blokkk.com autórengeteg - márkagála                                            HíRKIRAKATTMUSTRA

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                      ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Jönnek az oroszok - újra itt a Lada

Elsők között Magyarország az újrainduló orosz Lada exportban.

                                                                                                          blokkk.com

Hajdanán Magyarországon az egyik legnépszerűbb személyautó a Zsiguli volt, amit később átkereszteltek Lada névre. A jelenleg futó Ladák átlagéletkora 27 év a KSH kimutatása szerint, 73 ezer darab fut a magyar utakon, a három millió darab személygépkocsiból.

 

Az orosz AvtoVAZ autógyár 2015. őszétől felújítja a Lada személyautók forgalmazását Európában, az export kezdetét szeptember-októberre tervezik, az első célország Magyarország és Csehország lesz.

Szigorú feltételeket támasztanak az oroszok a forgalmazókkal szemben, amelyeknek egyebek mellett marketing- és szállítási feladataik is lesznek. Az új magyar és a cseh importőrökkel már aláírták a szerződést, azzal, hogy bővíteni akarják a forgalmazói hálózatot. A Ladákat az európai piaci terjesztés érdekében módosították, egyebek között javítottak biztonsági szintjükön is. Takarékosabbak lettek az Euro 6-os motorral felszerelt kocsik.

Az AvtoVAZ Németországba, Nagy-Britanniába és Olaszországba is tervez exportálni, de az ottani forgalmazókat még keresik.

Az AvtoVAZ 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön. A cég 2015. szeptemberében kezdi meg a vadonatúj modell, a WTCC futamain egyre jobb teljesítményt nyújtó Vesta utcai változatának sorozatgyártását, amelyből a szedánon kívül ferde hátú(hatchback) és hobbi terepjáró (crossover) modellek is legurulnak majd a gyártósorról.

(Portfolio.hu, 2015. június 11.)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal autórengeteg

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________