blokkk.com                                                   autórengeteg » sztrádagála                                             hírkirakattmustra

 

A Tesla egyre erősebb

Folyamatosan hízik a Tesla piaca, a részvényesek is jól jártak vele.

 

Úgy vitték a Teslákat, mint a cukrot, írja a Portfolio. A Tesla 25 ezer járművet értékesített 2017 első negyedévében, amely új rekord volt. A Tesla Model S-ből 13.450 darab, míg a Model X-ből 11.500 darab fogyott.

A gyártás is rekordszintre emelkedett, az első negyedévben 25 ezernél is több Tesla készült. Az eladási adatokat látva jó esély van arra, hogy teljesüljön Elon Musk, a Tesla vezérének 2017 első félévére előrevetített célja, vagyis hogy 47-50 ezer autót értékesítenek.


A Tesla a tőzsdén is jól húzott, 2017-ben a cég részvényeinek árfolyama több mint 30 százalékot erősödött.

Úgy vitték a Teslákat, mint a cukrot

(Portfolio, 2017. április 3.)

 

A norvégok nagyon nyomják az elektromos autót

Norvégiában az új autók fele már elektromos vagy hibrid.

 

Elektromos vagy hibrid hajtású volt minden második, 2017 januárjában Norvégiában regisztrált új autó. A norvégok célja, hogy 2025 után már nem állítanának forgalomba kizárólag benzin, vagy dízel üzemanyaggal működő járműveket az országban.

A 2017 januárjában Norvégiában forgalomba állított új autók 18 százaléka (2.077 darab) volt teljesen elektromos hajtású, számol be az Index, míg a hibridek aránya elérte a 34 százalékot (3.988), összesített részarányuk pedig 51 százalékra rúgott a norvég újautó-piacon. A legnépszerűbb új autó Norvégiában a Mitsubishi Outlander hibridje volt, amely a Toyota Rav4 hibridet és az elektromos Volkswagen e-Golfot előzte meg. Februárban ugyan kis mértékben csökkentek ezek az arányok (16, valamint 32 százalékra), azonban továbbra is olyan rendkívül magas szinteket jelentenek, amelyek után a legtöbb országban csak sóvárognak a megújuló energiaforrások és az e-autózás támogatói.

Vidar Helgesen klíma- és környezetvédelmi miniszter szerint ez a szám mérföldkövet jelent az ország számára. Miután a klímaváltozás elleni küzdelemben a szállítási szektor jelenti a legnagyobb kihívást, 2030-ig legkevesebb 40 százalékkal szükséges mérsékelni a szektor szén-dioxid kibocsátását, ez pedig szükségessé teszi a flotta elektrifikációját. A politikai szándék 2016-ban megfogalmazódott arra is, hogy 2025 után már nem értékesíthetnek kizárólag fosszilis üzemanyaggal működő járműveket az országban. Helgesen szerint fontos demonstrálni, hogy lehetséges megvalósítani a technológiai és piaci átmenetet a szállítás-közlekedési ágazatban. Ebben szerinte Norvégia egyfajta laboratóriumként működik, ahol a megfelelő ösztönző mechanizmusokkal lehetséges gyors változást elérni.

Norvégia számos eszközzel igyekszik támogatni az alternatív hajtásmódok elterjedését. Míg a belső égésű motorokra jókora adóterhek rakódnak, addig az elektromos autók szinte az összes adó alól mentesülnek. Emellett számos további kedvezmény biztosít számukra az állam: díjmentesen használhatják a fizetős útszakaszokat, kompokat, parkolókat, valamint a buszsávokban is közlekedhetnek. Miután azonban elterjedésüket továbbra is akadályozza a nagyobb modellek magas ára, valamint a még mindig korlátozott hatótávolság, az elektromos autóknak a hibridek jelentette versennyel is meg kell küzdeniük. A megfelelő sűrűségű töltőponthálózat kiépítése terén is vannak még tennivalói a skandináv államnak. Az elektromos hajtást a belsőégésű technológiával kombináló hibrideket nem csak a viszonylag érett technológia, hanem a norvég adórendszer átalakítása is támogatja, így már inkább a légszennyezési adatok, mintsem a teljesítmény alapján adóztatják őket.

Az alternatív hajtású autók eladása máshol is szárnyal. Igaz, a 2017 összeurópai adatok még nem olyan impozánsak: a 2016-ban Nyugat-Európában forgalomba helyezett új autók 50 százaléka dízel-, 46 százaléka benzin-, 2 százaléka hibrid-üzemű volt, mindössze közel 2 százalékuk volt elektromos, csekély részük pedig egyéb (például LPG) hajtású volt. 2017 januárjában viszont az új elektromos autók piaca összességében 31 százalékkal 19 ezerre bővült. A toplistát itt a Renault ZOE vezeti, a BMW i3 és a Nissan LEAF előtt. Az Egyesült Államokban 2017 februárjában 74 százalékkal értékesítettek több elektromos autót, mint egy évvel korábban, míg az új hibridek száma 61 százalékkal bővült. Az első három helyen a Tesla Model S, a Tesla Model X és a Chevy Volt álltak, az összesen több mint 13 ezer elektromos és hibrid autó azonban az ottani óriási piacnak csak 2-3 százalékát képviseli.

(Index, 2017. március 9.)

 

A BMW is nyomul elektromos autóban

Összes modelljét megfuttatná elektromosan is.

 

A BMW teljesen új elektromos autó stratégián dolgozik. A BMW az összes sorozat összes modelljéből tervezne tisztán elektromos változatot, írja a Portfolio.

A BMW részben, vagy teljesen elektromos járművei eddig az "i" almárka alatt futottak, a BMW i3-ast már 2013. óta árulják. A hírek szerint viszont a német luxusautó-gyártó most elhatározta, hogy nemcsak egy almárkát szentel az elektromos hajtásnak, hanem a teljes modellpalettájánál elérhetővé akarja tenni azt. A források szerint a BMW, a MINI-ből, a 3-as sorozatból és az X4-es SUV-ból kínálna teljesen elektromos változatot első körben.

A BMW lépését több tényező is indokolná. Amerikában a Tesla kemény versenyt diktál az elektromos járművek piacán, a már meglévő modelljeihez egyre több típusú, kapacitású akkumulátort kínál, ráadásul hamarosan piacra dobhatja a szélesebb tömegek számára is elérhető, kedvezőbb árú járművét, a Model 3-at.


A Volkswagen a dízelbotrányt követően rukkolt elő új stratégiával, amelynek jegyében a cégcsoport 30 elektromos járművet fog piacra dobni 2025-ig. A modellpaletta átalakítása nyomán a cég előrejelzései szerint 2025-re már éves szinten 2-3 millió darab tisztán elektromos autót értékesíthetnek éves szinten.


Úgy tűnik, hogy a nagy rivális, a Mercedes is lépéseket tesz a tisztán elektromos meghajtású járművek részarányénak növelésére. A legfrissebb piaci hírek ugyanis arról szólnak, hogy megalapítja saját elektromos járműveit tömörítő almárkáját. A tervek szerint a közeljövőben hat új elektromos járművet, köztük két-két SUV-t és szedánt készül piacra dobni a német autógyártó. Ezek közül az első SUV-modellt a Párizsi Autószalonon fogják bemutatni, amely a hírek szerint 500 kilométer megtételére lesz képes egyetlen feltöltéssel.

(Portfolio, 2016. szeptember 12.)

 

Meghúzzák a németek az elektromos autózást

Árkedvezményt adnak az elektromos meghajtású autók megvásárlásához. Persze, a legdrágábbakra már nem.

 

Támogatási programot indít a német kormány elektromos meghajtású autók vásárlására. Az elektromos autókra 4 ezer eurós, a plug-in hibridekre 3 ezer eurós árkedvezmény jár. Nettó 60 ezer eurós listaár felett viszont nincs kedvezmény.


Az állam és a gyártók fele-fele arányban finanszírozzák majd a programot, mely révén az elektromos autók aránya elérheti az 500 ezer autót jelentő 1 százalékos kritikus tömeget. Ezt követően már állami segítség nélkül folytatódhat az elektromobilitás terjedése.

A 600 millió eurós program mellett állami pénzből 300 millió eurót fordítanak a töltőinfrastruktúra fejlesztésére, ez várhatóan 15 ezer töltőállomás, köztük 5 ezer gyorstöltő berendezés telepítésére lesz elég. További 100 millió eurós ráfordítással legkevesebb 20 százalékra emelik az elektromos autók arányát az állami autóflottában.


A nagyjából egymilliárd eurós program a német ipar erősítését is szolgálja, célja a hazai kutatás-fejlesztés és gyártás ösztönzése, de versenysemleges, külföldi gyártók is részt vehetnek benne Eddig a német gyártók, a BMW, a Daimler és a Volkswagen jelezte, hogy csatlakozik.
 

Németországnak az elektromobilitásban nemcsak a gyártást, hanem a piacot tekintve is vezető szerepre kell törnie. A támogatási program hozzásegít ahhoz, hogy tömegcikk" váljék az elektromos autó, a német cégek az élre kerüljenek a harmadik és negyedik generációs akkumulátorok fejlesztésében és visszahozzák a Távol-Keletre áttelepített termelést Németország.

 

Az autóipar az elektromobilitás és digitalizáció révén forradalmi átalakuláson megy keresztül, és egyáltalán nem biztos, hogy tíz év múlva is azok lesznek az ágazat meghatározó szereplői, akik most. Németországban a 0,5 százalékot sem éri el az elektromos vagy hibrid meghajtású kocsik száma. Tavaly mintegy 25 ezer tisztán elektromos meghajtású és 130 ezer hibrid autót tartottak üzemben. A kormány 2009-ben elfogadott elektromobilitási fejlesztési stratégiájában azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra egymillióra emelkedjék a részben vagy teljesen elektromos meghajtású autók száma.
(Figyelő, 2016. április 27.)

 
 

blokkk.com                                              autórengeteg                                                fblokkk.com