blokkk.com                                                   próbafülke » divatkunyhó                                                   hírkirakattmustra

 

Szépen tapos a H&M

Nőtt mindene, bevétele, nyeresége és a hálózata is.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A Zara után a világ második legnagyobb ruházati cége, a H&M azt közölte, hogy  a 2016. november végén zárult negyedévben bevétele 8 százalékkal, 53 milliárd koronára emelkedett az egy évvel korábbi 49 milliárd koronáról.

 

A H&M gazdálkodására sem lehet panasz, hiszen ebben a három hónapban az adózott eredménye 5,9 milliárd svéd koronára (1 korona 33 forint) nőtt az egy évvel korábbi 5,5 milliárd koronáról. A profit először emelkedett öt negyedévnyi folyamatos csökkenés után. Az adózás előtti eredmény 7,4 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi 7,2 milliárd koronáról, ami több volt, mint amit az elemzők vártak,számolt be a fejleményekről a Napi.hu az MTI tudósítása nyomán.

 

A H&M-nek 4.351 üzlete volt 2016. végén világszerte, ez 427 egységgel több az egy évvel korábbihoz képest.

A H&M 35 ország online piacán van jelen, és ezt a szolgáltatást további hat országban (Törökország, Tajvan, Hongkong, Makaó, Szingapúr és Malajzia) tervezi bevezetni 2017-ben.

(Napi.hu, 2017. február 1.)

 

Megy a H&M

Húzott a H&M webáruháza is.

_________________________________________________________________blokkk.com

A világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi lánca, a svéd H&M jó második negyedévet zárt. A svéd cég árbevétele jobb lett a tavalyinál, ráadásul az elemzők rosszabbat vártak. A devizahatás is javította az eredményt.

 

A H&M árbevétele 2015. második negyedévében 46 milliárd svéd korona volt, ami 21 százalékkal lett több, mint egy évvel korábban. Májusban a svéd piacon kívüli eladások 10 százalékkal nőttek, svéd koronában számítva viszont 20 százalékos növekedés volt kimutatható, mivel a svéd korona gyengült több devizához képest. Ez most jól jött.
 

A svéd ruhás cég legnagyobb piacán, Németországban az értékesítés viszont 5 százalékkal csökkent 2015. májusában. A H&M webáruháza viszont igencsak  népszerű, ami javított a mérlegen.

(Portfolio, 2015. június 15.)

 

A H&M csak nő a piacon

Az erős dollárt azonban ő sem szereti.

_________________________________________________________________blokkk.com

Több mint 25 százalékot emelkedett egy év alatt a svéd Hennes & Mauritz árbevétele a 2015. februárjának végén zárult negyedéve során. A cég profitja több mint 36 százalékot nőtt az egy évvel korábbi eredményéhez képest. Ennek ellenére a H&M részvényárfolyama esett a tőzsdén, mivel az erősödő dollár várható kedvezőtlen hatásait nem értékelik befektetők. Az amerikai fizetőeszköz várható további folyamatos erősödése miatt az év folyamán a beszerzési költségek emelkedése várható, ami az eredményeket is ronthatja majd

Az elmúlt negyedév során a H&M minden kollekcióját jól fogadták a piacon. A világ második legnagyobb ruházati kiskereskedője 3,6 milliárd svéd koronás profitja több mint 8 százalékkal nagyobb az elemzők előrejelzéseinél.

A H&M 2015-ben 400 új üzletet nyit, többségében Kínában és az Egyesült Államokban, legutóbb Tajpejben is új áruházzal léptek piacra. Emellett Peruban és Makaón is ott van a H&M, az év második felére pedig a Dél-Afrikai Köztársaság és India is belép a sorba.

A H&M emellett az online értékesítés területen is terjeszkedik, ennek keretében 9 további országban indul ez el 2015-ben webáruháuk, többek között Magyarországon is. Üzleteinek száma 2014-ben tovább bővült, 3.192-ről 2014. végére 3.551-re nőtt világszerte.

(Investor.hu, 2015. március 24.)

 

Nem szereti a H&M a nyárias szeptembert

Az időjárás helyett a forgalom lett borús.

_________________________________________________________________blokkk.com

Főleg a túl meleg időjárást okolja a svéd társaság, miután a meleg szeptember egyelőre nem hozta meg a vásárlók kedvét az őszi kollekció darabjainak megvásárlásához.


A 2014. júniusától augusztus végéig tartó három hónapos időszak, a nagy nyári szezon sem sikerült túl jól. A H&M 5,3 milliárd svéd koronás nettó nyereséget ért el, ami több az elemzők előrevetített 5,27 milliárdos szintjénél, de a bruttó fedezeti hányad már csak 58,3 százalékos lett, szemben a 2013. évi 58,8 százalékkal. (Itt a tizedek sokat számítanak.)


Elemzők szerint a H&M inkább beáldozza a nagyobb bruttó margint, de cserébe alacsonyabb árakkal operálva újabb vásárlói réteget szerez, ami a hosszú távú növekedés miatt fontos. Kérdéses, hogy a jövőben fog-e majd nőni a bruttó fedezeti hányad. A H&M mellett a nagy versenytársnak számító Inditex is hasonló helyzetben van.
(Investor.hu, 2014. szeptember 25.)

 

A H&M megy Indiába

Jön majd a Fülöp-szigetek és Ausztrália is.

_________________________________________________________________blokkk.com

A svéd Hennes & Mauritz (H&M) divatárulánc megkapott minden szükséges engedélyt, így 2014-ben megnyithatja első üzletét Indiában.

A svédek 50 bolt nyitására kértek engedélyt, de még nem döntötték el, mely városokban jelennek meg, és azt sem, hol nyitják az első üzletet. India megítélsük szerint nagyon érdekes piac óriási potenciállal. A H&M még a múlt évben közölte, nagyjából 100 millió eurós beruházást tervez Indiában.

A cég – amely a második legnagyobb divatárulánc a világon a spanyol Zara után – tíz év alatt csaknem a háromszorosára növelte boltjai számát, így már összesen több mint 3100 üzlete van a világ 53 országában, ebből több mint 30 Magyarországon.

2014-ben 375 új bolt megnyitását tervezi a H&M, ebből 80-90-et Kínában, és szeretne megjelenni a Fülöp-szigeteken és Ausztráliában.

(Heti Világgazdaság, 2014. február 12.)

 

Jó árbevétel, kisebb nyereség 2013. végén

A 2013. negyedik negyedéves nyereség csak 5,6 milliárd svéd korona lett.

_________________________________________________________________blokkk.com

A 2013. negyedik negyedéves nyereség csak 5,6 milliárd svéd korona lett.elmaradva a közel 6 milliárd koronás elemzői várakozásoktól. Ennek egyik legfőbb oka lehet, hogy a bruttó árrés (bruttó margin) a várt 61,7 százalék helyett csupán 60,9 százalékot tett ki. Ez a szokásosnál melegebb hőmérséklettel, valamint különböző diszkontokkal (leértékelések) egyaránt magyarázható.

 

Az árbevétel soron sikerült teljesíteni a 36,4 milliárdos tervet. A szeptembertől novemberig tartó három hónapos periódusban 36,5 milliárd koronás árbevételt ért el a cég.


A H&M bejelentette, jól alakulnak a 2014. januári eladások, éves alapon 15 százalékkal növekedhet az árbevétel. A cég 375 új üzletet nyit majd 2014-ben, és 4 országban is elindítják online vásárlási szolgáltatásukat.
 

2014. végén 10 százalékkal növelte árbevételét az H&M decemberben a tavalyi évhez képest. Az elemzők csak 9,1 százalékos bővülésre számítottak.

(Investor.hu, 2014. január 15., 30.)

 

 

blokkk.com                                                 próbafülke                                                  fblokkk.com