blokkk.com webzseb - netes áru                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

A fellegekig ér a mobilnet piac

Nő minden, ami mobil interneten mozog.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Egyre nagyobb a mobilinternetes piac, az előrejelzések szerint a jövőben is nőni fog. A piac 2013-ban 200 milliárd dollár volt, 2017-re 700 milliárd dollár lesz, több mint háromszorosára nő. Az egyes területek várható nagysága (zárójelben a 2013. éves érték):

- mCommerce, mobilos kereskedelem 516 milliárd (133 milliárd)

- mobilos játékok és alkalmazások 74 milliárd (21 milliárd)

- vállalati megoldások 53 milliárd (26 milliárd)

- mobilos hirdetések 42 milliárd (12 milliárd)

- okosórák és egyéb eszközök 11 milliárd (38 millió).

A növekedéshez szükséges befektetések értéke 2014. harmadik negyedév végéig bezárult egy év alatt 19,2 milliárd dollárt tett ki. Ezek leginkább az mCommerce területére áramlottak, de jelentősek az utazással kapcsolatos alkalmazások.

A elmúlt egy évben 94 milliárd dollárt tett ki a különböző mobil internet alkalmazások értékesítése, ebből a legnagyobb WhatsApp 21,8 milliárdos eladása a Facebooknak. Az egy évvel azelőtti 13,7 milliárd dollárhoz képest jelentős a növekedés.

A három legnagyobb mobilinternetes cégnek a Digi-Capital egyelőre a Twittert (29,8 milliárd dollár), a WhatsAppot (21,8), és az Ubert (17) tartja, legalábbis a 2014. harmadik negyedév végén becsült cégérték alapján.

(Forrás: Investor.hu, 2014. december 8.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: webzseb

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________