blokkk.com próbafülke - bizsu                                           HíRKIRAKATTMUSTRA

 

 

A Coty lesz a világ legnagyobb kozmetikum gyártója

Megveszi a Procter&Gamble kozmetikai részlegét, ezzel beelőz olyan neveket, mint a L'Oreal, vagy az Estée Lauder.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Megvásárolja a Coty a Procter&Gamble parfüm, hajápolás és smink részlegét, melyért 12,5 milliárd dollárt fizet, a Portfolio beszámolója szerint. Ez az utóbbi évek legnagyobb felvásárlása lesz a kozmetikumok piacán.

A Cotya a Calvin Klein és a Chloe parfümök gyártója. Az amerikai cég 12,5 milliárd dollárt fizet a P&G-nek. A felvásárlást követően a Coty lesz a világ legnagyobb kozmetikai cikk, ezen belül parfüm gyártója, olyan neveket előzve meg, mint a L'Oreal vagy a Estee Lauder.

Elemzők szerint a felvásárlással a Coty elsősorban a feltörekvő piacokon erősítheti helyzetét. A fejlett piacokon nehezebbnek ígérkezik a helyzete, ott a növekedéshez nagy horderejű újdonságra van szüksége a cégnek. A Coty éves bevétele a felvásárlással több mint a duplájára emelkedhet, elérve a 10 milliárd dollárt. Elemzők egyébként a tranzakció nélkül 2015-ben csökkenő árbevételre számítanak az amerikai cégnél.

A P&G mintegy 43 márkát ad el, ami 6 milliárd dolláros árbevételt (7 százaléka a P&G teljes bevételének) jelentett a 2013/2014-es évben.
(Forrás: Portfolio, 2015. július 10.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: próbafülke

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________