blokkk.com szerkócsarnok - szakicuccok                              HíRKIRAKATTMUSTRA

 

 

Többet kütyüznek, mint tévéznek

Az amerikaiak.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Több időt töltenek az okostelefonokkal és táblagépekkel a felhasználók az Egyesült Államokban, mint a tévékészülékek előtt egy friss felmérés szerint. A változás alaposan átalakíthatja a reklámpiacot is.

Az okostelefonnal és táblagéppel rendelkező amerikaiak naponta átlagosan 2 óra 57 percet töltenek készülékeikkel a Flurry elemzőcég adatai szerint. Így már több időt szánnak az okos mobileszközökre, mint a televízióra, amelyet naponta átlagosan csak 2 óra 48 percet néznek.

Az elmúlt évek tendenciáit követve várható volt, hogy elérkezik az az időpont, amikor az okosmobilok és tabletek megelőzik a televíziót. Míg a tévés tartalomfogyasztásra szánt idő nem változik az Egyesült Államokban, addig a Yahoo-hoz tartozó Flurry elemzése szerint csak az elmúlt 9 hónapban 10 százalékkal nőtt az az idő, amelyet mobilapplikációkra fordítottak az amerikai felhasználók.


A szakértők szerint a médiafogyasztási szokások átalakulása jelentős átrendeződést hozhat a hirdetési piacon is, hiszen az eddig tévéreklámokra költött dollárok jelentős része a digitális platformokon jelenhet meg. A Flurry alapján csak ez az átrendeződés 30 milliárd dollárnyi többlet reklámpénzt jelenhet az online és mobilos hirdetési területnek az Egyesült Államokban.

A hagyományos médiumok ugyan gyorsan veszítenek közönségükből, a hirdetők egyelőre nem követték ezt a trendet. A nyomtatott sajtó például az amerikai reklámköltés 19 százalékát szerezte meg 2013-ban, míg a felhasználók médiafogyasztásra szánt idejéből mindössze 5 százalékkal részesedett.

Az elmúlt években a mobil platform a médiafogyasztási idő 20 százalékát foglalta le, miközben a reklámköltésekből mindössze 4 százalék volt a részesedése. A szakértők szerint a következő években ez a platform produkálhatja a leglátványosabb fejlődést a hirdetési piacon.

(Világgazdaság, 2014. november 19.)

 

Ezekből lesz nagy durranás

Ezekre bukik a világ. A vásárlók netre váltanak.

 

 1. Mobil fizetési rendszerek
Manapság az egyik legdinamikusabban növekvő terület a mobil fizetési rendszerek piaca, melyek előtt további óriási növekedési lehetőség áll a szakértők szerint. Ezt támasztja alá, hogy már a Google és az Apple is elkezdett egyre nagyobb energiákkal ezen a területen terjeszkedni. Ezen túl egyre több jelentősebb nagykereskedelmi áruház kezd el egy mobil pénztárcához hasonlítható szolgáltatást indítani, amit számos versenytárs kezdhet követni.

2. Terápiák
Mivel az amerikai társadalom szép lassan kezd elöregedni, vagy egyre stresszesebbé válni, egyre nagyobb lesz a kereslet a fizikális és mentális terápiákat nyújtó szolgáltatások iránt. Az USA-ban a terapeuták iránt rohamosan nő a kereslet, ami ma már az egyik legdinamikusabban növekvő szegmensnek tekinthető a munkaerőpiacon.

3. Akkumulátorok
Hihetetlen lehetőségek rejlenek az energiatároló eszközök területén is. Az elektromos autók térnyerésével óriási kereslet alakul ki az azokat hajtó lítium-ionos akkumulátorok iránt, melyek piaca az idei 6 milliárd dollárosról 26,1 milliárd dollárossá válhat 2023-ra. A terület úttörője a Tesla, mely 2017-től saját gigagyárában kezdheti meg a lítium-ionos akkumulátorok gyártását, amit számtalan versenytárs lehet kénytelen követni, ha tartani szeretnék a lépést a Teslával.

4. Napelemek
A napenergiában és az azok tárolására szolgáló napelemekben rejlő lehetőségeket mutatja a Google, mely egyre több ehhez kapcsolódó technológiát próbál alkalmazni. A NanoMarkets kutatócég szerint a napelemrendszerek piaca 2 milliárd dollárossá fog válni 2018-ra, és a lítium-ionos akkumulátorok további terjedése segíthet ezeknek a rendszereknek a költségeit is csökkenteni.

5. Személyes használatú drónok
A drónok előretörése folytatódhat az előttünk álló években, melyeket már egyre többen fognak személyes célra igénybe venni. A drónokban rejlő lehetőségekre egyre több cég figyel fel, többek között az Amazon és a Facebook is óriási összegeket öl a pilóta nélküli gépek fejlesztésébe. Ez azt mutatja, hogy elképesztő növekedési lehetőségek rejtőzhetnek ezen a területen is.

6. Mobilalkalmazások
A mobilalkalmazások iránt is egyre növekszik a kereslet, egyre többen már csak ezek segítségével böngésznek a weben. A mobilalkalmazások fejlesztése előtt elképesztő lehetőségek vannak.

7. Online élelmiszer-rendelés
Az élelmiszerek online rendelése iránt is növekszik az igény, tavaly már 15 milliárd dolláros bevétele származott ebből az ezzel foglalkozó cégeknek. A piacban rejlő potenciált jelzi, hogy a világ legnagyobb, online vásárlásokkal foglalkozó oldala, az Amazon is jelezte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet az ezen a területen történő terjeszkedésre. Rajta kívül a Wal-Mart is folyamatosan terjeszkedik az online-élelmiszer piacon, és egyre több amerikai városban teszi elérhetővé ezt a fajta szolgáltatását.

8. 3D-nyomtatás
A 3D-nyomtatás piacán is brutális növekedést jósolnak az iparági szakértők, ahogy korábban beszámoltunk róla. Amerikai kutatók már azt kísérletezik, hogyan lehet ilyen módon emberi szívet előállítani, ami azt mutatja, hogy az orvostudomány is egyre nagyobb mértékben támaszkodhat erre a területre. Ez pedig a 3D-nyomtatással foglalkozó vállalatok számára lehet üdvözítő hír.

 
9. Online luxusipar
A luxustermékek piacán is egyre jobban tolódik el a hangsúly az online felé. Egyre több vásárló már interneten keresztül adja le rendelését, melynek köszönhetően az online luxuspiac kétszer gyorsabban bővül a hagyományosnál (ebben természetesen az alacsony bázis is szerepet játszik).
(Investor.hu, 2014. április 10.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: szerkócsarnok

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________