blokkk.com plázarítus - új világrend                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Hol épült a legnagyobb európai bevásárlóközpont?

Hát Oroszországban, Moszkvában.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com


Vetélytársat kapott a 2014. évi “fekete péntek”, így várhatóan nemcsak az USA-ban jellemzi hatalmas roham a boltokat a karácsonyi szezon hagyományos nyitónapján, hanem Oroszországban is. Moszkvában.

November 28-tól lehet ugyanis vásárolni Moszkvában az Aviapark bevásárlóközpontban, amely nemcsak az ország, hanem egész Európa leghatalmasabb plázája, megelőzve a 195 ezer négyzetméteres angliai MetroCentre-t. A 230 ezer négyzetméter alapterületű Aviapark háromszor akkora, mint az eddigi legnagyobb orosz pláza, a Metropolis (utóbbit tavaly vette meg a Morgan Stanley 1,2 milliárd dollárért).

A beruházás a Colliers International becslése szerint egymilliárd dollárba kerülhetett. Az egyik beruházó a Forbes szerint 2,7 milliárdos vagyonnal rendelkező építőipari vállalkozó, Arkagyij Rotenberg, aki szerepel az USA és az Európai Unió szankcióival sújtott orosz üzletembereinek listáján (Olaszországban több szállodáját is lefoglalták).


Az orosz kiskereskedelem lefékeződött, 2014. októberében 1,7 százalékkal bővült az éves forgalom, az elemzők szerint pedig a következő egy évben pedig csökkenhet a piac. Az Aviaparkba épített 550 üzlet több mint 85 százalékára már a november 28-i nyitásig megtalálták a bérlőt, köztük olyanokat, mint az Auchan, a Media Markt-Saturn, vagy a nevét még a Szovjetunió idejéből megőrző áruházlánc, a Gyetszkij Mir is.

 

Szakértők szerint a hatalmas mall épp a nehezebb időkben arathat sikert, mivel az embereknek lehet, hogy nem lesz pénzük külföldre utazni, de egy hazai shoppingolást még megengedhetnek maguknak.

(Forrás: Világgazdaság, 2014. november 27.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: plázarítus

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________