blokkk.com próbafülke - bizsu                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Szépen keni magát a Nivea

Jól zárt a Beiersdorf.

                                                                                                                                                   blokkk.com

A német Beiersdorf szépségipari cég részvénye jót ugrott a friss eredmények nyomán, mivel a 2014-es év eredménye a várt szintet átlépte. A Nivea arckrémet is gyártó cég 6,3 milliárd eurós bevétele 2,3 százalékkal több a vártnál (az 6,2 milliárd euró volt).


A 861 millió euró üzemi profit is nagyobb, mint amit az elemzők előrevetítettek (az meg 814 millió euró volt). Az előzetesen várt 537 milliós euró eredményt is túllpte a német cég, ami végül 581 millió euró lett. A cég továbbra is 0,7 eurós egy részvényre jutó osztalékot tervez kifizetni, ami viszont némileg elmarad a 0,8 eurós várt szinttől.


Az eredmény értékét emeli, hogy 2014-ben valamelyest visszaesett a globális kozmetikai piac. A Beyersdorf 2015-ben 3-5 százalékos bevétel növekedésre számít.

(Investor.hu, 2015. február 13.)
 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: próbafülke

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________