blokkk.com                                                       iparospiac » lakszerkó                                                     hírkirakattmustra

 

Tartja magát a Herendi

A Herendi Porcelánmanufaktúra 2016-ban is hozta a formáját.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel 700 millió forintos adózás előtti nyerséggel zárta a 2016-os esztendőt, a cég üzemi tevékenységének összes bevétele pedig ötmilliárd forint körül alakult, számol be a Világgazdaság. A nyilvános cégadatok szerint a cég 2015-ben 4,9 milliárd forint bevételt és 873 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra árbevételének közel 70 százaléka exportértékesítésből ered.

 

A világ legnagyobb kézműves módon porcelánt előállító manufaktúrájának exportpiaca 60 országra terjed ki. A cég 16 ezer fehér formával, 4 ezer különböző mintával, összesen mintegy 64 millió különböző termékkel rendelkezik, évente pedig 300-400 új terméket fejleszt ki.


A világ egyik legnagyobb szakvásárának is vendége a Herendi, 2017-ben a márciusi frankfurti Ambiente vásáron a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 200 új terméket mutat be.

 

A cég több mint 230 millió forint értékű beruházást hajtott végre 2016-ban, ami csaknem két és félszerese az egy évvel korábbi összegnek. A manufaktúra gazdasági, pénzügyi működése stabil volt 2016-ban, külső finanszírozási igénye nem volt a társaságnak, hitel nélkül, saját forrásból finanszírozták működésüket és beruházásaikat. A több mint 700 munkavállalót foglalkoztató cég bruttó 7 százalékos bérfejlesztést hajtott végre, a személyi ráfordítások 150 millió forinttal növekedtek az előző évhez képest.

 

(Világgazdaság, 2017. február 1.)

 

 

blokkk.com                                                  iparospiac                                                 fblokkk.com