blokkk.com próbafülke - méretes világ                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Dobott egy jót a ruhás JC Penney

Az amerikai ruházati kereskedés forgalma évkezdetkor megugrott.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Az amerikai JC Penney, a főleg ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozó áruházlánc az utóbbi években igencsak hullámzó teljesítményt mutatott. Az értékesítés kedvezőtlenül alakult, a kuponos vásárlási rendszer eltörlése pedig nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A régi üzletpolitikán változtatott a ruházati áruházlánc, ami úgy tűnik, hogy 2014. elejétől húzza előre a céget. A 2014. első negyedévi értékesítési számok jó eredményeket sejtetnek. Az árbevétel 2014. első negyedévében 6,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ilyen mértékű forgalombővülésre legutóbb 3 éve volt példa. A forgalom 2012-ben alaposan visszaesett, 2013-ban viszont a negyedéves növekedési ütem felfelé ívelt.

Forrás: Investor.hu

(Investor.hu, 2014. május 16.)

 

Amerikai divatpiac

Prüszköl az Abercrombie & Fitch, az egyik legismertebb amerikai divatmárka.

Az Abercrombie & Fitch amerikai ruházati lánc nettó vesztesége 23,7 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 7,2 millió dollárról 2014. első negyedévében. Ez részvényenként (egyszeri tételektől tisztítva) 17 centes veszteség, ami éppen egy centtel jobb az elemzők által várt értéknél.


A ruhaüzlet árbevétele 2 százalékkal esett vissza egy év alatt,  822 millió dollárt könyvelve el a negyedév alatt. Ez nagyobb bevétel, mint amire a szakértők számítottak (798 millió dollárra).

 
A cég számos árleszállítást hajtott végre az utóbbi hónapokban a vásárlók visszacsalogatása érdekében, ami viszont az árrésekre helyezett nyomást. A veszteségek növekedésében ez játszotta az egyik legnagyobb szerepet.


Az Abercrombie & Fitch ugyanakkor megerősítette idei eredményvárakozásait, melyek szerint 2,15-2,35 dolláros egy részvényre jutó profitra számítanak 2014-ben. Az árbevétel 3-4 százalékkal csökkenhet éves szinten.

(Investor.hu, 2014. május 29.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: próbafülke

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________