blokkk.com                                                    autórengeteg » sztrádagála                                              hírkirakattmustra 

 

Több milliót hív vissza a Toyota

Már megint a légzsák: a Takata.

 

Közel hárommillió autót hív vissza a Toyota, ismét a Takata által gyártott légzsákokkal van baj. A Toyota Japánban 750 ezer, Kínában 650 ezer, Európában pedig 350 ezer autót hív vissza, valamint további 1,1 milliót Ázsia és Óceánia más területeiről, valamint Közép- és Dél-Amerikából. A visszahívásban érintett autók teljes száma 2,9 millió darab.

A visszahívás nem terjed ki az Egyesült Államokban értékesített modellekre. Az akció az Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder, valamint Noah és Voxy modelleket érinti, ezek közül többet egyáltalán nem forgalmaznak Európában.

A visszahívás oka a Takata légzsákok pirotechnikai gyújtószerkezetének meghibásodási kockázata nedves környezetben, valamint magas hőmérsékleten.

A japán cég légzsákjainak potenciális meghibásodása miatt a különböző autógyártók az elmúlt években már közel 100 millió autót hívtak vissza világszerte, és valószínűleg további visszahívásokra is szükség lesz még.

(Origo, 2017. március 30.)

 

A Hyundai egymilliót hív vissza

Rossz a biztonsági öv a Sonata gépkocsikban.

 

 

A dél-koreai autógyártó Hyundai csaknem 1 millió Sonata gépkocsit hív vissza a biztonsági öv hibája miatt az Egyesült Államokban.

A Hyundai Sonata biztonsági öve néhány esetben sérülést okozott, emiatt 978 ezer autót hívnak vissza áprilistól az Egyesült Államokban. A visszahívás a 2011 és 2015 között gyártott Sonata modelleket és a 2011 és 2015 közötti Sonata hibridekre terjed ki.

A Hyundai Motor Group egyébként 2017 januárjában kilátásba helyezte, hogy megduplázza az Egyesült Államokban tervezett beruházásainak az értékét. A cég öt év alatt 3,1 milliárd dollárt fektetne be gyárainak korszerűsítésére, az önvezető gépkocsik kutatására és egy új gyár létesítésére.

(Napi.hu, 2017. március 16.)

 

Túlhevül a Mercedes indítómotorja

Sérülést még nem okozott.

 

A Daimler német autóipari konszern világszerte 1 millió Mercedes személyautót hív vissza, mert előfordult, hogy az indítómotor túlhevült, és kigyulladt.

A Daimler a 2015 és 2017 között gyártott C osztály, E osztály, CLA, GLA és GLC SUV modellekből hív vissza. Az Egyesült Államokban mintegy 354 ezer Mercedest hív vissza ellenőrzésre a gyártó.

A Daimler tavaly június óta vizsgálja a hibát, eddig összesen 51 tűzesetet jelentettek, amelyeket túlmelegedés okozott.

A Mercedes szerint eddig sem sérülést, sem pedig halálesetet nem okozott a meghibásodás.

(Origo, 2017. március 3.)

 

Rosszak a Volvo légzsákjai

Hibás a légzsák aktiváló berendezés.

 

Összesen 8.200 autót kell visszahívnia a Volvónak, mert partnerük, az Autoliv figyelmeztette őket, hogy gondok lehetnek az járművek légzsákját aktiváló berendezéssel. Ezért azt javasolták, hogy hívják vissza az érintett autókat, írja az Index. A problémát a gyártás csak egy részénél észlelték, feltehetően a légzsákok beszerelése közben keletkezhetett.

Az érintett autók közül 1.200 darabot Svédországban hoztak forgalomba, a maradék 7.000 autót viszont a világ sok országából kell visszahívni. Balesetről, vagy a légzsákok meghibásodásáról eddig nem kapott jelentést a cég.

(Index, 2017. január 27.)

 

BMW visszahívás Oroszországban

Hibás a gyerekülések rögzítése: 33 ezer darab.

 

A BMW német járműgyártó oroszországi képviselete 33 ezer BMW autót hív vissza ellenőrzésre a gyerekülések rögzítésének esetleges hibája miatt, írja a Napi.hu.

A BMW-képviselet szerint deformálódhat az ISOFIX gyerekülés rögzítési rendszer egyik alkatrésze hosszabb használat során, ami csökkenti az ülés megbízhatóságát.

A visszahívás a 2010. augusztusa és 2016. májusa között értékesített BMW X3 F25 és az BMW X4 F26-os modellekre vonatkozik.

(Napi.hu, 2016. december 2.)

 

Most a Toyota hív vissza 6 milliót

Kidőlhet a légzsák náluk is. Ezeket is elszúrta a Takata.

 

Visszahívás van a Toyotánál, hatmillió gépjárművet kell javítani. Európa-szerte 1,5 millió, Belgiumban és Luxembourgban 37 ezer gépjárművét hívja vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt, számol be a Világgazdaság.

 

A japán autógyártó világszerte mintegy 6 millió gépjárművét rendeli vissza elővigyázatossági okokból, mert indoklása szerint a Takata beszállító cég a vezető és utas oldali légzsákok hibáját jelezte. Tájékoztatásuk szerint a nagy sebességű felfúvódás során apró fémrészecskék szakíthatják át a légzsák felületét és csapódhatnak az utastérbe.

A Világgazdaság beszámolója szerint a 2000. május és 2001. november, valamint a 2006. áprilisa és 2014. decembere között készült Hilux, Yaris, Corolla és Auris típusú autókat rendelik vissza.

 

A gépjárművek ismert tulajdonosait levélben értesítik, az érintett légzsákokat a Toyota ingyen kicseréli. Japánban 1,2 millió, Kínában 820 ezer, más országokban további 2,4 millió autó lehet érintett a légzsákok hibájában.

(Világgazdaság, 2016. október 26.)

 

 

blokkk.com                                             autórengeteg                                               fblokkk.com