blokkk.com                                                   │ próbafülke » sportcipő │                                                       │ hírkirakattmustra │         

 

Főtéren a Decathlon

Kinyitott a 18. bolt a belváros szívében, sok digitális szolgáltatással.

__________________________________________________________________blokkk.com

Új üzletet nyitott a Decathlon Budapesten 2016. augusztusának végén, a Nyugati téren. A cégnek Magyarországon ez a 18. egysége.

Méretben kisebb, ám digitális vevőkiszolgáló szolgáltatásokban bővelkedő áruházat nyitott a Decathlon a Skála Metro épületében. A nemzetközi Decathlonokban külön-külön meglévő digitális eszközöket sorra beépítették városközponti üzletbe. Így az áruház különlegessége a digitális termékismertető terminálok, ahol a vevő nemcsak információt kap az áruról, a hanem szakeladót is hívhatja, vagy éppen meg is vásárolhatja a terméket. Az okos tükör segítségével a vásárló a digitális képszerkesztő révén egyszerre „próbálhat fel" többféle színű és méretű terméket, az okos próbafülkében pedig még a próba közben rendelhet a tabletekkel felfegyverzett eladóktól eltérő színű, vagy méretű terméket, anélkül, hogy a helyiséget el kellene hagynia.

 

A Nyugatinál található üzletben élesben fogják tesztelni a legújabb vevősegítő megoldásoknak a működését és amennyiben beválnak, úgy a cég más üzleteiben is bevezetik azokat. A nyugati téri beruházásba a Decathlon 400 millió forintot fektetett be az üzlet kialakításával.

A Nyugati téri üzlet másik sajátossága, hogy miközben a Decathlon a városszéli óriásüzleteiről ismert, rendhagyó módon döntöttek a belvárosi áruház mellett. A célközönségnek megfelelően a „városi" sportokra, azaz a futásra, kerékpározásra, rollerezésre, és a fittnessre összpontosítanak, ugyanakkor az internetes termináljaikon keresztül az üzletből a cég teljes árukészlete elérhető lesz, továbbá az üzletben a megrendelt árut is átveheti a vevő. A cég Budapesten egy másik áruház nyitására is készül, rövidesen indul a Corvin Plázában is az üzletük.

Ennek az érdekessége az lesz hogy egy épületbe lesznek a vetélytárs Hervisszel, így alighanem alapos piaci csata elé néz a két sportszeráruház. A városközponti üzletek csak Budapesti sajátosságok lesznek, a Decathlon a jövőben is inkább városszéli nagyáruház marad. Az idei terveik szerint a két fővárosi üzletük mellet két vidéki - Tatabányán és Sopronban - boltnyitás várható. A két üzlettel együtt 2016. végére 21 üzletre bővülhet a Decathlon hazai hálózata, a következő években is tartani fogják az hálózat eddigi, 20 százalékos bővülését.

 

 

 

 

 

 

 

A Decathlon 38 országban van jelen. Magyarországon most 17 áruháza van, 2015-ben nyitotta meg a legutóbbit Szolnokon. A cégnek nyolc megyében még nincs üzlete Magyarországon.

A sportszereket árusító üzletláncnak Budapest környékén több üzlete is van, így Csömörön, Maglódon, Soroksáron, Dunakeszin és Budaörsön. A cégnek ez az első belvárosi áruháza.


A Decathlon Magyarország 2015-ben 35 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, a francia sportszeráruház láncot a Tízpróba Magyarország Kft. üzemelteti. A Magyarországon jelenleg 1000 munkavállalót foglalkoztató cég 2015-ben közel 17 százalékkal növelte a forgalmát. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Tízpróba Magyarország Kft. 2014-ben 28,5 milliárd forint nettó árbevételt könyvelhetett el a belföldi értékesítésekből az ezt megelőző évi csaknem 21,5 milliárd forintot követően.

A cég több mint 300 millió forinttal tudta növelni adózott eredményét, amely 680 millió forintot tett ki, szemben a 2013-as 342 millió forinttal.

(Népszabadság, 2016. augusztus 25., Origo, 2016. augusztus 22.)

 

Nagyot nyomott a Decathlon

Jó kis nyereséget könyvelhetett el 2014-ben. 2015. is jól megy.

__________________________________________________________________blokkk.com

A magyar piacra lépése óta eltelt időszak legsikeresebb évét zárta a Decathlon, mivel mintegy 1 milliárd forintos nyereséget ért el 2014-ben, 28,5 milliárd forintos nettó árbevétel mellett. A Decathlon áruházakat a Tízpróba Magyarország Kft. működteti.

 

2015. első 7 hónapjában 17 százalékkal ért el nagyobb forgalmat az előző év azonos időszakához képest a Decathlon. A vasárnapi zárva tartás ellenére a forgalom a korábbihoz képest még nagyobb ütemben nőtt: március 15. óta - a heti hat nyitvatartási napon - 21 százalékkal magasabb forgalmat értek el, ebben az időszakban árbevételük 20 százalékkal emelkedett.

A Decathlon minden áruházába plusz kasszákat telepített, ráadásul mintegy százzal emelkedett a munkavállalók száma a 16 áruházban, valamint a logisztikai központban, az összlétszám pedig eléri az ezret.

2015. októberében Szolnokon nyílik a legújabb, 17. áruházuk, de a tervek között további áruházak nyitása is szerepel, elsősorban olyan megyeszékhelyeken, ahol még nincs Decathlon áruház. A cég jelenleg nyolc megyében nem képviselteti magát. További terv a 2014. júliusa óta működő online értékesítés bővítése.

A cég 2013-ban még csak 21 milliárd forint árbevételt ért el, Magyarországon piacvezető áruházlánc több mint 30 százalék piaci részesedéssel.

(Világgazdaság, 2015. augusztus 31.)

 
 

blokkk.com │                                                próbafülke │                                               f » blokkk.com │