blokkk.com plázarítus - új világrend                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Plázaeső

Dől a pénz a plázapiacra Európában.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Az európai kiskereskedelmi ingatlanpiacon 33 milliárd eurót fektettek be 2014. első kilenc hónapjában, ami 2007. óta a legmagasabb érték. Ezen belül  harmadik negyedévben 11,1 milliárdért vettek ingatlanokat a befektetők, ami 23 százalékkal nagyobb a 2013. évinél a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási adatai szerint.

A kiskereskedelmi ingatlan befektetések az Egyesült Királyságban és az Ibériai-félszigeten nőttek a legnagyobb mértékben 2014-ben. A brit piacon 12,2 milliárd euróért cseréltek gazdát az ingatlanok 2014. első kilenc hónapjában, míg Spanyolországban a harmadik negyedévben 1,2 milliárd euróért.

 

Közép- és Kelet-Európában Romániában nőttek legnagyobb ütemben a befektetések, ahol a régió egyik legnagyobb ügylete keretében az Immochan 261 millió euróért vett kiskereskedelmi ingatlanokat. Oroszországban szintén nőtt a forgalom, bár igen alacsony bázisról.

A kiskereskedelmi ingatlanok kereslete Európa-szerte nő, jelentősen bővül a befektetői kör, a verseny további erősödik. Több ország befektetője célozza meg az európai kiskereskedelmi piacot, mint a globális pénzügyi válság óta bármikor. A befektetők alacsony hitelhányaddal vágnak bele az üzletekbe. Az európai kiskereskedelmi ingatlanpiacra érkező tőke mennyisége (hitel és saját erő) hamarosan meghaladja a válság előtti, 2007-es szintet, a CBRE megítélése szerint. befektetésekért felelős vezetője.

Magyarországon 2014. első kilenc hónapjában a kiskereskedelmi ingatlanbefektetések értéke közel 168 millió euró volt. A teljes befektetési volumen legnagyobb részét a kiskereskedelem adta. Egy nagy, felsőkategóriás bevásárlóközpont (Allee) eladása már az év elején az ingatlanpiacot felfelé húzta. 2015-ben a jó minőségű ingatlanok szűkössége korlátozhatja a kiskereskedelmi befektetési piacot.

 

Ömlik a tőke az európai plázákba

 

(Portfolio.hu, 2014. november 24.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: plázarítus

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________