blokkk.com                                                 autórengeteg » sztrádagála                                                     hírkirakattmustra

 

BMW: nagyon, de nagyon

ment 2016-ban. Darabszámban viszont a Merci beelőzte. 2017-ben az új 5-ös BMW lesz a menő.

 

Több rekordot is elért a BMW 2016-ban: soha nem adott még el annyi autót és nem ért el olyan magas árbevételt, valamint profitot a német autógyártó, mint ekkor. A részvényesek 10 százalékkal magasabb osztalékot, az alkalmazottak több ezer eurós prémiumot kapnak, a Portfolio tudósítása szerint.
 

A BMW Csoport értékesítése folyamatosan, hetedik éve nőtt. A BMW 2016-ban 2,4 millió autót adott el, ami 5 százalékkal több, mint 2015-ben. A növekedéshez minden márka hozzájárult, BMW-ből 2 millió darabot (+5%), Miniből 360 ezer darabot (+6%), Rolls-Royce-ból pedig 4 ezer darabot (+6%) adtak el, ami a BMW-nél és a Mininél új rekordot jelent, a Rolls-Royce-nál csak egy erősebb év volt (2014), mint a 2016-os. 62 ezer elektromos és hibrid autót adott el a BMW 2016-ban, ez is új csúcs, azonban ez még mindig csak 2,6 százaléka a teljes értékesítésnek. 2004 óta a BMW és a Mini eladásai is közel megduplázódtak.

2016 volt az első év, amikor több mint 2 millió BMW-t adtak el, az értékesítést növekedése többek között az X-modellek húzták, amelyekből 22 százalékkal többet, összesen 645 ezer darabot adtak el, ezek adták az összes eladott BMW közel harmadát, 2-es BMW-ből 25 százalékkal többet, 196 ezer darabot adtak el, de az új 7-es BMW is jól húzott (+69%), abból 61 ezer darabot értékesítettek.

2017-ben a növekedés motorja az új 5-ös BMW lesz, azt februárban kezdték értékesíteni. A Mininél az eladások növekedésében a Clubman és a Cabrio játszotta a legnagyobb szerepet, a Rolls-Royce-nál különösen az év vége volt erős, a tavaly nyáron bevezetett Dawn jól szerepelt.

Európában (+9%) és Ázsiában (+9%), azon belül Kínában (+11) jól mentek az eladások, Amerikában viszont 7 százalékkal kevesebb autót adott el a csoport, az Egyesült Államokban pedig 9 százalékkal zuhantak az eladások.

2016-ban a csoport 5 százalékkal több autót és 6 százalékkal több motorkerékpárt adott el 2015-höz képest, eközben az árbevétel csak 2 százalékkal emelkedett, így az év egészében 94 milliárd euró bevételt ért el az autógyártó. Az erős árverseny és a termékmix kedvezőtlen alakulása hatott negatívan az árbevételre. A 94 milliárd euró így is új csúcs, 2005 óta megduplázódott, 1997 óta pedig közel háromszorosára emelkedett a csoport árbevétele.
 

A BMW Csoport operatív eredménye 9,4 milliárd euró lett, így valamelyest elmaradt a 2015-ös rekordtól, az adózott eredmény azonban 7 milliárd euróra, új csúcsra emelkedett 2016-ban, amelyben nagy szerepe volt a pénzügyi szolgáltatásoknak is, ami a csoport profitjának több mint ötödét adta. 2016-ban egyébként világszerte több Mercedest adtak el, mint BMW-t.

 

A BMW 2017-től, két év alatt 40 új modellt dob piacra, egyébként soha nem volt még ilyen rövid időn belül ilyen sok új modell a BMW Csoportnál.

Az Egyesült Államok új elnöke a mexikói importtermékekre extra vámot vetne ki, ami érzékenyen érintené azokat az autógyártókat, amelyek Mexikóból exportálnak autókat az USA-ba. A történetben a BMW is érintett, a cég ugyanis éppen gyárat épít Mexikóban, Donald Trump terve azonban nem tántorította el a BMW-t, a német autógyártó a terveknek megfelelően folytatja San Luis Potosíban az üzem építését. A gyár 2019-ben kezdheti meg a 3-as BMW-k gyártását, innen a világ minden tájára exportálhatnak autókat. Az új üzemre azért van szükség, mert a dél-afrikai üzemben a 3-as helyett az X3-as BMW-ket gyártják majd. Ezzel párhuzamosan az X-modelleket gyártó amerikai üzemet is bővíti a BMW, a spartanburgi üzem éves kapacitása 410-ről 450 ezer járműre nő. A BMW egyébként az USA legnagyobb autóexportőre, az ott gyártott autók 70 százalékát az Egyesült Államokon kívül adják el.

A dízel motorok hajtják a vállalatcsoport autóinak többségét, így a BMW számára kemelten fontosak a dízeles modellek az európai autóeladásokban.

A BMW még technológiai szempontból sem tartja piacérettnek az önvezető rendszerek bevezetését, így azok 2021-es piacra dobása is nagy kihívás, mert egyrészt legalább két generációra van a fejlesztés azoktól a chipektől, amelyek a megfelelő számítási kapacitással rendelkeznek, másrészt azok a lézeres szenzorok sem állnak rendelkezésre, amelyek megbízhatóan térképezik fel az autók környezetét. A BMW-nél legalább 50 millió, önvezető autókkal megtett kilométert kellene felmutatni ahhoz, hogy nagy biztonsággal piacra vihessék az új technológiát.
 

A jövő a BMW-nél is a konnektorból jön
2017-ben többek között az új 5-ös BMW és a Mini Countryman dobhatja meg az eladásokat, az értékesítés új csúcsra emelkehet 2017-ben. A távolabbi kilátásokban szerepel, hogy érkeznek a teljesen elektromos hajtású modellek, 2019-ben az elektromos Mini, 2020-ban az X3 elektromos változata, 2021-ben pedig egy önálló új elektromos modell. 2017-ben 100 ezer elektromos és hibrid autó eladása a cél, 2025-ben ezek a kategóriák már az értékesítés 15-25 százalékát adhatják. A lítium-ion akkumulátorral hajtott autókkal párhuzamosan a BMW a Toyotával együtt az üzemanyagcellás autók fejlesztésén is dolgozik, ez a meghajtás alkalmasabb arra, hogy nagyobb volumenben gyártsák, az ezzel szerelt autók hatótávja pedig nagyobb. 2021-ben egy kisebb szériát már legyárt belőle a BMW, 2025-től pedig már a kínálat részei lesznek az üzemanyagcellás autók. Végső soron a vásárlók döntik el, hogyan néz majd ki a BMW hajtáslánc-mixe, de a cég abból indul ki, hogy az elektromobilitás iránti kereslet a következő évtizedben folyamatosan nő, egyes piacokon pedig azon múlik az elektromos autók elterjedése, hogy a szabályozói környezet hogyan változik.

A BMW ügyfélbázisa jelenleg nagyjából 30 milliós, 2025-re ezt a bázist több mint 100 milliósra bővítené az autógyártó. A cél az, hogy a termékpaletta folyamatos átalakításával párhuzamosan a cég pénzügyi helyzete ne romoljon.

Olyan jól megy a BMW-nek, hogy a szalagmunkások is milliós prémiumot kapnak

Olyan jól megy a BMW-nek, hogy a szalagmunkások is milliós prémiumot kapnak

(Portfolio, 2017. március 21.)

 

Begyorsult júliusban a BMW

Rekordot hozott 2016. júliusa. Az elektromos BMW még csak döcög.

 

Korábban nem adtak még el annyi BMW-t júliusban, mint 2016-ban, amikor 153 ezer autó talált gazdára. Ez 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az év első hét hónapjában 5,5 százalékkal 1,3 millió darabra nőtt a BMW-csoport eladása.

 

2016-ban nagyon jól fogy az X1-es (112 ezer darab, +70%), 2-es (113 ezer darab, +44%), az X3-as (88 ezer darab, +16%) és az X4-es (34 ezer darab, +7%). Az igazán nagy dobás az, hogy a magas profitot szállító 7-es BMW-ből 40 százalékkal többet, összesen több mint 30 ezer darabot adtak el. A BMW-nek olyan jól megy, hogy a 2016-ban legyártani tervezett hibrid 7-es, 3-as és 2-es BMW-ket már mind megrendelték a vásárlók.

 

A részben, vagy teljes egészében alternatív meghajtású autók sikerét jól mutatja, hogy Nyugat-Európában az összes eladott autó 4 százaléka már, hibrid vagy elektromos autó volt. Skandináviában az eladott 3-as BMW-k 45 százaléka, a 2-eseknek pedig az 55 százaléka már hibrid, Hollandiában ez a két érték 43, valamint 26 százalék. Az 50 százalékkal megnövel hatótávú új i3-as BMW-ből már több mint 7 ezer darabot rendeltek, júliusban az i3-asból 34 százalékkal többet, 2.358 darabot adtak el.

 

Az elektromos autók piacán azonban még nem tud nagyot dobni a BMW sem: míg a BMW elektromos autójából 7 ezer darabot rendeltek, a Tesla új modelljéből, a 3-asból már közel 370 ezret. A BMW most havonta közel 2400 elektromos autót ad el, a Tesla ugyanakkor ennek közel kétszeresét.

(Portfolio, 2016. augusztus 10.)

 

A BMW száz éve

A BMW 2015-ben rekord számú járművet értékesített.

 

A BMW-csoport 2016. március 7-én százéves. Pontosan 100 évvel ezelőtt jegyeztették be a Gustav Otto Repülőgépgyárat, a BMW jogelődjét.  Az első években a cég fő profilja a repülőgépmotorok gyártása volt, majd 1923-tól az R32-es kifejlesztését követően beindult a motorkerékpár üzletág. Az autógyártás 1929-ben indult, azt követően, hogy egy évvel korábban megvásárolták a Dixi kisautó gyártóját. 1933-tól ismét a repülőgépmotor gyártása lett a fő profil. Ennek ellenére a következő években olyan meghatározó modelleket dobtak piacra a németek, mint a 326-os, a 327-es és a 328-as roadster. A második világháborúban tovább erősödött a repülőgépmotor-gyártás, míg a motorkerékpár üzletágat a hadsereg számára gyártott oldalmotorok, az autóüzletágat pedig az 1937. és 1942. között gyártott 325-ös modell húzta előre. A háború utáni időszakot motorkerékpárok, fékbetétek és vasedények gyártásával vészelte át a BMW, a járműgyártást pedig Münchenben szervezték ujjá. Az első háború utáni modell az 501-es luxusautó volt, aminek minden egyes eladott darabján négyezer márkát veszített a vállalat.

A cég pénzügyi helyzete sokáig bizonytalan volt, de megjelent tőkebefektetőként a Quandt-csoport. A friss pénzek és az átszervezések nyomán a BMW pénzügyi helyzete gyorsan megszilárdult, amit az érkező új modellek (1500-as, 1800-as, 2000-es majd az 1966-ban bemutatott 02-es sorozat) népszerűsége is segített. Az igazi felemelkedés 1970-ben kezdődött, bő két évtizedig a BMW árbevétele, autó- és motorkerékpár értékesítése és alkalmazottainak a száma sokszorosára emelkedett, új gyártókapacitások létesültek Németországban, Ausztriában, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban.

 

A BMW árbevétele a kilencvenes évek elején megugrott, ami részben a brit Rover-csoport 1994-es felvásárlásának volt köszönhető. A Rover-csoport azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért 1999-ben elkezdték az egyes márkák értékesítését. A Rover, az MG és a Land Rover is új befektetőre talált, a MINI márkát viszont megtartották a németek. A BMW bevétele 2014-ben már elérte a 80 milliárd eurót, ami hatalmas ugrás az 1993-as 15 milliárd eurós szinthez képest. 2018. végére a cégcsoport árbevétele megközelítheti a 100 milliárd eurós szintet.

A BMW legnagyobb tulajdonosa még mindig a Quandt-család, a részvények 47 százalékát birtokolják. A részvények fennmaradó 53 százalékát pedig intézményi- és magánbefektetők birtokolják. A befektetőknek nem lehet okuk a panaszra, a BMW árfolyama ugyanis 1993. vége óta közel hatszorozódott, az akkori 14 euróról mostanra 83 euróra erősödött.
(Portfolio, 2016. március 7.)

 

Luxuscsúcson a BMW

2015-ben a BMW lehagyta az Audit és a Mercedest.

 

A BMW 2015-ben közel 2,3 millió darab autót adott el csoportszinten, ami 6 százalékos növekedést jelentett. Az egyes márkákon belül a BMW eladásai több mint 1,9 millió darabra (+5,1%), a MINI eladásai több mint 338 ezer darabra (+12%) nőttek, míg Rolls-Royce-ból csupán 3 785 darab (-6,8 százalék) fogyott.


A meghatározó autópiacok közül Európában nőttek az eladások a legdinamikusabban, közel 1 millió darab BMW és MINI talált új gazdára, ami 9,4 százalékos növekedést jelentett. Modellszinten az "X-széria", az új 2-es- és 4-es széria kiugróan jól teljesített. A BMW i, vagyis a cégcsoport részben vagy teljes egészében elektromos meghajtású modelljeit tömörítő nagyon erős évet zárt, tavaly 29 ezer darab járművet adtak el, ami közel 66 százalékos növekedést jelentett.
 

A Mercedes eladásai 2015-ben 13 százalékkal 1,9 millió darabra emelkedtek, miközben az Audi értékesítése 3,6 százalékkal 1,80millió darabra nőtt. A Mercedes eladásainak megugrása elsősorban annak volt köszönhető, hogy Kínában felpörgött az értékesítés, de nagyon jól fogyott a C-osztály, ezekből a modellekből 40 százalékkal többet, 444 ezer darabot adott el a német gyártó. Az Audi eladásai viszont 1,4 százalékkal estek 2015-ben  Kínában.
(Portfolio.hu, 2016. január 11.)

 

Nagy a lökdösődés a csúcsmárkák között

A német csúcsgyártók a markukban tartják a luxus autópiacot.

 

Hatalmas a verseny az autópiacon a világ három legnagyobb luxusautó-gyártója között. A szeptemberi értékesítési statisztikák szerint is a BMW, az Audi és a Mercedes vannak a csúcson, de nem is a darabszám, hanem a csúcsminőség okán.

2014. szeptemberében is a BMW vezett a luxusautó piacot, legalábbis az értékesítési adatokat tekintve. A BMW 167 ezer új autót tudott eladni a hónap során, amivel éppen megelőzte versenytársait, az Audit és a Mercedest. A különbség kicsi a topluxus márkák értékesítési adatai között, a Daimler Mercedeséből közel 163 ezer darab, a Volkswagen Audijaiból pedig közel 160 ezer fogyott szeptemberben. A korábbiakhoz képest változás, hogy a sokáig harmadik Mercedes már a második helyre kapaszkodott fel, leszorítva onnan az Audit.

Mindegyik luxusmárka, így a BMW és az Audi is gyors ütemben fejlesztenek, e nélkül levegőt sem tudnának venni, nem hogy autót gyártani és eladni. Emiatt persze folyamatosan nőnek a német luxusautó-gyártók eladásai.
 

Nem nagyok végül is a különbségek, a piacvezető BMW előnye 21 ezer darab volt az AUdi előtt 2014. első kilenc hónapjában. A Mercedes hátránya 125 ezer darab a BMW mögött, de a számok hónapról hónapra változnak. Egy évvel korábban még 147 ezer volt a Mercedes lemaradása a BMW mögött 2013. első kilenc hónap eladásait nézve.

A luxus autógyártók is elsősorban Kínának köszönhetik gyors növekedésüket. A hatalmas ázsiai ország mára a világ legnagyobb autópiacává vált, ahol a luxusautók eladásai kétszámjegyű ütemben emelkednek.

(Investor.hu, 2014. október 12.)
 
 

blokkk.com                                                autórengeteg                                               fblokkk.com