blokkk.com                                        │ autórengeteg » magyar szalon │                                                │ hírkirakattmustra │         

 

Nagyon tapos a Ford

A magyar piacon ötödével több járművet adott el 2016-ban.

_________________________________________blokkk.com

 

A Ford értékesítése Magyarországon 2016-ban 23 százalékkal bővült, a Ford Magyarország tájékoztatása szerint.


A Ford 2016-ban mintegy 15 ezer új személyautót és kishaszonjárművet ad el Magyarországon, ebből 6.500 darab, az eladás 40 százaléka haszonjármű. A Ford részesedése a teljes haszonjármű-piacon 21 százalékos, a kishaszonjárműveknél 30 százalékos.


A Ford arra számít, hogy a növekedési hitelprogram kifutása után is tartani tudja 2017-ben az értékesítés szintjét a haszonjárműveknél, ráadásul a magánvásárlási kedv erősödésére alapozva mintegy ezer darabbal bővülhetnek az eladások 2017-ben, számol be a Figyelő.
 

A Ford megítélése szerint a személyautók piaca már lendületet vett, ez megmutatkozik a magán- és céges értékesítések arányának változásában is. Az idén 40 százalék volt a cégnél a magánvevők aránya, holott ez egy évvel korábban még a 25 százalékot sem érte el.

 
A márka a következő időszakban jobban nyit a prémium vásárlók felé, amit szervizcsomagok értékesítésével is támogat. Emellett erősít a terepjárók piacán, középtávon 3-4 új SUV modellel jelenik meg.


A Ford a dízelüzemű járművek iránt megingott vevői bizalom miatt az elektromos járművek fejlesztésében kíván előrelépni, 2019-20-ra már minden kulcsterméke elérhető lesz elektromos változatban is.

(2016. december 13.)

 

 

blokkk.com │                                            autórengeteg │                                           f » blokkk.com │