blokkk.com                                                  autórengeteg » sztrádagála                                                hírkirakattmustra

 

A világ legjobb autói

De nem egy márka, hanem a flották alapján.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A Consumer Reports arra a kérdésre kereste a választ, hogy mely autómárka flottája rendelkezett a legjobb járművekkel.

A független fogyasztóvédelmi magazin a rangsor felállítása során olyan tényezőket vett figyelembe az Portfolio tudósítása szerint, mint a saját járműtesztek eredményei, az egyes modellek várható megbízhatósága, a tulajdonosok véleménye és a biztonság. Ezt követően az egyes kategóriákban elért pontszámokat összesítették, azokból képeztek egy végső, teljes pontszámot, így már meg tudták mondani arra a kérdésre a választ, hogy mely márkák rendelkeznek a legjobb autókkal a flottájukon belül. A rangsor elkészítése során a figyelembe vett szempontok elsősorban azoknak a márkáknak kedveznek, azok a márkák tudnak jó helyezést elérni, amelyek már több éves modellportfólióval, megbízható autókkal és elégedett vásárlókkal rendelkeznek.

A 2017-es lista élén ismét az Audi végzett, majd a Porsche, a BMW, a Lexus és a Subaru következett. Ez egyben azt is jelentette, hogy a 2016-os TOP5 márka végzett ismét az élen, igaz a Porsche és a BMW javított, míg a Lexus és a Subaru rontott a korábbi helyezésén.

A Consumer Reports értékelése szerint a legnagyobb javulást a Chrysler, az Acura, az Infiniti és a Cadillac produkálta. A Chrysler 7 helyet, míg a többi autómárka 6-6 helyet tudott javítani az egy évvel korábbi pozícióján. A Tesla volt a legjobb amerikai márka a listán, az elektromos-autógyártón kívül csak a Buick fért be a TOP10-be, ahol olyan márkák szerepeltek még, mint a Kia, a Mazda és a Honda.

A Consumer Reports nem csak rangsorolja a legjobb autógyártókat, hanem ajánlást is megfogalmaz arról, hogy az adott márka modelljeinek hány százalékát javasolja megvételre a vásárlóknak. A 2017-es listán a Porsche, a BMW és a Mazda volt az a márka, amelynek az összes modelljét ajánlotta a magazin, amely különösen nagy dicsőség.

A rangsor:

 

Elkészítették a világ legjobb autómárkáinak rangsorát

 

(Portfolio, 2017. március 1.)

 

 

blokkk.com                                              autórengeteg                                               fblokkk.com