blokkk.com próbafülke - méretesvilág                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Szexi tempóban a Victoria’s Secret

A falatka textíliák nagyobb eredményt takarnak.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

2014. harmadik negyedéve jó eredményt hozott a Victoria’s Secret márkát is tulajdonló, L Brands cégnek. A társaság profitja 43 százalékkal emelkedett az egy évvel ezelőtti szinthez képest, 131 millió dollár lett a november 1-el zárult pénzügyi negyedévében. A 12 havi gördülő (az utolsó 12 hónapra számított) eredménye már átlépte az 1,8 milliárd dollárt, ugyanebben az időszakban a bevétel pedig a 11 milliárd dollárt is túllépte. A 2013-as évhez képest sokat javultak a fehérneműs cég eredményei. A márkaüzletek forgalma is növekedett.

 

A cég megemelte a január végén záruló üzleti évére várt egy részvényre jutó profit várakozását. A karácsonyai időszakot is magában foglaló utolsó negyedévre a korábbi prognózisait megerősítette a L Brands. A kevésbé fogyó termékeket, mint például csizmákat, egyes ruházati cikkeket, kabátokat leépíti a cég, erőforrásait a fehérneműkre összpontosítja.

Tervezik a nemzetközi terjeszkedés erősítését. A legutóbbi negyedévben a Victoria’s Secret észak-amerikai bevételei több mint 1,4 milliárd dollárt tettek ki, míg a nemzetközi eladások mindössze 80 millió dollárt. A cég több országban is tervezi megjelenését, így Kína, Mexikó, vagy akár Szaúd-Arábia jöhet a sorban.

Egyébként az amerikai kiskereskedelmi szektorban nem csak az L Brands számolt be a vártnál jobb eredményekről.

 

 

(Investor.hu, 2014. november 21.)

 

Keveset takar, többet mutat a Victoria’s Secret

Nőttek az anyacég, az L Brands bevételei.

Javított piaci helyzetén a Victoria’s Secret fehérnemű márka anyacége, az L Brands. A társaság jobb eredményekről számolt b, 2014-re is javulással számol.

2014. második negyedévében a Victoria’s Secret fehérnemű márka anyacégének a bevételei 2,6 milliárd dollárra emelkedtek, ráadásul a növekedés üteme (6,3%) másfél évvel ezelőtti szintekre tért vissza, ennyire fogynak a Victoria’s Secret fehérneműk. A cég másik márkája a főként szépségápolási termékekről híres Bath & Body Works.

Az anyacégnél szigorú költségkontrollt tartanak, így a nettó profit is öt százalékkal emelkedett az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest (részvényenként 63 cent lett a nyereség, összesen 188 millió dollár).  Az L Brands a 2014-es üzleti évre részvényenként 3 dollár körüli eredményt vár.

Az USA-n kívüli piacokon nagyot nőttek a cég eredményei, ahol 71 százalékkal ugrottak meg az értékesítések. (A nemzetközi bevételek mindössze a cég teljes forgalmának 3 százalékát teszik ki.)
 

Forrás: Investor.hu
(Investor.hu, 2014. augusztus 21.)
 
 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: próbafülke

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________