blokkk.com                                                          │ webzseb » netesáru │                                                      │ hírkirakattmustra │         

 

Tolja rendesen az okosmobil a webet
Közel fele a netes vásárlásoknak okostelefonos. Kelet-Európában ez csak 25%.

_________________________________________________________________blokkk.com

A webáruházak, de a márkagyártók sem hagyhatják figyelmen kívül az okosmobilt, mivel ezen keresztül zajlik az e-kereskedelem egyre nagyobb része, állapította meg a hirdetési piacot elemző Criteo a mobil kereskedelemről készített 2016. első félévi tapasztalatait összegző jelentésében.


Az Origo tudósítása rámutat arra, hogy tovább nőtt a mobileszközök használata és azok a kiskereskedelmi vállalkozások, amelyek felismerik ennek a lehetőségeit, több sikerre számíthatnak a a vásárlók elcsábításában.

A jövőben tovább nő az interneten böngészők és vásárlók száma, ezen belül pedig egyre több tranzakciót rögzítenek mobileszközön. 2016. első fél évében a világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalkozásainak mobil eladásai 17 százalékkal nőttek
az egy évvel korábbihoz képest, így arányuk jelenleg 46 százalék az összes e-kereskedelmi tranzakción belül. Kelet-Közép-Európában a piacvezető kiskereskedelmi cégek mobil részesedése 25 százalék. Japánban és az Egyesült Királyságban már nagyobb értékesítési forgalom zajlik mobileszközökön, mint asztali gépeken. A mobil csatorna kiskereskedelmi tranzakciókon belüli részesedése Brazíliában, Ausztráliában és Franciaországban nőtt a legjobban.

Az okostelefon, mint kedvenc vásárlási eszköz szerepét tovább erősíti a tranzakciók lebonyolítását egyszerűsítő megoldások továbbfejlesztése, mint például az ujjlenyomat-felismerés. A mobilbarát kiskereskedői weboldalak számának bővülésével a mobil tranzakciók száma is nő.

2016. első félévében először fordult elő, hogy a mobil alkalmazásokban magasabb volt a rendelési érték, mint az asztali gépes és a mobil internetes csatornán (tehát nem a rendelések száma, hanem a mobilon megrendelt áruk értéke).

Az okostelefon-központú vásárlóközönség eléréséhez a kiskereskedelmi cégeknek érdemes az alkalmazáson belüli vásárlást és a mobil internetet is lefedő, mobilközpontú marketingstratégiát kidolgozniuk.

2016. első félévében minden világszerte jelentős piacon a mobil tranzakciók többsége okostelefonon zajlott. A jelentés rangsort állított fel a mobil csatorna kiskereskedelmi tranzakciókon belüli részesedése alapján, amiben a legtöbb mobilbarát webhellyel rendelkező országok (Japán, Egyesült Királyság és Dél-Korea) lettek az éllovasok.

A legnagyobb kiskereskedelmi cégek ötletes, könnyen kezelhető és hasznos vásárlási alkalmazásokat fejlesztettek annak érdekében, hogy a fogyasztók gördülékenyen hajthassanak végre tranzakciókat mobileszközön is. Az olyan jellemzők, mint az elhelyezés a kezdőképernyőn, az azonnali betöltés, az offline tartalom, a személyre szabás és könnyebb hozzáférés vonzóbbá teszi a vásárlási élményt a fogyasztók számára.

 

Magyarországon minden ötödik e-kereskedelmi vásárlás már jelenleg is mobil eszközön zajlik, okostelefonon vagy tableten. Magyarországon ugyanúgy az m-kereskedelem növekedése várható az elkövetkező években, ahogyan Németországban is történt az elmúlt néhány évben. Az okostelefonok már jelenleg is az m-kereskedelem fontos eszközei, ráadásul szerepük az egész e-kereskedelmi területen tovább nő. Az e-kereskedelmi vállalkozások számára döntő, hogy tovább építsék a mobil üzletágakat.
(Origo, 2016. október 14.)

 

 

blokkk.com │                                             webzseb │                                           f » blokkk.com │