blokkk.com plázarítus - zsöllyeár                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Nyitják a boltokat a kereskedők világszerte

De nem annyira nálunk, Magyarországon ez nehezebben megy a plázastop miatt is.

                                                                                                                                                   blokkk.com

A kereskedők egyre több boltot nyitnak világszerte, a CBRE ingatlantanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint. A nemzetközi ingatlantanácsadó cég szerint a kiskereskedők ma a költségek növekedésével, a többcsatornás értékesítéssel és a vásárlói szokások változásával együtt sodródnak a piacokon, így üzletpolitikájuk egyik legfontosabb eleme a hálózatuk folyamatos fejlesztése.

 

A CBRE kutatásának eredménye szerint Németország második éve őrzi első helyét, mint a kiskereskedők a legkedveltebb célpiaca, ahol a láncok 40 százaléka tervezi új boltok nyitását 2015-ben. Németországot Nagy Britannia és Franciaország követi 33, valamint 31 százalékkal. Franciaország felértékelődött a világcégek szemében, mivel egyes területeken évi 5 helyett 12 vasárnapon lehetnek nyitva az üzletek, a nemzetközi turisztikai zónák területén pedig egész évben megengedett a vasárnapi nyitva tartás.

A külföldi kiskereskedelmi láncokat Németország többek közt azért is vonzza, mert több mint harminc nagyvárosának kiemelkedő a vásárlóereje. A bérleti díjak ugyanakkor alig változtak, legfeljebb csak enyhén emelkedtek. Nagy- Britannia a tengeren túli cégek számára szintén kedvelt célpont, ezért az üzlethelyiségek kereslete erős maradt, különösen Londonban, ami itt viszont a bérleti díjak jelentős növekedését váltotta ki.

 

A kiskereskedők azért óvatosak és aggódnak is, 47 százalékuk leginkább a bizonytalan gazdasági kilátások és a költségek emelkedések miatt. Nem tetszenek nekik az üzlethelyiségek bérleti díjai és a minőségi ingatlanok hiánya is fejtörést okoz.


A legkiválóbb, a prémium termékeket kínáló boltok a világ minden táján tovább terjeszkednek, csak kevés helyen nem lépnek tovább a vezető világmárkák.

 

2015-ben a kiskereskedők 21 százaléka tervezi 1-5 üzlet nyitását az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet, és Afrika), az igazán nagyléptékű fejlesztők, a több mint 40 üzlet idei nyitását tervező vállalkozások aránya azonban csupán 9 százalékot ért el a felmérés szerint.

 

(Forrás: Világgazdaság, 2015. március 25.)
 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: plázarítus - zsöllyeár

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________