blokkk.com                                                    │ próbafülke » sportcipő │                                                    │ hírkirakattmustra │         

 

Jót lökött az Adidas

Kétszámjegyű volt a 2016. első negyedévi növekedés.

__________________________________________________________________blokkk.com

Az Adidas 17 százalékkal 4,8 milliárd euróra növelte bevételét. Az orosz piacot leszámítva mindenhol két számjegyű növekedést ért el a cég.

Rekordokban dús első negyedévet könyvelhetett el az Adidas: a német sportfelszerelés-gyártó 17 százalékkal 4,8 milliárd euróra növelte bevételét, ami megújított termékpalettájának és erős marketingmunkájának az eredménye. Az Adidasnál 26, a Reeboknál 6 százalékos bővülést mértek. A Reebok felfrissítése sikeres volt, a márka már sorozatban a 12. negyedévét zárja többlettel. Az Adidas-csoport ezúttal ráadásul költségtakarékosan működött, ennek is része volt a közel 40%-kal százalékkal megugró, 350 millió eurós nyereségben.

 

Az erős évkezdet nyomán az Adidas máris átírta a 2016-os terveket, így a cég bevételeinél a korábbi 10-12 százalékos növekedést 15 százalékosra javították, az adózott nyereségnél pedig a 10-12 százalékos bővülést 15-18 százalékra tolták fel.

Döntöttek az újabban szenvedő golf üzletág eladásáról is. A negyedévben egy százalékos bevételcsökkenéssel túljutó TaylorMade-adidas Golf, az Adams, valamint az Ashworth Golf márka egyaránt eladósorba jutott.

 

Elemzők szerint a jó eredmények mellett figyelni kell arra, hogy a kulcspiacok közül Nyugat-Európában és Kínában a világszinten első amerikai Nike erőteljesen építkezik, éppen az Adidas rovására.

(Világgazdaság, 2016. május 4.)

 

Kínában aratna az Adidas

12 ezer üzletet akar Kínában.

__________________________________________________________________blokkk.com

Az Adidas 3 ezer boltot tervez nyitni Kínában a következő öt évben, ami azt jelzi, hogy az ázsiai ország lassuló gazdasági növekedése ellenére a cég bízik a lakossági kereslet bővülésében.

 

A német cégcsoportnak 9 ezer üzlete van Kínában. Az Adidas China a továbbiakban a fő hangsúlyt a kisebb városokban történő terjeszkedésre helyezik.

Az Adidas tavalyi eladásai az úgynevezett kínai térségben, amibe Hongkong és Tajvan is beletartozik, 18 százalékkal nőtt 2014-hez képest.

A 25 milliárd dolláros kínai sportruházat piac 2015-ben 11 százalékkal bővült. 2015-ben az Adidas piaci részesedése Kínában 16 százalék volt, ezt csak a Nike múlta felül 17,5 százalékkal.

Az Adidas csoport 2015. évi adózott eredménye 29 százalékkal, 634 millió euróra emelkedett, a bevétel pedig 14,5 milliárd euróról 17 milliárd euróra nőtt.
(blokkk.com, 2016. március 5.)

 

Online nyargal az Adidas

Az Adidas online árbevétele 2015-ben 40 százalékot is emelkedhetett 2014-hez képest.

__________________________________________________________________blokkk.com

Az Adidas internetes árbevétele meglepő mértékben növekedett az elmúlt időszakban. A cég online árbevétele 40 százalékkal 600 millió euróra növekedett 2014-hez képest. A sportszergyártó célja továbbra is az, hogy 2020-ra több mint 2 milliárd eurós árbevételt érjenek el az e-commerce csatornáján keresztül. A webes értékesítésben Észak-Amerika, Nyugat-Európa, elsősorban Németország és Nagy-Britannia, valamint Japán és Kína jelentik az Adidas legfontosabb piacait.

2015-ben az Adidas árbevétele 14 százalékkal 16-17 milliárd euróra nőhet. Ez is azt mutatja, hogy az online értékesítés jóval nagyobb mértékben nő, mint a csoport összes bevétele. A 600 millió eurós bevétellel számolva az online bevételek csoport teljes bevételének 3-4 százalékát adják.

Az Adidas árbevételének nagyobb része a tőle vásárló, árut beszerző kereskedelmi áruházaktól érkezik. Így mások mellett a Zalando-val is együtt dolgoznak, akinek közvetlen hozzáférése van az árukészlethez. Így váratlanul megugró nagy kereslet esetén lehetőség van arra, hogy közvetlenül az osnabrücki központból szállítsák ki az Adidas sportszereket. Jelenleg a tesztüzem folyik, ami ha sikeres lesz, akkor több országban is bevezethetik ezt a szolgáltatást.

(Portfolio, 2015. december 1.)

 

Futásra adta fejét az Adidas

Az Adidas megvette a Runtastic okostelefonos alkalmazáscsomagot, meg a fejlesztői csapatot.

__________________________________________________________________blokkk.com

Az Adidas 220 millió euróért megvásárolta a Runtastic nevű, okostelefonokon futó alkalmazáscsomagot, annak fejlesztői csapatával együtt, a Népszabadság tudósítása szerint. Az Ausztriában 2009-ben alapított Runtastic az egyik legnépszerűbb egészségmegőrzést támogató program, amelynek hetvenmillió regisztrált, aktív felhasználója van világszerte, további harmincmillióan pedig letöltötték ugyan az alkalmazást, de edzésprogramjukat még nem ez alapján állítják össze, vagy egyszerűen még nem szánták rá magukat a mozgásra. A program személyi trénerként folyamatosan nyomon követi és regisztrálja, elemzi a felhasználó minden egyes mozdulatát, térképen is megjeleníti a teljesített távot, annak az összes paraméterével együtt. Ezt utóbb a közösségi portálokon meg lehet osztani az ismerősökkel.

Tavaly a Runtastic egy hasznos, „kézzelfogható” terméket is piacra dobott: a karóraként hordható, viselője fizikai állapotát éjjel-nappal nyomon követő és az adatokat okostelefonra továbbító Orbit aktivitásmérőt. A negyvenezer forintos kellék alvás közben dolgozik, a folyamatosan küldött adatok elemzésével pedig pontos képet ad arról, mit kell tennie a felhasználójának, hogy fittebb legyen.

A Runtasticban az Axel Springer médiavállalat 50,1 százalékos részesedést szerzett még 2013-ban, ez és az alapítók kisebbségi részesedése is az Adidashoz került. A sportszergyártócsoporton belül a Runtastic az ígéretek szerint megőrzi önállóságát, bécsi, linzi és San Franciscó-i irodáiban munkatársaik ugyanúgy dolgoznak tovább, csak épen a tulajdonos most már az Adidas. Az Adidas azzal számolhat, hogy ha a Runtastic-felhasználók legalább tizede - árukapcsolásként - nála vásárol edzőfelszerelést, hamar megtérülhet a vételár.

Az Adidas legnagyobb versenytársa, a sportfelszerelések piacán világelső amerikai Nike közben tovább nyomul előre, sorra nyerve el újabb és újabb megbízásokat, többnyire éppen az Adidas orra elől. A legutóbbi nagy üzlete a Nike-nak az amerikai kosárlabda liga, az NBA csapatai öltöztetési jogának megszerzése volt. Becslések szerint a Nike egymilliárd dollárt fizetett a ligának, hogy az Adidasszal 2017-ben lejáró szerződésük után ők lehessenek az udvari beszállítók. A Nike piaci értéke jelenleg már közel 100 milliárd dollár áll, míg német vetélytársa, az Adidasé 17 milliárd körül mozog.

(Népszabadság, 2015. augusztus 7.)

 

Vette a gátat az Adidas

Nőtt mindene.

__________________________________________________________________blokkk.com

A német sportszergyártó Adidas 2015. első negyedéves árbevétele a vártnál magasabb lett, ami elsősorban a futó és a divat üzletág fellendülésének az eredménye, a pénzügyi eredmény viszont elmaradt a piaci előirányzatnál. A legnagyobb versenytárs, a Nike miatt Észak-Amerikában az Adidas az utóbbi időben piaci részesedést vesztett, egy ideje azonban jobb eredményeket mutat fel.

Az Adidas csoport árbevétele 9 százalékkal emelkedett az első negyedévben, 4,1 milliárd euró lett. Nyugat-Európában, Kínában és a Közel-Keletet, Afrikát, valamint több ázsiai országot is magába foglaló régióban egyaránt két számjegyű árbevétel-növekedést ért el a cég. Az Adidas profitja 22 százalékkal emelkedett.

Az árbevétel a legnagyobb mértékben Kínában (44%) nőtt, ezzel szemben Oroszországban (-34%) alaposan visszaesett. A cégcsoport márkái közül az Adidas és a Reebok eladásai adják az árbevétel több mint 90 százalékát.

Az Adidas 2015-ben további növekedéssel számol, kivéve az orosz piacot. A TaylorMade és Golf üzletág is hozzájárulhatnak a javuló eredményekhez. Az Adidas csoport 2015-ben további beruházásokat tervez marketing területen, ennek révén kiemelt célja megerősíteni piaci helyzetét főleg Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.
(Investor.hu, 2015. május 5.)

 

A léc egyik felét leverte az Adidas

Nőt a bevétel, na de nőtt a veszteség is.

__________________________________________________________________blokkk.com

Nőtt az árbevétel, ugyanakkor a kedvezőtlen irányú devizaárfolyam-mozgások és bizonyos leírások miatt a veszteség is az Adidasnál 2014. utolsó negyedévében. Az Adidas 2015-ben tovább növekvő árbevétellel számol.

 

A világ második legnagyobb sportszergyártója 6,5 százalékkal, 3,6 milliárd euróra emelkedő nettó árbevételt könyvelt el 2014. végén. Az árbevétel a kis- és nagykereskedelmi egységekben egyaránt bővült előbbinél 11,6, utóbbinál 8,1 százalékkal emelkedtek az értékesítések. A kiskereskedelmi vonalon 1 milliárd euróra, a nagykereskedelemben 2,2 milliárd euróra nőtt a bevétel, ugyanakkor az úgynevezett egyéb árbevétel 13,6 százalékkal csökkent, 350 millió euróra esett.

Az Adidas számára továbbra is Nyugat-Európa a legnagyobb piac, itt 14,7 százalékkal 850 millió euróra nőtt az árbevétel, míg a második legnagyobb térségében, Észak-Amerikában 3 százalékkal 805 millió euróra emelkedtek a bevételek.

Részben goodwill (az eszközérték és a piaci érték különbségével összefüggő) leírás miatt 2014. utolsó három hónapjában 140 millió euró volt a vesztesége az Adidasnak, az egy évvel korábbi 10 millió eurós veszteséggel szemben. A leírást nem számítva 62 millió eurós volt a veszteség. A számviteli leírás mellett a kedvezőtlen devizaárfolyam-változásokkal és a magasabb alapanyagárakkal indokolta a társaság a növekvő veszteséget.

Az Adidas 2015-ben 5 százalék körüli árbevétel növekedéssel számol. A működési eredmény 7-10 százalékkal emelkedhet.

(Portfolio.hu, 2015. március 5.)

 

Most léc felett az Adidas

Több árbevétel, megtizedelt profit.

__________________________________________________________________blokkk.com

Rosszabbat vártak az Adidastól 2014. harmadik negyedévében, szorongatja is a Nike. Az Adidas 4,1 milliárd euró árbevétele nagyobb volt annál, amit az elemzők vártak, de a világ egyik legnagyobb sportszergyártójának nettó profitja 11 százalékkal, operatív profitja pedig 13 százalékkal esett vissza egy év alatt.
A vártnál azonban több lett a 405 millió eurós üzemi nyereség, és a 284 millió eurós nettó profit.

Az Adidas dolgát továbbra is a Nike nehezítette meg. A Nike fő piacának számító Észak-Amerikában 1,4 százalékkal esett vissza az Adidas árbevétele, ami 801 millió eurót lett. Elsősorban a golfcuccokat gyártó TaylorMade egység és a Reebok mutatott gyengébb formát. A TaylorMade azonban nem csak Észak-Amerikában, hanem globális szinten is küszködött, részben emiatt esett vissza a cégcsoport profitja is. A TaylorMade globális árbevétele 36 százalékkal zuhant vissza a harmadik negyedévben éves alapon, ami alátámasztja az átszervezések szükségességét.
 

Az Adidas a fő piacán, Nyugat-Európában az árbevétel 10 százalékkal nőtt, elsősorban a német, francia, spanyol és brit piacok húzták előre.

 

Az Adidas árbevétele bővülni fog előreláthatóan 2014-ben, nagy mértékben a nyári foci-világbajnokság nyomán. Rontott a cég ugyanakkor a bruttó profitmargin előrejelzéseken, már csak 48-48,5 százalékos árrésre számít ebben az évben. A nettó profit is alacsonyabb lehet a korábban vártnál, 650 millió euró körül lehet majd,, a korábban prognosztizált 830-930 millió euróval szemben.

(Investor.hu, 2014. november 6.)

 

Megcsúszott az Adidas 2014. elején

Csökkent az árbevétel és a profit is az évkezdetkor.

__________________________________________________________________blokkk.com

Csökkent az Adidas német sportszergyártó adózott eredménye 2014. első negyedévében, elsősorban a golf üzletág két számjegyű eladáscsökkenése miatt.  A legnagyobb európai sportcikkgyártónak éves összehasonlításban harmadával, 204 millió euróra csökkent adózott eredménye, és 6 százalékkal, 3,5 milliárd euróra esett vissza forgalma a 2014. március végével záródott három hónapban.
Az elemzők nagyobb, 217 millió euró adózott eredményre számítottak, míg a forgalom nagyjából megegyezett a szakértői várakozásokkal. A cég bevételeit kedvezőtlenül befolyásolta a rubel gyengülése, amit azonban részben ellensúlyozott az Adidas eladásainak növekedése a feltörekvő piacokon.

(Index, 2014. május 6.)

 

Rágyúrt az Adidas 2013-ban

Csökkent az árbevétel 2013-ban, de nőtt a profit.

__________________________________________________________________blokkk.com

Nőtt az Adidas csoport profitja 2013-ban 2012-höz képest. Az adózás előtti profit 851 millió euróról 1134 millió euróra, a nettó profit 524 millió euróról 790 millió euróra nőtt egy év alatt.

Az Adidas közleménye szerint a cégcsoport bruttó profitja - árrése - 2013-ban 7,14 milliárd euró volt, 2012-ben 7,10 milliárd euró. Az Adidas értékesítései egy év alatt 14,88 milliárd euróról 14,49 milliárd euróra csökkentek.

2013-ban 6 százalékkal nőttek az Adidas eladásai Kínában és 6,3 százalékkal Latin-Amerikában. Ezzel ellentétben Nyugat-Európában 6,8 százalékos, az európai feltörekvő piacokon 2,7 százalékos, Észak-Amerikában 1,4 százalékos, Ázsia Kínán kívüli részében 8,3 százalékos visszaesés volt az eladásokban.

Az Adidas csoport jó negyedik negyedévvel zárta 2013-at, ráadásul a kedvezőtlen árfolyamváltozások ellenére is sikerült teljesíteniük éves céljaikat.

2014-ben a bevételeinek 7-9 százalékos növekedésére számít az Adidas. A cégcsoport nagyobb kiskereskedelmi jelenlétet és eladásai növekedését várja a feltörekvő piacokon, és nagy reményeket fűz 2014 nagy sporteseményeihez, különösen a labdarúgó világbajnoksághoz.

(HVG, 2014. március 5.)

 
 

blokkk.com │                                              próbafülke                                                f » blokkk.com │