blokkk.com                                                 │ próbafülke » sportcipő │                                                        │ hírkirakattmustra │         

 

Csajokra utazik a Puma

Nyújtott egy jót a Puma 2015-ben, de a nyereség verte a lécet.

__________________________________________________________________blokkk.com

A gyenge eurónak és a Rihanna nevével fémjelzett új kollekciónak köszönhetően 14 százalékos forgalombővülést ért el 2015-ben a Puma, amely az énekesnő után most újabb celebet, a Kardashian nővérek féltestvérét, a tévés műsorvezetőként dolgozó Kylie Jennert is szerződtette, megalapozva ezzel idei amerikai bevételi terveit.

A német sportszergyártó erős negyedik negyedév után végül 3,4 milliárd eurós forgalommal zárta a 2015-öt, főképp 22 százalékkal megugró amerikai étékesítései nyomán. A magas bevétel nem hozott ezúttal kiemelkedő profitot, sőt, a 2015. évi adózott eredmény szerényen 37 millió euróra csökkent az előző évi 64 millióról.

(Világgazdaság, 2016. február 18.)

 

Nagyot ugrott a Puma

Nőtt az árbevétele és az eredménye is 2014-ben.

__________________________________________________________________blokkk.com

Veszteséges volt a német Puma sportszergyártó 2014. utolsó negyedévében, azonban árbevétele eben a három hónapban a vártnál jobban nőtt. A Puma árbevétele 7,5 százalékkal, 750,8 millió euróra nőtt a december végéig tartó három hónapban, miközben az előrejelzések ennél kevesebbet mutattak (739 millió eurós értékesítést vártak a szakértők). A cég vesztesége 4,6 millió euró volt ugyanebben az időszakban, aminek egyik fő oka az üzemi költségek emelkedése volt.

A Puma éves eredményei már jók voltak, hiszen 2014-ben a teljes árbevétele 2,9 milliárd euró volt, ami 3,3 százalékos éves növekedés. A cég 64,1 millió euró adózott nyereséget ért el az előző évi 5,3 millió euró után, ami tízszeres ugrás.


A negyedéves és az éves eredmények is összességében az előrejelzéseknek megfelelőek voltak. A cipők értékesítése már a második negyedéve növekszik. A jövő egyik kiemelt piaci célcsoportja a női fogyasztók köre a cég tervei szerint. A Puma a minőségi sportfelszerelések gyártását helyezi előtérbe, mivel a divatcikkekkel piacát nem tudta megfelelően építeni.

A Puma - amelyben 86 százalékos tulajdonrésze van a Kering francia luxuscikkgyártónak - a világ harmadik sportszergyártója az amerikai Nike és a német Adidas mögött, összesen 13 ezer alkalmazottja van világszerte.

(Világgazdaság, 2015. február 16.)

 
 

blokkk.com │                                              próbafülke │                                                f » blokkk.com │