blokkk.com                                          │ autórengeteg » márkazuhatag │                                               │ hírkirakattmustra │         

 

Jó a Mercedes

Vitték az új E-osztályú szedánokat és a sportkocsikat.

_________________________________________________________________blokkk.com

Emelkedett a Daimler árbevétele és nyeresége is 2016. harmadik negyedévében. Bár a teherjárművek iránti kereslet gyengült, de ezt ellensúlyozta a személygépkocsi-eladások növekedése, összegzi az eredményeket a Figyelő.

 

A német autóipari konszern bevételei éves összevetésben 4 százalékkal 38 milliárd euró fölé emelkedtek. A negyedéves profit 13 százalékkal 2,7 milliárd euróra ugrott, míg eredménye 10 százalékkal, 4 milliárd euróra növekedett.

A Daimler 5 százalékkal több járművet, szám szerint 754 ezret értékesített a július-szeptemberi időszakban. A Mercedes-Benz személyautóiból 11 százalékkal, furgonjaiból pedig 13 százalékkal több kelt el, de a tehergépkocsikból 24 százalékkal, a buszokból pedig 17 százalékkal fogyott kevesebb. A személyautók közül főleg az új E-osztályú szedánok és a sportkocsik kereslete nőtt.

2016. első kilenc hónapjában a tavalyihoz képest az eladott járművek száma 6 százalékkal, közel 2,2 millióra emelkedett, a bevételek pedig 3 százalékkal nőttek, több mint 112 milliárd euróra. A nyereség viszont 4 százalékkal 6,5 milliárd euróra süllyedt. Az egy részvényre jutó nyereség a harmadik negyedévben 9 százalékkal 2,4 euróra emelkedett, de az év első kilenc hónapjában csökkent, 4 százalékkal 6 euróra.


Kedvezőtlen hír, hogy a stuttgarti székhelyű cég rontott 2016. évi előrejelzésén, így a korábban várt enyhe növekedés helyett immár bevételeinek szinten maradásával zámol.
(Figyelő, 2016. október 21.)

 

Nyomul a Mercedes

Rekord volt 2016. második negyedéve is.

_________________________________________________________________blokkk.com

Értékesítési rekorddal zárta 2016. második negyedévét a Mercedes-Benz anyacége, a Daimler, amely világszerte 761 ezer járművet adott el, ami 7 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ebből 546 ezer volt a személyautó, ami 9 százalékos növekedés. A cég luxusautóinak legnagyobb felvevőpiacán, Kínában 29 százalékos, Európában 13 százalékos forgalombővülést mértek, miközben az észak-amerikai eladások enyhén visszaestek.

 

A második negyedévben az árbevétel 38,6 milliárd euró volt, ami 3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A kamat és adófizetés előtti eredmény (Ebit) azonban a félmilliárd euróval 3,3 milliárdra esett vissza, ebben a Miskolcon gyárat építő japán Takata selejtes légzsákjainak kicserélése mellett az új modellek kifejlesztésének pluszköltsége játszott szerepet.


A Mercedes személyautó eladásaival szemben a kamionüzletág szenved: az egy évvel korábbi 125 ezerrel összevetve csak 108 ezret tudtak eladni a második negyedévben. Nagy volt a visszaesés a recesszióban lévő Brazíliában, de a többi feltörekvő országban sem volt sokkal jobb a helyzet, ráadásul Észak-Amerika sem hozta a várt eredményt. Kivételt képeznek a kisáruszállítók, ezek iránt erős volt a kereslet. A buszeladások viszont mínuszban zártak.

(Világgazdaság, 2016. július 22.)

 

Nagyot kapcsolt a Mercedes

Rekordot lépett 2016. évi áprilisában.

__________________________________________________________________blokkk.com

Áprilisi értékesítési rekorddal indította 2016. második negyedévét a Daimler konszern Mercedes-Benz márkája.

Áprilisban 164 ezer autót értékesített világszerte a Mercedes-Benz, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A prémium kategóriában a Mercedes volt a piacvezető márka áprilisban az Egyesült Államokban, Németországban, Japánban, Kanadában, Ausztráliában és Tajvanon.


Európában 73 ezer autót értékesített a Mercedes áprilisban, 14 százalékkal többet a 2015. évi áprilisinál. Németországban 11 százalékkal 25 ezerre, az ázsiai-csendes-óceáni térségben 17 százalékkal 52 ezerre, ezen belül Kínában 32 százalékkal 35 ezerre nőttek az eladásai. Az Egyesült Államokban 29 ezer autót adott el a Mercedes, 0,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.
 

Az év első négy hónapjában a Mercedes-Benz éves bázison 12,1 százalékkal több, összesen 647 ezer autót értékesített, ami szintén rekord.
(MTI, 2016. május 9.)
 

Megy a Merci jól

Az eredmény már nem annyira.

__________________________________________________________________blokkk.com

A Daimler csoport 2015. negyedik negyedévében rekordszámú, közel 777 ezer járművet értékesített, ami az egy évvel korábbi időszakhoz képest 9 százalékos növekedés. A cég árbevétele 13 százalékkal 40 milliárd euró fölé emelkedett.

A Daimler 2015. egészében 12 százalékkal több, összesen 3 millió járművet értékesített. A növekedés motorja a személyautógyártó részleg volt, mivel most először több mint 2 millió személyautót adott el a konszern, igy a növekedés 16 százalék volt 2014-hez képest. Az értékesítés megugrásában fontos szerepe volt a C-osztálynak, de az SUV kategóriában is meredeken emelkedett az értékesítés. A teherautóeladások 1 százalékkal 502 ezerre, a kisbuszeladások 9 százalékkal 321 ezerre emelkedtek, a buszeladások viszont 15 százalékkal 28 ezerre csökkentek. Az egy részvényre jutó eredmény elmaradt a várttól.

A Daimler autógyártó részlegének pénzállománya (likviditása) a 2014. év végi 17-ről tavaly év végére 18 milliárd euró fölé emelkedett, miközben 1,2 milliárd euró nyugdíj jellegű kifizetés, és a HERE térképszolgáltatás megvételére költött 0,7 milliárd euró is terhelte az évet. A cég részvényenként 3,25 eurós osztalékfizetésre (ami összesen 3,5 milliárd euró) tesz majd javaslatot, míg az előző évben csak 2,45 eurót fizetett.


A cég arra számít, hogy 2016. is erős év lesz, ismét nagymértékben emelkednek majd a Daimler eladásai, de a növekedés üteme valószínűleg a 2015-ös 12 százalék alatt marad. A legnagyobb növekedés Ázsiában és Nyugat-Európában lehet, Kínában pedig nem csak az értékesítés, de a helyi gyártás aránya is tovább emelkedik.

Az eladások növekedésével párhuzamosan az árbevétel is jelentősen emelkedhet 2016-ban, ez pedig a profitra is pozitívan hat, igaz, a devizahatások már nem lesznek olyan kedvezőek, mint 2015-ben, így az üzemi eredmény csupán mérsékelten emelkedhet. Az üzemi eredmény a személyautó részlegnél, a kisbusz részlegnél, a buszgyártó részlegnél és a pénzügyi szolgáltatások szegmensben kissé a tavalyi felett alakulhat, a teherautógyártó részlegnél pedig a 2015-ös szinten lehet 2016-ban. A marzs (haszonkulcs) az iparági részlegnél a 2015-össel megegyező, 9 százalék lehet, ezen belül a személyautó szegmensben 10, a teherautógyártó részlegnél 8, a buszgyártó részlegnél 6 százalékot érhet el 2016-ban.

A Daimler a következő években felpörgeti a fejlesztéseket, K+F-re éves szinten átlagosan 7 milliárd eurót költ a cég.

(Portfolio, 2016. február 4.)

 

Nagyot lőtt a Mercedes

Csillagos évet zárt a német autógyártó 2014-ben.

__________________________________________________________________blokkk.com

A Daimler célja, hogy 2020-ig a világ elsőszámú luxusautó gyártója legyen, amihez nem volt rossz lépés 2014. A csoportszintű árbevétel 11 százalékkal emelkedett 2014. utolsó negyedévében. A Mercedes üzemi eredménye 2,8 milliárd euró lett, ami az egy évvel korábbi 2,6 milliárdnál eurónál több.

Az S osztály eladásai majdnem megkétszereződtek, a kompakt autókból 25 százalékkal többet adtak el 2014-ben. A Mercedes márka éves szintű értékesítése 13 százalékot emelkedett, összesen 1,6 millió darabot adott el. A jelenlegi luxusrangsorban a Mercedes az Audi mögött van 91 ezer darabbal darabbal, a BMW-től pedig még nagyobb, 162 ezer darab a lemaradás.

A Daimler egyébként a világ legnagyobb kamiongyártója is. A kamion eladások 45 százalékkal nőttek 2014. negyedik negyedévében, amikor 173 ezer darab teherautót adtak el.
(Investor.hu, 2015. február 5.)

 

Turbózzák a Mercit

A Daimlernek a 2014. évi december már csak a ráadás.

__________________________________________________________________blokkk.com

2014. első 11 hónapjában éves alapon 12 százalékkal nőttek a német Daimler AG százszázalékos tulajdonában levő Mercedes-Benz autógyártó eladásai. A Mercedes-Benz november végéig 1,5 millió járművet adott el. A csillagos autógyártónak 2014. novemberére már sikerült elérnie a teljes 2013-as év eladásait. A Mercedes-Benz jelentése szerint 2014-ben így rekordot dönthetnek az értékesített járművek számában.
 

Az autógyártó Európában 655 ezer járművet adott el november végéig, éves szinten ez 8 százalékos növekedés. Az európai piacon belül a németországi eladások elérték a 238 ezret.

Észak-Amerikában 6 százalékos növekedéssel 335 ezer autót értékesített a Mercedes-Benz, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben 440 ezret, kiugróan magas 26 százalékos növekedés után. Ezeken a régiókon belül az Egyesült Államokban 296 ezer, Japánban 53 ezer, Kínában 252 ezer volt az idén eddig eladott járművek száma.
(Index, 2014. november 5.)

 

Jó most a Mercedes

A Daimler sok Mercedest adott el 2014. első negyedévében, a profit megkétszereződött.

__________________________________________________________________blokkk.com

A Mercedeseket is gyártó Daimler profitja 2014. első három hónapjában megduplázódott, ami elsősorban a Mercedesek megnövekedett eladásaira vezethető vissza. A német társaság üzemi- és nettó eredménye közel megkétszereződött egy év alatt, előbbi az első negyedévben 1,8 milliárd euróra ugrott. A Daimler árbevétele is a vártnál jobban, 13 százalékkal bővült egy év alatt.

Az eredmények a cég új modelljei iránti növekvő keresletnek köszönhetőek. Az európai autópiac élénkül, a kereslet különösen a prémiumszegmensben erősödik. A Mercedesekből 374 ezer darabot tudott eladni a gyártó az első negyedév során, ami 15 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ez ráadásul negyedéves rekordot is hozott a Daimlernek. Legnagyobb mértékben az új S-osztályú szedánok értékesítése ugrott meg, melyből 71 százalékkal többet értékesítettek, mint egy évvel korábban. Az idei első három hónapban összesen 566 ezer autót adott el a Daimler, aminél többet korábban még nem sikerült értékesíteni bármelyik első negyedévben.

A Daimler a Mercedesek eladásaival megelőzte a nagy rivális BMW-t és Audit, mivel a két versenytársnak csak 12 százalékkal nőttek az értékesítései a negyedév során, szemben a Mercedes 15 százalékos növekedésével. Az európai prémiumgyártók között egyre élesebb a verseny, mindhárom társaság rekordszintű eladások elérését tűzte ki célul erre az évre. A Daimler - a BMW-vel és a Volkswagennel együtt - óriási beruházásokba, hatékonyságnövelő programokba kezdett az elmúlt hónapokban. Ennek keretében a Daimler összesen 30 új Mercedes modellt fog piacra dobni az évtized végéig.

A Daimler arra számít, hogy a 2014. évi üzemi eredmény meg fogja haladni a 2013. évi 7,9 milliárd eurós profitot. Ezen túl az árbevétel is nőni fog. A Mercedesek eladása tovább bővül előreláthatóan. Egyébként 2014. márciusában 158 ezer darab fogyott a Mercikből, emellett 9 és félezer Smart autó. Ez 13 százalékkal több, mint amennyit 2013. márciusában sikerült eladni.

(Investor.hu, 2014. április 4., 30.)

 

Szaladt a Mercedes 2013. végén

2013. utolsó negyedévében 7%-kal nőtt a Mercedes árbevétele.

__________________________________________________________________blokkk.com

utolsó negyedévet zárt 3013. végén a Daimler. A Mercedes gépkocsik gyártója szinte minden soron meglepte az elemzőket.

 

A negyedik negyedéves beszámoló szerint az utolsó három hónapban az árbevétel 32,9 milliárd euró volt, ami 7 százalékos növekedés a bázishoz képest. Az elemzők 32 milliárdot vártak. A nettó eredmény 34 százalékkal esett ugyan az előző év azonos időszakához képes, az 1,6 milliárd euró így is meghaladta ez elemzők várakozását. Az egy részvényre jutó eredmény 1,53 euró, szemben a szakértők előzetes 1,44 eurós becslésével.

A negyedik negyedévben 9 százalékkal több gépjárművet értékesítettek az egy évvel korábbinál, ami összesen mintegy 650 ezer darab eladott autót jelentett. A nagy kategóriás autók sikerének köszönhetően jelentősen javult az eladott autókon elért eredmény, így a 2,37 milliárdos EBIT-várakozást is sikerült 160 millió euróval túlszárnyalni. A Daimler a személyautók, a kamionok, a kisteherautók és a buszok értékesítését egyaránt növelni tudta, ezáltal több országban is megszerezte az első helyet a luxusautó-gyártók versenyében.

(Napi Gazdaság, 2014. február 7.)

 
 

blokkk.com │                                              autórengeteg │                                          f » blokkk.com │