blokkk.com                                               │ próbafülke » szerkóméret │                                                    │ hírkirakattmustra │         

 

Olaszoké lehet a Vögele

Az olasz OVS megtette az ajánlatát a svájci Vögele megvásárlására, 50 millió eurót fizetne érte.

__________________________________________________________________blokkk.com

Egyik versenytársa, az olasz OVS vásárolhatja fel a Charles Vögele svájci ruházati kiskereskedelmi láncot. A válságban lévő cég közölte, hogy az igazgatótanács azt javasolta a részvényeseknek, fogadják el az olasz konszern vezette konzorcium felvásárlási ajánlatát.

A felvásárlási ár átszámítva részvényenként 5,4 euró, ez 2 százalékkal több, mint a cég papírjainak a döntés előtti záró ára a zürichi tőzsdén. Ez azt jelenti, hogy az OVS és a két másik befektető összesen 51 millió eurót (15,8 milliárd forintot) fizetne a Vögele összes részvényéért.

Az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevőknek sikerül megszerezniük a részvények 70 százalékát. A részvényesek október 26. és november 23. között válaszolhatnak az ajánlatra. Ha a felvásárlás sikeresen lezajlik, kivezetik a Vögele részvényeit a tőzsdéről.

A Vögelének 30 üzlete van Magyarországon. A svájci cég Európa egyik vezető divatáruházlánca, Európa-szerte 800 üzletük van.

(Origo, 2016. szeptember 17.)

 
 

blokkk.com │                                                 próbafülke │                                            f » blokkk.com │