blokkk.com autórengeteg - sztrádagála                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Nyomja a Ford a Lincoln Continentalt

Meghúzza a Ford a régi márkáját.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

A kínai és amerikai piacon húzna bele a Ford, a régi luxusautójának, a Lincoln Continental feltámasztásával. Az új modell is része annak a 2,5 milliárd dolláros programnak, mely révén a Ford a Lincoln márka népszerűségének feldobását reméli, úgy, hogy 2020-ig háromszorosára növeljék a Lincoln gyártását. 2016-ban dobják piacra. A régi Lincoln Continental gyártását még 2002-ben fejezték be.

 

Kína az új modellnek is nagyon fontos piaca lehet, mivel napjainkban az ázsiai ország a prémium szedánok legnagyobb piaca. A Fordnak mindössze 11 Lincoln márkakereskedése van Kínában, de év végére a tervek szerint számuk már 25 lesz. Még nem ismert ugyanakkor, hogy a Lincoln Continentalt gyártják-e majd Kínában is. A versenytárs GM Cadillac CT6 luxusautóját egyébként az amerikai autógyártó michigani gyára mellett az ázsiai országban is készíteni fogják.

A Ford új modelljének másik célterülete az amerikai piac lesz. A Lincoln amerikai eladásai azonban mindössze 1,2 százalékkal növekedtek 2015. első két hónapjában, ami jócskán elmarad az USA teljes autópiacának 9,2 százalékos növekedésétől.

A Ford tervei alapján a Lincoln gyártását 2020-ig világszerte 300 000 darabra futtatná fel, ami közel háromszorosa a jelenlegi szintnek.

 

(Investor.hu, 2015. március 31.)

 

Vékonyabb lesz a Ford pénztárcája

Egy milliárd dollárral is kevesebb lehet a vártnál a Ford 2014. évi nyeresége. De lesz.

A vártnál alacsonyabb lehet a Ford 2014. évi nyeresége, elsősorban az európai és dél-amerikai piacok nehézségei miatt. Az USA második legnagyobb autógyártója bejelentette, hogy 2014-ben csak 6 milliárd dolláros adózás előtti eredményt fog elérni, legalább egy milliárd dollárral kisebbet az erre az évre korábban várt 7-8 milliárd dolláros nyereségnél.

A Ford elsősorban azzal magyarázta a profitfigyelmeztetést, hogy a dél-amerikai és európai eredményei a vártnál rosszabbul alakulhatnak. Dél-Amerikában 900 millió dollár körüli adózás előtti vesztesége lehet. A vártnál nagyobb veszteséget a devizaárfolyamok számára kedvezőtlen alakulása és a magas infláció okozhatja Dél-Amerikában.

Európában 2014-ben 1,2 milliárd dolláros, 2015-ben pedig 250 millió dolláros veszteségre számít a Ford. A Ford korábban azzal számolt, hogy 2015-ben már nyereséges lehet az európai működése, ám a friss hírek alapján erre még várni kell. Az európai működést elsősorban az orosz válság rontja, mivel az oroszországi értékesítéseik nem a várt szerint alakulhatnak.

Rontja a Ford mérlegét az is, hogy a garanciákhoz kapcsolódó költségek 1 milliárd dolláros összeget tehetnek ki, melyet a visszahívások nyomtak fel jelentősen. A cég 850 ezer járművét kénytelen visszahívni légzsák-problémák miatt elsősorban Észak-Amerikában, mely 500 millió dolláros költséget jelent.

A Ford 2020-ig három millió darabbal tervez növelni autóértékesítéseit, a 2013. évi 6,3 milliós eladások után. A cég növekedési stratégiájában azzal számol hogy a legnépszerűbb autójuk fémvázát lecserélik alumíniumvázra, mely az eladások bővítésének lehet egyik mozgatórugója.

Az autós iparág kilátásai egyébként továbbra is kedvezőek. A globális autóipar 3 ezer milliárd dolláros bevételt termelő iparággá válhat 2020-ra, miközben 2000-ben még 2 ezer milliárd dollárt könyvelhetett el. A globális autóeladások 2020-ra 110 millió darabra ugorhatnak fel a 2013. évi 85 millió darabról.

A profitwarning hírére az autógyártó részvényei 7,5 százalékot estek.

(Investor.hu, 2014. szeptember 30.)

 

Javított a Ford 2014. második negyedévében

Nőtt az árbevétel és a nyereség is ebben az időszakban.

A Ford árbevétele 2014. második negyedévében 37,4 milliárd dollár volt, az elemzők 36,3 milliárd dollárral számoltak. Az egy részvényre jutó nyereség 40 cent lett a várt 36 centtel szemben, a nettó nyereség pedig 1,3 milliárd dollár. Ez éves alapon 6 százalékos növekedés.


Az eredmények elsősorban az észak-amerikai piacra épültek, ahol az alacsonyabb költségek miatt 2,4 milliárd dollár adózás előtti nyereséget ért el a Ford (egy éve ez 2,3 milliárd dollár volt).

 

Ázsiában elsősorban Kínában, emellett Európában is nyereséget ért el a Ford (az öreg kontinensen 3 év óta először, de ebben a kedvező devizahatásnak is szerepe volt).


Oroszországban az oroszokkal működtetett közös vállalkozásban 329 millió dolláros leírást hajtott végre a társaság. Kedvezőtlen a dél-amerikai piac helyzete is a Fordnak 2014-ben.


A Ford összességében a korábbiak szerint számított 7-8 milliárd dolláros adózás előtti nyereségét vár 2014-ban.

(Investor.hu, 2014. július 24.)

 

Sokba került a tél a Fordnak

Esett a hó, esett a profit.

A szokatlanul kemény tél megviselte az autókat Amerikában, ezért több Fordot vittek garanciális javításra, ezek a költségek pedig a vártnál kisebb profitot eredményezték a cégnek.


A vártnál alacsonyabb 2014. évi első negyedéves profitot jelentett az amerikai Ford Motor autógyártó. Az előző év hasonló időszakához képest a nettó eredmény 39 százalékkal, 989 millió dollárra csökkent.

 

Amerika második legnagyobb autógyártójánál a 2014-es adózás előtti nyereség várhatóan változatlanul 7 és 8 milliárd dollár között marad, ugyanis világszerte 23 új modellt dobnak majd piacra, ez a szám egyébként rekordnak számít a cég életében.
 

Az első negyedévben az előzetesen vártnál több garanciális javítást kellett elvégezni a régebbi járműveken, többek között visszahívási akciók és vásárlói reklamációk következtében. A javítások költsége 400 millió dollár körül alakult, ami nem számít kirívónak az autóiparban, mivel a járművek az utóbbi időben egyre komplexebbekké váltak, ráadásul a szokatlanul kemény tél is megviselte a járműveket Amerikában.

(Napi Gazdaság, 2014. április 25.)

 

Ford: hátramenet?

Az amerikai autógyártó 2014-es adózás előtti eredménye alulmúlhatja az idei szintet.

A Ford árfolyama közel 5 százalékot zuhant azt követően, hogy a társaság profit warningot jelentet be. A cég elmondta, hogy a korábban előre jelzett 8-9 százalék körüli üzemi marzsok elérése veszélybe került az európai és a dél-amerikai gazdaság helyzete miatt. Ez pedig egyben azt is eredményezheti, hogy az amerikai autógyártó 2014-es adózás előtti eredménye alulmúlhatja az idei szintet. Novemberben tovább növekedett az európai autópiac, ebben az időszakban több mint 938 ezer új gépjárművet regisztráltak, ami 1,2 százalékos növekedést jelentett év/év alapon. Ez a hír azért is külön örömteli, mivel ez volt zsinórban a harmadik olyan hónap, amikor erősödés volt tapasztalható az öreg kontinens autópiacán, ami tovább erősíti azokat a vélekedéseket, melyek szerint a hat szűk esztendőt követően elérkezett a mélypont az európai autóértékesítésben, és a 2014-es év már a növekedésről fog szólni.

 

Ugyanakkor a Ford nem véletlenül aggódik az európai folyamatok miatt, ugyanis az amerikai gyártók az elmúlt években folyamatosan azzal szembesültek, hogy egyre kevesebb autót értékesítenek ebben a régióban. Nem volt ez alól kivétel a Ford sem, ugyanis míg a cég 2010-ben még 1,2 millió darab járművet értékesített, addigra ez az érték 900 ezer darab eladott jármű közelébe süllyedt. A helyzetet pedig csak tovább rontja, hogy egyelőre nem látszik fordulatra utaló jel.

Profit warning a Fordnál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Portfolio.hu, 2013. december 18.)

 

A Ford fordulatot vár

2015-ben már nyereséges lehet a Ford európai tevékenysége az autógyártó szerint. A társaság már elérte a mélypontot Európában, innen már csak felfelé vezet az út. Az európai autópiac mélyrepülése miatt a Ford - több versenytársához hasonlóan - jelentős mértékű veszteségeket szenvedett el Európában, ami különösen fájó, mivel az Egyesült Államok után az öreg kontinens a legfontosabb piaca. 2013. második negyedévében a cég 38,1 milliárd dolláros árbevételből 7,6 milliárd dollár származott Európából. Az amerikai autógyártó 810 millió dolláros nettó veszteséget szenvedett el az idei második negyedévben, míg a tavalyi évi teljes veszteség 1,75 milliárd dollárt tett ki.

 

Az autógyártó júliusban már javított kilátásain, és közölte, hogy a korábban vártnál alacsonyabb lehet az idei veszteségük Európában, így már "csak" 1,8 milliárd dolláros mínusszal kalkulálnak erre az évre a korábban prognosztizált 2 milliárd dollár helyett.

 

Az utóbbi hónapokban mintha megállt volna az európai autópiac évek óta tartó zsugorodása, és úgy néz ki, hogy az újautó-eladások száma stabilizálódni tud egy rendkívül alacsony szinten. Az évek óta tartó mélyrepülés oka a 2008-as gazdasági válság, ami visszavetette az európai autóértékesítéseket, mivel jóval kevesebben engedhettek meg maguknak gépjármű-vásárlást

 

Így a Ford európai autóértékesítései is folyamatosan csökkentek, az idei második negyedévben 200 ezer autót sem tudtak eladni a kontinensen, holott 2008 elején még 500 ezer fölötti negyedéves értékesítési számokat is fel tudtak mutatni.

 

Az eredmények javítására rendkívül nagy erőfeszítéseket tesz a Ford a General Motors-hoz hasonlóan. A cég új modelleket dobott piacra, és további 25 új típus kerülhet az európai szalonokba a következő öt évben. A Ford ezen túl folyamatosan csökkentette autógyártási tevékenységét az eladhatatlan kapacitások elkerülése érdekében, legutóbb másfél millióval kevesebb autó előállítását jelentették be 2013-ra. A Ford így már csak 2 millió autót fog gyártani Európában, azonban továbbra is több autót gyártanak, mint amennyire az autóvásárlóknak szükségük van. Nem csak a Ford, hanem az USA legnagyobb autógyártója, a General Motors is kezd egyre optimistább lenni európai működésével kapcsolatban. 2016-ban fordulhat a kocka, és akkor kezdhet el profitot termelni Európában a patinás autógyártó.

(Origo, 2013. szeptember 11.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: autórengeteg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________