blokkk.com                                                     │ iparospiac » lakszerkó │                                                      │ hírkirakattmustra │         

 

Belecsapott a jóba a Media Markt

Az online forgalmát megduplázta 2015-ben. Új színt kapnak az áruházak.

__________________________________________________________________blokkk.com

Több mint 90 milliárd forint forgalma volt 2015-ben a Media Markt Magyarország Kft. 22 üzletének, ami csaknem 20 százalékos növekedés 2014-hez képest. A webáruház forgalma 2014-ben megduplázódott, miközben a magyar online kiskereskedelmi forgalom harminc százalékkal bővült egy év alatt.

Győrben bemutatták frissen átalakított üzletét a cégcsoportnak. A győri áruháznak 2014-ben 4,5 milliárd forint forgalma volt az elektronikai, távközlési és háztartási kis- és nagygépeket forgalmából, ami mintegy tíz százalékkal nőtt 2014-hez képest. A forgalom növekedését segítette a kormány mosógép- és hűtőgépcsere-programja, emellett Magyarországon is megugrott az okostelefonok kereslete is.

A tízéves győri üzlet átalakításánál a Media Markt arculatát meghatározó piros szín helyett a fehérre helyezték a hangsúlyt, amely a 2.600 négyzetméter alapterületű üzletben a világításban is megjelenik. A piros szín a cég logójában megmaradt.

A felújított áruházban a termékek elhelyezésénél a friss vevőigényeket és a piaci trendeket egyaránt figyelembe vették, így hangsúlyos szerepet kaptak az okostelefonok, a hordozható számítógépek, de nagyobb területen helyezték el a háztartási nagygépeket is. A győri áruház mintájára a jövőben a többi 21 magyarországi üzletet is átalakítják.

(HVG, 2016. augusztus 25.)

 
 

blokkk.com │                                              iparospiac │                                            f » blokkk.com │