blokkk.com autórengeteg - eurósáv                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Kínban Kínában az Audi is

Esett a luxusmárka a legnagyobb autóspiacon.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Minden harmadik Audit Kínában adnak el, de hát ezen a fontos piacon összeesett 2015. nyarán a németek luxusmárka is, a Portfolio ismertetése szerint. Az Audi értékesítése júliusban 12 százalékkal lett kevesebb Kínában, mint egy évvel korábban.
 

Az év első 7 hónapjában ugyanakkor összesen 0,3 százalékkal kevesebb, összesen 316 ezer autót adott el az Audi Kínában. Ez fele az év elején megfogalmazott célnak, amikor éves szinten 600 ezer autó eladását terveztek, de ezt már nem éri el az Audi
 

Az eladások visszaesésében a kínai lakossági fogyasztás lassulásán kívül az is szerepet játszott, hogy sok a kifutó modell, a legfontosabb kínai Audi-modell, az A6 új változata pedig majd csak jövő év elején lesz kapható, de a Q7-es és az A4-es is csak jövőre érkezik.


Világszerte - más térségekben - még így is 1,4 százalékkal több, összesen 146 ezer autót adott el az Audi, a növekedés azonban jócskán elmarad a nagy versenytársakétól, a BMW eladásai 6 százalékkal, a Daimleré 15 százalékkal nőttek.

(Portfolio, 2015. augusztus 14.)

 

Húz az Audi

2014. áprilisában is nyomult előre a luxusmárka.

Jól húzott az Audi áprilisban is (zsinórban az ötvenkettedik hónapban tudta növelni eladásait), ennek köszönhetően az év első négy hónapjában közel 562 ezer autót értékesítettek, ami közel 12 százalékos növekedést jelentett a globális értékesítésben. Az eladásokat növekedését olyan modellek népszerűségének köszönhették, mint az A3-as, az A6-os, az A7-es és a Q3-as. Az egyes régiók tekintetében kifejezetten jól szerepelt Kína, Európa és az Egyesült Államok.

 

Az Audi 2014. márciusában, egyhuzamban az ötvenegyedik hónapban, növelni tudta eladásait. A német luxus-autógyártó eredményében oroszlánrészt vállalt a kínai régió, míg modellszinten az A3-as család.

Az Audi márciusban rekord értékesítést ért el, több mint 170 ezer járműve talált új gazdára, ami több mint 15 százalékos növekedést jelentett 2013-hoz képest.   Az Audi Kínában közel 37 százalékkal, Európában 7 százalékkal, míg az Egyesült Államokban 7,5 százalékkal több autót adott el márciusban. A kiugró értékesítési adatok részben a A3-as családnak volt köszönhető (több mint 52 százalékkal nőtt az értékesítés). A vásárlók leginkább keresett modelljei között volt az A5-ös, a TT Roadster és a Cabriolet, valamint a Q7-es.

2014. első negyedévében az autópiacon több mint 400 ezer járművet adott el az Audi, ami 12 százalékos növekedést jelentett.

(Portfolio, 2014. május 16., április 7.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: autórengeteg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________