blokkk.com                                                         │ iparospiac » gyártósor │                                                  │ hírkirakattmustra │         

 

Szépen lépeget a Huawei

A Huawei 139 millió okostelefont értékesített 2016-ban, 29 százalékkal többet, mint 2015-ben, miközben az okostelefon piac mindössze 0,6 százalékkal bővült.

 

Harmadával nőtt a kínai Huawei Group mobil hálózati berendezés és készülék gyártó konszern értékesítési árbevétele 2016-ban, nyeresége azonban a kutatás-fejlesztésre fordított nagy összegek miatt alig emelkedett, számol be a Napi.hu.


A Huawei csoport 2016-ban 522 milliárd jüan (71 milliárd euró) értékesítési árbevételre tett szert, 32 százalékkal többre az előző évinél. Kínában a Huawei csoport forgalma 41 százalékkal, az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban 22 százalékkal, az ázsiai-csendes-óceáni térségben 36 százalékkal, az amerikai kontinensen 13 százalékkal, a fennmaradó régiókban 50 százalékkal növekedett.

 

A működési eredmény 48 milliárd jüan volt 2016-ban, közel 4 százalékkal nagyobb a 2015-ös 46 milliárd jüannál. A nyereség a 2016-os év eredménye után 37 milliárd jüan (5 milliárd euró) lett, 0,4 százalékkal magasabb az előző évi 37 milliárd jüannál.

A Huawei hálózati berendezés üzletága az ipari digitalizálásban, a felhő alapú szolgáltatásokban, valamint a dolgok internetes (IoT) terjedésében rejlő lehetőségeket felismerve 24 százalékkal, 291 milliárd jüanra növelte forgalmát 2016-ban.

A különböző iparágak és kormányzati intézmények számára infokommunikációs infrastruktúrát szállító 47 százalékkal, 41 milliárd jüanra növelte a forgalmát. A lakossági mobilkészüléket gyártó üzletág 44 százalékkal, 180 milliárd jüanra növelte forgalmát részben az előző évinél nagyobb eladásoknak, részben pedig a modellpalettában a prémium készülékek növekvő részarányának nyomán. A Huawei 139 millió okostelefont értékesített 2016-ban, 29 százalékkal többet, mint 2015-ban, miközben a globális okostelefon piac az amerikai IDC piackutató cég adatai szerint mindössze 0,6 százalékkal bővült.

Kutatás-fejlesztési beruházások finanszírozásra a Huawei tavaly 76 milliárd jüant (10 milliárd eurót, 11 milliárd dollárt) fordított, 15 százalékkal többet a 2015-ös 60 milliárd jüannál, ami viszont 15 százalékkal haladta meg az előző évit.

(Napi.hu, 2017. március 31.)

 

Csúcsra törtet a Huawei

Jön a Mate 9, 256 gigabyte tárhellyel, 20 megapixeles kamerával.

 

A Huawei 2018-ra a világ második legnagyobb okostelefon-gyártója, egy korábbi nyilatkozat szerint pedig öt év alatt piacvezető lenne. Az elmúlt időszakban olyan ütemben növelték az értékesítést, hogy elérhetőnek is tűnik ez a célkitűzés, összegzi a Világgazdaság. 2015-ben már több, mint százmillió okosmobilt adtak el, 2016-ben pedig 140 millió a célkitűzés.

 

A Samsung Galaxy Note 7 bukása ráadásul a Huawei malmára hajtja a vizet, hiszen jön az új csúcskészülékük, a Mate 9 előtt. A nyilvánosságra hozta legújabb csipkészlete, a Kirin 960 paramétereit, így várható, hogy ezt építenék be az új Mate telefonba.

 

Az eddig napvilágot látott információk szerint a Mate 9 5,9 hüvelykes, Full HD-kijelzőt kap majd, vagyis az okostelefonok és táblagépek közötti kategóriába, a phabletek közé sorolható. A 8 magos processzort 4 vagy 6 gigabyte RAM egészítheti ki és lesz olyan modell, amely a mobiloknál egészen meglepő méretű, 256 gigabyte-os tárhelyet kaphat. Ez azért is érdekes, mert androidos okostelefonnál még nincs ilyen tárolási kapacitás. Az iPhone-ok közül is csak a legújabb 7-es széria eszközei tudnak ennyit.


Fényképezésben is a csúcsot ostromolja a Huawei. A hátoldali kamera a 20 megapixeles lehet, a szelfik készítésében pedig vagy egy 8, vagy egy 12 megapixeles kamera segíti a felhasználókat. A telefon a legújabb Android operációs rendszert, a Nougatot kapja. A Mate 9 ára 480 és 700 dollár között alakulhat. Szakértők szerint a kínait társaság új modellje alkalmas lehet a Galaxy Note 7 után maradt űr kitöltésére. Valószínűleg a Huaweinél is ezzel számolnak, így igyekeznek mielőbb piacra dobni az eszközt.

 

A Huawei 2016. második negyedévében a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó volt a világon, piaci részesedése az IDC adatai szerint 9,4 százalék volt. A második helyet elfoglaló Apple 11,8, míg a piacvezető Samsung 22,4 százalékos részesedéssel ügyködött a 2016. április–júniusi időszakban.

(Világgazdaság, 2016. október 21.)

 

 

A Huawei lenyomná a mobilpiacot

A Huawei öt év alatt világelső akar lenni a mobilos piacon.

 

Az Apple és a Samsung megelőzésével és 25 százalék feletti piaci részesedés megszerzésével öt év alatt világelső lenne a Huawei az okostelefon piacon, ez hangzott el a Wall Street Journal és a f.ounders Hongkongban rendezett "Converge" technológiai konferenciáján.

A sencseni Huawei a svéd Ericsson mellett egyike a világ legnagyobb mobil távközlési berendezés gyártóinak, de az elmúlt pár évben gyors ütemben növelte piaci súlyát az okostelefonok gyártásában is. Piaci részesedésben rohamosan csökken a lemaradása a Samsung és az Apple mögött.

2016. első negyedévében a Gartner piackutató adatai szerint a Huawei közel 60 százalékkal növelte az eladásait, míg a Samsung értékesítése nem változott, az Apple piaca pedig 14 százalékkal csökken. A Huawei piaci részesedése így 8,3 százalékra emelkedett a Samsung 23 és az Apple 15 százaléka mögött.

A Huawei nem csak az eladási számok, de a minőségi mutatók terén is erősít. Termékei egyre növekvő hányadát teszik ki a prémium kategóriás készülékek, növekedését elsősorban erre építi.

A Huawei milliárdokat fordít technológiai fejlesztésekre annak érdekében, hogy felvehesse a versenyt a Samsung és az Apple termékeivel a nemzetközi piacokon. 2015-ben a Huawei 9 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, többet az Apple 8 milliárd dollárjánál, de kevesebbet a Samsung 12 milliárd dolláros fejlesztési költségvetésénél.

(HVG, 2016. június 3.)

 

Nagyot nőtt a Huawei

Harmadával nőtt a bevétele 2015. első félévében.

 

2015. első félévében 28 milliárd dolláros bevételt ért el a Huawei, ami 30 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ehhez hasonló növekedést 2008-ban könyvelhetett el a távközlési hálózati megoldásokat szállító és mobileszközöket gyártó cég.

A Világgazdaság összegzése szerint a társaság üzletágai közül a legnagyobb bevételt a távközlési hálózati rendszereket szállító Huawei Carrier Network érte el. Ez a részleg az új technológiák – szoftvervezérelt hálózatok, felhőalapú megoldások – terjedése mellett a Kínában folyó infrastruktúrafejlesztésekből is hasznot húzott.


A távol-keleti ország három mobilszolgáltatója, a China Mobile, a China Unicom és a China Telecom egyaránt jelentős pénzt fordít a negyedik generációs hálózat fejlesztésére. 2014-ben a Huawei fogyasztói üzletága nőtt a leggyorsabban, azt azonban egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy 2015. első félévében milyen eredményt ért el ez a részleg. A Huawei több új okostelefonnal is piacra lépett 2014 végétől és egyre nagyobb figyelmet fordít a közép- és felső kategóriás készülékekre, ami jó alapja lehet a további gyors fejlődésnek.
(Világgazdaság, 2015. július 21.)

 

Szépen gyarapodott 2014-ben a Huawei

Nőtt a piac és nőtt a nyereség is, nem is akárhogyan, leggyorsabban pedig a mobil üzletág bővült.

 

A kínai Huawei csoport 2014-ben 288 milliárd jüan (46,5 milliárd dollár), az előző évinél 21 százalékkal nagyobb árbevétel mellett 28 milliárd jüan (4,5 milliárd dollár), a 2013. évinél 33 százalékkal több nyereséget könyvelhetett el.

A csoport üzleti eredménye minden üzetágában sokat javult, a forgalom, a cash-flow és a nyereség egyaránt növekedett az előző évihez képest. Az év végén a csoport 78 milliárd jüan (12,6 milliárd dollár) szabad forgóeszközzel rendelkezett.
 

A legnagyobb forgalomnövekedést a mobil készülékek üzletága (Consumer Business Group) érte el, 323 százalékkal, 75 milliárd jüan bevétellel. A hálózati berendezések üzletágának (Carrier Business Group) értékesítési árbevétele 16 százalékkal 192 milliárd jüanra emelkedett, a világszerte gyors ütemben növekvő szélessávú mobilhálózati fejlesztések révén. A vállalati üzletág (Enterprise Business Group) értékesítési árbevétele 27 százalékkal 19 milliárd jüanra nőtt.
 

A Huawei 2014-ben bevételének 14 százalékát fordította kutatási-fejlesztési beruházásokra, közel 30 százalékkal többet, mint 2013-ban. A csoport az elmúlt évtizedben összesen 190 milliárd jüant, 31 milliárd dollárt fordított fejlesztésekre. A Huawei Group világszerte 170 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

 

2015-ben a cégcsoport informatikai és kommunikációs fejlesztésekre, a mobil szélessávú, a felhő alapú és a Big Data technológiára, valamint a dolgok internete (IoT) terjedésére összpontosítja üzletpolitikáját. A hálózati szolgáltatók korszerűsítése mellett az egyik vezető szolgáltatóvá kíván válni a vállalati informatikai üzletágban. Céljai közé tartozik az is, hogy a felhasználók széles körének bizalmát élvező márkanevet építsen ki a lakossági mobil készülék üzletágban.

(Világgazdaság, 2015. március 31.)

 

Nyomul a Huawei

Egy év alatt ötödével növelte eladásait a kínai távközlési cég.

 

Közel kétharmadával növelte okostelefon eladásait 2014. az első hat hónapjában a kínai Huawei Technologies Co. Ltd. mobil távközlési technológiai konszern.

A konszern fogyasztói üzletága az első fél évben összesen 64,2 millió mobil készüléket szállított ki, ebből 34,2 millió volt okostelefon, 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A második negyedévben a Huawei 21 millió okostelefon értékesített, 85 százalékkal többet, mint 2013. második negyedévében. A Huawei 2014-ben 80 millió okostelefont tervez értékesíteni, az első fél évben ennek 43 százalékát teljesítette.

A márka ismertségének erősítésével elsősorban a Közel-Keleten és Latin-Amerikában növelte forgalmát a Huawei az első félévben. A közel-keleti és afrikai régióban 550 százalékkal, Latin-Amerikában 275 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 180 százalékkal, Európában pedig 120 százalékkal növelte eladásait a Huawei.

A Huawei okostelefon eladásai az elmúlt 12 hónapban 123 százalékkal nőttek öt főbb európai piacon, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. A Huawei jelenleg 3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Németországban és Spanyolországban, amit 5 százalékra tervez a közeljövőben növelni.

A Huawei 2014. második felében is a negyedik generációs (4G) mobil technológia fejlesztésére, valamint az innovatív technológiát képviselő termékeinek terjesztésére összpontosít. Erősíteni tervezi a mobil távközlési szolgáltatókkal és az online értékesítési csatornákkal együttműködését, aminek nyomán világszerte több közép- és felsőkategóriás kártyafüggetlen készüléket tervez eladni a fogyasztóknak. A Huawei az IDC amerikai informatikai és távközlési piackutató adatai szerint 2014. első negyedévében 4,7 százalékos piaci részesedéssel a 30,8 százalékkal rendelkező Samsung Electronics és a 15,2 százalékos Apple után a harmadik legnagyobb okostelefon szállító volt a világpiacon.

(Világgazdaság, 2014. július 29.)

 
 

blokkk.com │                                          iparospiac │                                               f » blokkk.com │