blokkk.com                                                        autórengeteg » márkazuhatag                                         hírkirakattmustra

 

Nagyon húzott a Dacia Duster

Vitték rendesen 2016-ban is, 190 ezer darab fogyott belőle, de nem Romániában.

 

Az Automobile Dacia 2016-ban 5,3 milliárd euróra növelte kereskedelmi forgalmát, ezzel megerősítette vezető helyét a romániai cégek rangsorában, írja a Világgazdaság, a Renault-Nissan csoporthoz tartozó cég közleménye nyomán.

A Daciának úgy sikerült 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal nagyobb forgalmat és (kétszázalékos növekedést jelentő) 101 millió eurós nettó nyereséget elérnie, hogy valójában kevesebb autót gyártott, mint 2015-ben. Minden eddiginél jobban fogyott ugyanis a márka legdrágább modellje, a Duster hobbiterepjáró, amiből mintegy 190 ezret értékesítettek, 20 ezerrel többet, mint 2015-ben.

A 2010 óta gyártott SUV karrierje a végéhez közelít (az idén év végén ugyanis újabb Duster-modelleket dobnak piacra), 2016-ban azonban a romániai autógyár kapuján kigördült több mint 320 ezer jármű csaknem 60 százaléka Duster volt. A cég kereskedelmi forgalmának 90 százalékát az export adja: a Dacia 2016-ban az előző évinél 8 százalékkal több (109 ezer) autót értékesített az EU-ban, közel 3 százalékos piaci részesedést érve el, de afrikai és ázsiai piacokon is nőtt a kereslete a román márkának.

Romániában viszont feleannyi autót sem tud eladni a Dacia, mint a 2008-as válság előtt. Az új autók román piaca csak töredéke a nyugatról behozott használt járművekének, amelyeket semmilyen adó nem terhel.

 

A francia csoport 2016-ban újabb csaknem 200 millió eurót fektetett be Romániában, ebből 175 milliót a Dacia-üzemek korszerűsítésére, az új Logan, Logan MCV és Sandero modellek gyártósorainak kialakítására. A Renault romániai beruházásai 2000 óta mintegy 2,5 milliárd euróra rúgnak. A romániai autógyár 2016-ban 14 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. A Dacia 2013-ban jutott az élre a legnagyobb romániai cégek rangsorában, megelőzve az OMV-Petrom olajvállalatot, amely 2016-ra 3,6 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat jelentett.

(Világgazdaság, 2017. április 26.)

 

Jól tolja a Renault

Vitték a Dustert és a Kwidet.

 

Kifejezetten erős volt 2016 a Renaultnál, mivel a francia autógyártó minden fontosabb autóipari térségben növelte piaci részesedését. Ebben nagy szerepe volt az új, továbbá az alacsonyabb árkategóriában versenyző modelleknek, mint a Duster és a Kwid, összegzi a Portfolio.

A francia autógyártó tavaly összesen 3,2 millió járművet adott el, ami 13 százalékkal több, mint 2015-ben. A növekedés motorja az Afrika, Közel-Kelet, India régiók és Ázsia volt, de jól mentek az európai eladások is.

A Renault rekord árbevételt és profitot ért el 2016-ban, elsősorban a megújult modellpaletta révén. Az árbevétel 13 százalékkal 51 milliárd euróra, az adózott eredmény pedig 21 százalékkal 3,4 milliárd euróra emelkedett. Az eredmények jobbak lettek, mint amire az elemzők számítottak, mind az az árbevételnél, mind a pénzügyi eredménynél.


A francia autógyártó arra számít, hogy 2017-ben 1,5-2 százalékkal nőnek a gépjármű eladások világszerte, ezen belül Kínában 5, Indiában pedig 8 százalékkal bővülhet, miközben Brazíliában és Oroszországban stabilizálódhat az autópiac.

A Renault terveiben az szerepel, hogy 2017-ben tovább nő a cég árbevétele és pénzügyi eredménye. A középtávú tervben az szerepel, hogy az árbevétel 70 milliárd euróra emelkedik.
(Portfolio, 2017. február 10.)

 

Dagad a Renault bukszája

Az új modellek hozták a nyereséget.

 

Másfélszeresére, 2,8 milliárd euróra nőtt a Renault–csoport nyeresége 2015-ben, elsősorban új modelljei kedvező fogadtatása nyomán. A francia autógyártó forgalma eközben 10 százalékkal 45 milliárd euróra bővült. A jó eredmények közepette ugyanakkor az AvtoVAZ vesszőfutása 620 millió eurós veszteséget okozott, az abban 37 százalékos tulajdonrésszel rendelkező franciáknak. A Ladákat gyártó vegyescég pedig az orosz piac megroppanása miatt további tőkeinjekcióra szorul, erről a Renault tárgyalásokat folytat a többi tulajdonossal.

A Renault 225 millió eurós értékleírást hajtott végre az AvtoVAZ pakettnél, így az már csak 96 millióval szerepel a könyveiben. A Renault semmilyen jó hírt nem vár 2016-ban Oroszországból, ahogy másik nagy piacáról, Brazíliából sem, ahol újabb 6 százalékos forgalomcsökkenést hozhat számukra a recesszió. A két nehéz piac ellenére a Renault 2016-ban mind forgalmát, mint profitját növelni szándékozik.


A Renault sikerében nagy szerepet játszott az új Captur és Kadjar városi terepjárók (SUV) mellett a felfrissített Trafic kisáruszállító, valamint a Dacia Logan. A modellváltásnak azonban ára is volt: 379 millió eurós kedvezménnyel tudták csak kisöpörni meglévő raktárkészleteiket a franciák, de az Euro6-os motorszabvány is magas költséggel járt. A dízelbotrány, ami januárban a Renault Captur modelljét is elérte, az idei teljesítményen ejthet foltot.

(Világgazdaság, 2016. február 12.)

 

Megtömte zsebét a Renault 2014-ben

Az üzemi eredménye 30%-kal nőtt, az árbevétel viszont nem mozdult.

 

2014-ben a Renault árbevétele nem nőtt az előző évhez képest, hiszen a kimutatott 0,3 százalék forgalomemelkedés nem nevezhető piacbővülésnek. Ez a bevétel egyébként 41,1 milliárd euró volt, ami az elemzők előrejelzésétől valamelyest elmaradt (ez 41,25 milliárd euró volt). Sokat vettek az alacsonyabb árkategóriájú Dacia modellekből, miközben az orosz, valamint a latin-amerikai piacokon visszaesett a kereslet a francia gyártó autói iránt.

 

Alaposan, 30 százalékkal nőtt ugyanakkor a harmadik legnagyobb európai autógyártó nyeresége 2014-ben. Az 1,6 milliárd eurós üzemi eredmény jóval több mind az egy évvel korábbi 1,2 milliárdnál, mind pedig a várt 1,4 milliárd eurónál.


Tervezi a Renault az osztalék emelését is, erről a soron következő közgyűlésen döntenek a részvényesek. A Renault tervei szerint az előző évi 1,7 euróról 1,9 euróra emelkedne az egy részvényre jutó osztalék, ami így 2,5 százalékos osztalékhozamnak felel meg. A soron következő években tovább nőhet a szakértők szerint az osztalék, 2016-ban 2,3, míg 2017-ben 2,7 eurót fizethet ki részvényenként a Renault.

A Renault tervei szerint 2015-ben tovább javulhat a profitabilitása, miután 2014-ben már 3,9 százalékos üzemi eredményhányadot mutatott fel az egy évvel korábbi 3 százalékos marzsot követően. 2016-ban már 5 százalék feletti eredményhányadot tervez a francia autógyártó, amiben komoly segítséget jelenthet, hogy a szakszervezetekkel kötött megállapodás nyomán sikerült is befagyasztaniuk a béreket.

(Investor.hu, 2015. február 12.)

 
 

blokkk.com                                                 autórengeteg                                             fblokkk.com