blokkk.com                       │ iparospiac » lakszerkó │                                   │ hírkirakattmustra │          

 

 

Bevásárol a dél-afrikai Steinhoff

Extreme Digital, Kika, Pepco egy kupacban.

                                                                                                                                       blokkk.com

A Kika és a magyar piacra nemrég belépett Pepco dél-afrikai tulajdonosának és az Extreme Digital együttműködésével jelentős régiós cégcsoport jön létre. A Extreme Digitalt az eddigi vezetés viszi tovább, rövidesen pedig Romániában nyithatnak üzleteket.


Csak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyére vár az Extreme Digital és a Steinhoff International: a hír már korábban felröppent, mely szerint a dél-afrikai kiskereskedelmi óriás Steinhoff bevásárolta magát az egyik legnagyobb magyar webshopba. A Steinhof 50,8 százalékos tulajdont szerzett az Extreme Digitalban, míg az eddigi alapító magyar tulajdonosoknál 49,2 százalékos tulajdonrész maradt. Az E-Digital értékelése szerint a megállapodás szakmai partnerségről szól, ennek részeként az eddigi vezetőség viszi tovább a céget. (Megjegyzés: azért a tulajdonosi arányok többet sejtetnek).

A külföldön főképpen bútoráruházakkal jelenlévő Steinhoff várhatóan komoly tőkeemelést hajt végre a cégnél - ennek összege üzleti titok - amiből finanszírozni tudja az Extreme Digital a Magyarországi és külföldi terjeszkedését. A cég elsősorban Romániában, majd a cseh és szlovák piacon erősítene, de készülnek a horvát piaci nyitásra is. Az első piaci lépésnek szánt Romániában Bukarestben és 2-3 nagyvárosban nyithatnak üzleteket 2016. elején.

A Gki Digital kutatása szerint az Extreme Digital lett az online piacvezető 2014-ben, amikor 24 milliárd forint volt a cég forgalma. 2015-ben 30 milliárd forint körüli árbevétellel számolnak, amivel a műszaki kereskedők teljes (boltos és online) piacán második lesz a cég.

(Népszabadság, 2015. november 11.)

 
 

blokkk.com      iparospiac      f » blokkk.com