blokkk.com webzseb - netes áru                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Áruházba megy a cseh webáruház

A cseh webáruházak  szokatlan módon a hagyományos áruházakba költöznek.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Szokatlan folyamat indult meg a csehországi elektronikus kereskedelemben, egyre többen költöznek az internet mellett a hagyományos boltokba.

A nagy cseh online üzletek egyre több hagyományos boltot nyitnak, ahol nemcsak az interneten rendelt árut vehetik át a megrendelők, de árusító helyként is működnek, ahol komoly kínálatból választhatnak a vásárlók. Az összesen 37 ezer cseh online cégből már több mint 6 600 nyitott üzletet a Heureka.cz adatai szerint. Ez azt mutatja, hogy a nyugatival ellentétben egy új, hibrid kereskedelmi modell van születőben Csehországban, amely a hagyományos kiskereskedelmet kombinálja az e-kereskedelemmel. E megoldás népszerűségét mutatja, hogy fordítva is működik: mind több hagyományos üzlet lép be ajánlatával az internetre.

A háttrében az húzódik meg, hogy a cseh vásárlók nem igazán hívei a kiszállításnak, úgy érzik, nagyobb biztonságban van az áru, ha maguk ellenőrizhetik és vihetik haza. Ezért azok az online vállalkozások, amelyek nem tudnak vagy akarnak saját üzletet nyitni, a legkülönbözőbb módon igyekeznek lehetővé tenni a küldemények személyes átvételét. Az elektronikai cikkeket forgalmazó CZC.cz már 56 olyan lerakatot nyitott, ahol átvehetők a megrendelt cikkek, és számukat százra tervezi emelni.
 

Az illatszer-kereskedő Parfums.cz négy lerakatát hagyományos bolti szolgáltatásokat nyújtóvá alakítja át, a cég szerint cseh piac speciális volta megköveteli. Nem tartanak ugyanakkor attól, hogy feleslegessé válna az online szolgáltatás, mivel az sokkal olcsóbb az üzletek fenntartásánál.

 

(Forrás: Napi Gazdaság, 2014. május 5.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: webzseb

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________