blokkk.com                                                 │ autórengeteg » sztráda gála │                                                 │ hírkirakattmustra │         

 

Odavágott Kína a luxusjárgányoknak

2016. decemberétől 10% adót kell fizetni a luxusautók után.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A politikai és gazdasági elit költekezésének megfékezése, valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében 10 százalékos különadót vetettek ki a Kínában értékesített luxusautókra, jelentette be a kínai pénzügyminisztérium.

A luxusautó adó december 1-jétől él és a 177 ezer eurónál drágább járművek vásárlásánál kötelező megfizetni. Hszi Csin-ping kínai államfő nagyszabású korrupcióellenes kampányt indított az elmúlt években azzal a céllal, hogy megtisztítsa az országot irányító kommunista pártot a bűnösöktől. Az utóbbi időben célkeresztbe vette a fényűző életmódot folytató politikusokat és üzletembereket, miközben az államapparátust a becsület, az áldozat és a puritánság imázsával próbálja meg felruházni.

Kínában azonban egyre jobban növekednek a vagyoni különbségek. A közösségi portálokon rendszeresen kritikus, vagy éppen sértő bejegyzések látnak napvilágot annak nyomán, hogy a politikai káderek és gyermekeik szinte fitogtatják vagyonukat méregdrága öltözetükkel, ékszereikkel, vagy autójukkal. A jelenség visszaszorítására a kormány több intézkedést hozott, egyebek között megtiltotta tisztviselőinek a költséges utazásokat és luxusautók birtoklását.

A legújabb szabály olyan márkákat sújt, mint például a Ferrari, a Rolls-Royce vagy a Lamborghini, amelyeket pedig különösen kedvelnek a leggazdagabbak. De a luxusautókat gyártó német cégek, köztük a kínai prémium autómárka piacot uraló BMW, Audi és Daimler is érintettek az új adóban.

Az autógyárak és elemzők szerint a magasabb adónak csak korlátozott hatása lesz. Egyfelől az üzletmenetben a nagyon drága luxusautók eladása nagyon kis hányadot tesz ki, az Audinál például az értékesített autók kevesebb mint 1 százalékát. Másfelől Kínában folyamatosan csökken a luxusautók ára, nem utolsó sorban a fogyasztók panaszára is, azzal, hogy túlárazottak ezek a járművek a világ más országaihoz képest.

Kínában egyébként 25 százalékos adó sújtja a külföldről importált autókat. A kínai autópiac mindezzel együtt az utóbbi hónapokban erősen fellendült. 2016. októberében éves összevetésben 19 százalékkal emelkedtek a személyautó-eladások, és ebből a luxusautó-gyártók is hasznot húztak.
(2016. december 1.)

 

Nem bír a Merci a BMW-vel

A BMW adja el a legtöbb luxusautót, bár a Mercedes is ezt szeretné és jön fel nagyon. Az Audi lemaradt.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

Még mindig a BMW-csoport vezeti a prémiumkategóriát az eladott járművek száma szerint. A bajorok – a Minivel és a Rolls-Royce-szal kiegészülve - 2016. harmadik negyedévében 583 ezer autót értékesítettek világszerte, míg a Mercedes anyacége, a Daimler csoport luxusautóiból 566 ezer kelt el, összegzi a Világgazdaság.

 

A növekedési ütemében és a haszonkulcs terén viszont a Mercedesnek áll a zászló, ők 11 százalékos éves többletet könyvelhettek el a darabszámot tekintve, míg a BMW leragadt 7 százaléknál. A haszonkulcs is ellentétes irányba mozog: amíg a BMW-nél 9,1-ről 8,5 százalékra csökkent – de megfelelt a 8-10 százalék közötti elvárásnak –, addig a stuttgartiak a 10,4-ről 11 százalékra tolták fel a befektetői megítélésben kiemelten fontos mutatót.

 

A Mercedesnél a kínai piac késedelmes, de annál sikeresebb meghódításának örülhettek, s annak, hogy az új E-osztály modelljeivel taroltak, amire a BMW-nek csak 2017-ben lehet majd ütőképes válasza. A harmadik nagy német luxusautó-gyártó, az Audi egyelőre az anyacég, a Volkswagen konszern dízelbotrányát nyögi, harmadik negyedéves értékesítése csak 1,3 százalékkal nőtt, miközben haszonkulcsa a 7,9-ről 4,7 százalékra szűkült.

 

A BMW hamarosan kijön a X7-es csúcsmodellel, ami a Lincoln Navigator, a Cadillac Escalade, a Range Rover és a Mercedes-Benz GL közvetlen versenytársa lesz. A BMW itt lemaradt, nem reagált gyorsan a luxus SUV-ok fokozott amerikai keresletére, emiatt is csökkent értékesítése a második legnagyobb autópiacon. Marketingben is mellélőttek: a lassan fogyó luxuslimuzinjaikat reklámozták ahelyett, hogy meglévő SUV-jaikkal és crossovereikkel támadták volna le az amerikai vásárlókat.

 

A BMW továbbra is a nyereségességet tartja meghatározónak. A cég eredménye 2016. harmadik negyedévében a 2015. évi 1,6 milliárd euróról 1,8 milliárdra nőtt, árbevétele 4,6 százalékkal 23,4 milliárd euróra gyarapodott.

 

Elemzők szerint arra is kell figyelni azonban, hogy melyik márka lép nagyobbat az elektromos hajtású, valamint az önvezető autók fejlesztésében és forgalmazásában. Legtöbben úgy vélik, a BMW lépéselőnyre tett szert ebben. Egyrészt ő költi a legtöbbet a „korszakváltásra”, átmenetileg pedig éppen ezt bánja a nyeresége is. A bajorok épp most adták el százezredik elektromos autójukat, és az i3-mal, valamint nagy testvérével, az i8-assal folyamatosan a eladási listák élmezőnyében vannak. Helyzetüket erősíti a kompakt prémium szegmensbe sorolt Mini elektromos változatának 2019-es startja, majd egy évre rá az X3-as városi terepjáró (SUV) villamosított modelljének piacra dobása.

(Világgazdaság, 2016. november 4.)

 

 

blokkk.com │                                             autórengeteg │                                           f » blokkk.com │