország mellett további több mint 30 piacon teszik lehetővé, hogy a vállalkozásokat, termékeket, szolgáltatásokat népszerűsítsenek rajta.

 

Az Instagram más vonalon is nyit a korábbiakhoz képest. Eddig a hirdetési lehetőség, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, csak bizonyos márkák számára áll rendelkezésre, viszont ezentúl bármelyik cég reklámozhat a felületen. Ráadásul még jobban közelíthetnek az instagramos hirdetések a tévében megszokottakhoz, ugyanis míg korábban legfeljebb tizenöt másodperces szpotokat tölthettek fel a cégek, addig a jövőben már 30 másodperces kisfilmeket is elhelyezhetnek.

 

A Facebook lépését az is indokolja, hogy a mobileszközökre optimalizált hirdetések értéke világszerte ugrásszerűen nő.

(Világgazdaság, 2015. szeptember 24.

 

 

blokkk.com │                                                   webzseb │                                           f » blokkk.com │