blokkk.com próbafülke - méretesvilág                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Nagyot tépett a Michael Kors

A luxus ruházati holmikat kínáló cég 2014. második negyedévében nagy nyereséget tömött a bukszájába.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Az elemzők  körében vártnál több profitot és árbevételt ért el a luxus ruházati cikkeiről ismert Michael Kors 2014. második negyedévében.

A luxus ruházati cikkeiről ismert Michael Kors 0,91 dolláros EPS-ről és 919 millió dolláros árbevételről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében. A szakértők 81 centes egy részvényre jutó profitra és 851 millió dolláros árbevételre számítottak. A cég termékei iránti keresletet mutatja, hogy az árbevétel éves alapon 43 százalékkal nőtt. Ennek nyomán a profit növekedése közel 50 százalékos volt.

 
A Michael Kors megemelte 2014. évi profitvárakozásait is, így már 4-4,05 dolláros egy részvényre jutó profitra (EPS) és 4,25-4,35 milliárd dolláros árbevételre számít 2014-ben. A harmadik negyedévben a Michael Kors üzletei forgalmának 17-19 százalék körüli növekedését várja.
 

Az előbbiek mellett gondot okoz a cég várakozásai szerint, hogy a marginjaik vissza fognak esni 2014-ban, mivel az őszi kollekcióik korai bevezetését nem tudják megvalósítani.

 

(Forrás: Investor, 2014. augusztus 4.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: próbafülke

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________