blokkk.com                                               │ autórengeteg » sztrádagála │                                                        │ hírkirakattmustra │          

 

 

Kína lenyomta az áfát

Ezzel pedig felnyomta az autópiacát.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

A jelek szerint célba talált a kínai kormány intézkedése, amelynek keretében csökkentették az 1600 köbcentinél kisebb motorral szerelt járművek adóját, az eladások ugyanis megugrottak - írja a Portfolio. A lépésre nagy szükség volt, mivel a világ legnagyobb autópiaca a lassulás egyértelmű jeleit mutatta az elmúlt hónapokban.

A kínai kormány 10 százalékról 5 százalékra csökkentette az 1600 köbcentinél kisebb motorral szerelt járművek áfáját annak érdekében, hogy segítse az eladásokat. Az adócsökkentések nyomán a jelek szerint októberben több mint 1,9 millió autót adtak el az országban, ami 13 százalékos növekedést jelentett. Ráadásul ez volt idén a legnagyobb mértékű növekedés is.


Az értékesített járművek között a kedvezményben részesített autók 70 százalékos súllyal szerepeltek. A kormány beavatkozására nagy szükség volt, ugyanis az év eleje óta tapasztalható kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatására a Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) kénytelen volt 7 százalékról 3 százalékra visszavágni a helyi autópiac növekedésére irányuló várakozásait.

Visszaestek az autóeladások? - Az adócsökkentés lehet a megoldás
(Portfolio, 2015. november 11.)

 

Remeg az autógyártók lába Kínában

Egyre több a visszaesést elkönyvelő autógyártó a világ legnagyobb autópiacán.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

A kínai autópiac az ezredforduló óta a nyolcszorosára nőtt, 2009-ben pedig már lekörözte az amerikait, az Investor.hu beszámolója szerint. Az elmúlt időszakban több nagy autógyár is üzemet épített Kínában, így többek között a Ford Motor és a Volkswagen is. Igen ám, de a kínai gazdaság lassulása a nemzetközi autógyártók eladási lehetőségeit is visszahúzza. Az amerikai Ford 17 évnyi felfutás után 2015-ben először érzi meg a kínai válság kedvezőtlen hatását az eladási mutatóin. A Volkswagen kínai értékesítései is estek 2015. első felében, egy évtizednyi növekedés után.

A BMW a visszaeső kínai autó eladási ütem miatt az idei profitcélokat csökkentette. A június óta tart kínai részvénypiaci esés ráadásul elég sok megtakarítást értékelt le, ami miatt az emberek autóvásárlásra szánt pénze is csökkent. Így a német cég eddigi kétszámjegyű növekedési tervét lefaragja, ráadásul az autógyár 2015-re mindössze 8,4 százalékos haszonkulcsot tervez, amivel elmarad az Audi és a Mercedes-Benz számaitól. 2015. júniusában 0,1 százalékkal csökkent a BMW kínai autóértékesítése, ezzel együtt 2015-ben 16 ezerrel kevesebb gépjármű fog kigördülni a kínai gyáraiból.

Mindezek ellenére az elemzők szerint Kína még mindig egy növekvő piac, a luxusautó-gyártók előtt pedig összességében jók a kilátások.

A Toyota a növekvő értékesítési költségeken és a csökkenő eladási árakon keresztül érzi meg a kínai gazdaság lassulását, ennek ellenére a márka ezen a piacon tudta legnagyobb ütemben növelni piacát, mivel 12 százalékkal több autót értékesített. A japán autócég tervei között szerepel a tianjini gyárának bővítése, amivel 2018. közepétől további 100 ezer autóval tudna többet legyártani. Félő, hogy a beruházás már nem fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket. jelenleg a Toyota kétszámjegyű növekedés helyett már csak 5-8 százalék körüli növekedéssel számol Kínában.

(Investor.hu, 2015. augusztus 5.)

 

Rángat a kínai autópiac

Nő majd, de nem annyival, közben pedig a hatóságok piszkálják a külföldi gyártókat.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

A világ vezető autógyártóit a helyi hatóság sorozatos vizsgálatokat követően elmarasztalta erőfölénnyel visszaélés miatt, ennek következtében pedig arra kényszerültek, hogy csökkentsék alkatrészeik és járműveik árát.  Most ráadásként beütött a rossz hír, mely szerint a kínai autópiac növekedése kisebb lesz a vártnál.


A korábban jelzethez képest nem fog olyan gyors ütemben bővülni a kínai autópiac, hiszen korábban azzal számoltak, hogy  10 százalékkal több új autó találhat gazdára 2014-ben, miközben a legfrissebb novemberi statisztikák szerint csupán 2,3 százalékkal nőtt a piac. A Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) azt prognosztizálja, hogy 2014-ben 7 százalékkal nőhetnek az autóeladások. Ez kínai viszonylatban jelentősnek számító lemaradás a korábban várt 10 százalékos növekedési ütemtől.

Az autóipari stratégiák célpontja Kína ezért a visszaesés érzékenyen érintia világ legnagyobb autógyártóit. A Volkswagen legnagyobb piaca ma már Kína, az összes értékesítésének több mint a 40 százalékát teszi ki. A General Motors szintén Kínában adja el a legtöbb járművét, de a Daimler és a BMW is, akik egyre nagyobb szerepet szánnak ennek a piacnak.

Igencsak jelentős beruházásokba fogtak a nagy autógyártók az elmúlt években Kínában, nagyobb növekedési hullámra számítva hosszabb távon. A gyártókapacitások bővítése érdekében a Volkswagen például 18 milliárd eurót fog elkölteni Kínában az elkövetkezendő öt évben. A Daimler tervei keretében 2,7 milliárd dollárt fektetne be a távol-keleti országban, annak érdekében, hogy utolérje a BMW-t és az Audit. Továbbá 12 százalékos részesedést vásárolt a Daimler Kína egyik legnagyobb járműgyártójának személyautó részlegében (BAIC Motor). A Daimler az első olyan nagy külföldi társaság, mely beszállhatott egy állami autógyártóba. A BMW a legfrissebb hírek szerint kínai partnerével (Brilliace China Automotive Holdings) új gyár építését tervezi annak érdekében, hogy megduplázzák jelenlegi gyártókapacitásukat a világ legnagyobb autópiacán.

(Portfólio.hu, 2014. december 10.)

 

2014. júniusában megugrott a kínai autópiac

Ismét kétszámjegyű ütemben emelkedett az új autók eladása Kínában.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

Júniusban tovább nőttek az új autók eladásai Kínában a legfrissebb statisztikák szerint. A személyautókból 1,5 millió fogyott a hatodik hónapban, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbi eladásoknál. Az első hat hónapban a kínai autóértékesítések 9,1 millió darabra ugrottak fel, ami 11 százalékos éves növekedést jelent.

A júniusi eladásokkal már bőven 20 millió darab fölött mozog az elmúlt 12 hónapban Kínában eladott autók száma, ami újabb rekord. Ezzel a kínai autópiac továbbra is a világ legnagyobb autópiacának számít, megelőzve a második helyezett USA-t és a dobogó harmadik fokát elfoglaló euró zónát.

A külföldi autógyártók közül a Volkswagen bejelentette be, hogy 2 milliárd euróért további két gyárat létesít az ázsiai országban, azért, hogy lépést tudjon tartani az autói iránti egyre növekvő kereslettel. A német cég 1,1 millió autót adott el az első öt hónapban Kínában, 18 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Volkswagen számára mára Kína lett a legnagyobb piacuk, az eladásaik 2014-ben 10 százalékkal ugorhatnak meg 2013-hoz képest.

A General Motors eladásai a sorozatos amerikai botrányok ellenére 9,1 százalékkal nőttek júniusban éves alapon. A Buic és Cadillac modellek értékesítése 14, valamint 46 százalékkal emelkedett.

A prémiumautó-gyártók közül a Daimler arra számít, hogy a Mercedeseinek értékesítése idén már meg fogja haladni a rivális BMW-k és Audik eladásait. A kínai eladások nagyobb ütemű felpörgetésére szüksége is lenne a Daimlernek, ugyanis a Mercedesek értékesítése a növekedés ellenére is messze elmarad a BMW-k, vagy Audik értékesítésétől.

(Investor.hu, 2014. július 7.)

 

Az autógyártók turkálója a kínai autópiac

A kínai autópiac termeli a profit számottevő részét a világ legnagyobb autógyártói számára.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

Az amerikai és európai autógyártók közül a GM és a Volskwagen a profitjának már közel felét Kínában szerzi, ennek alapján a legnagyobb piacuk a hatalmas ázsiai ország.
 

Kína fontos a világ legnagyobb autógyártói számára, hatalmas fejlesztések, beruházások kötődnek többek között a Ford, a Volkswagen, a Peugeot, a Daimler vagy a BMW márkákhoz..

A General Motorsnak a nettó profitja közel 50 százalékban Kínából származik. A GM 2013-ban 3,8 milliárd dolláros nettó profitot ért el, míg a kínai vállalkozásai összesen 3,7 milliárd dolláros nyereséget termeltek. Ezen túl a vállalat az autóinak több mint harmadát már Kínában adja el, az ottani értékesítések már 2012 óta nagyobbak a korábban fő területnek számító Egyesült Államokbeli eladásoknál.

A General Motorson mellett a Volkswagen eladásainak 31 százalékát már Kínában bonyolította le 2013-ban, 11,7 milliárd eurós operatív profitja mellett 9,6 milliárd eurós operatív profitot ért el kínai befektetésein keresztül.

A Ford kínai eladásai folyamatosan kétszámjegyű ütemben növekednek, 2014-ben  nem volt ritka a 60 százalékos növekedési ütem sem. Ennek köszönhetően pedig már Kína lett a Ford második legfontosabb piaca az USA mögött, a harmadik helyre szorítva Európát.

Az autógyártók a hatalmas kínai autópiacban látják növekedésük fő zálogát. Mára Kínáé lett a világ legnagyobb autópiaca, az eladások szinte hónapról hónapra rekordokat döntenek, a 2014. az áprilissal záruló elmúlt 12 hónapban az értékesítések már megközelítették a 20 millió darabos szintet.

A növekedés egy jó darabig nem fullad ki a várakozások szerint, mivel Kína országútjain még mindig csak az ország népességének alig 7-8 százalékára rúgó gépkocsi fut, így bőven van még növekedési lehetőség az ottani autópiacban. A kínai kormány környezetbarát politikája miatt pedig az elektromos autók is előretörhetnek.

Szabályozzák a Kínában elért profitot, mivel azt a külföldi autógyártók nem mutathatják ki pénzügyi beszámolóikban, hanem ahelyett tőkejövedelemként kell elszámolni. Az autógyártók erre válaszul a kínai nyereség egy részét elkezdték osztalékként kifizetni, és így viszik haza Amerikába és Európába. A Volkswagen például 2,7 milliárd eurónyi osztalékot kapott kínai leányától 2013-ban, 2014-ben is hasonló összegű osztalékra számít onnan.

(Investor.hu, 2014. június 12.)

 

Visszakapcsol a kínai autópiac?

2014. márciusában 8%-kal nőtt a kínai autópiac, ami a szokásos tempónál ebben a hónapban kisebb volt.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

Továbbra is nő a kínai autópiac, amely 2014. március hónapban 7,9 százalékkal bővült az előző évhez képest. A bővülés üteme kisebb mint az előző hónapban, hiszen februárban 18 százalékos növekedést mutatott a kínai piac.

A kínai autógyártók szövetségének tájékoztatása szerint márciusban 1,7 millió darab személygépkocsi talált új gazdára.

A márciusi adatokat is figyelembe véve az elmúlt 12 hónapban (egy év alatt) közel 18,4 millió autót adtak el a világ legnépesebb országában, ami 14 százalékkal haladja meg a korábbi időszakot. A 12. havi gördülő adatok szerint a 18,4 millió darabos eladás rekordot jelent, ami alapján megállapítható, hogy a világ legnagyobb autópiaca továbbra is bővül folyamatosan, bár ennek üteme hullámzik időszakonként.

Márciusban a helyi márkák értékesítése 2,3 százalékkal szorult vissza, p piaci részesedésük egy év alatt pedig 4,1 százalékkal, 39,3 százalékra olvadt a külföldi márkákkal szemben.

(Investor.hu, 2014. április 11.)

 

2013. derekán is pörgött a kínai autópiac

Júliusban a várakozásoknál húszezerrel több, 1 millió 240 ezer darab személyautó és kishaszonjármű talált gazdára a Kínai Autógyártók Szövetségének friss statisztikája szerint.

                                                                                                                                                                             blokkk.com

A kiárusítások miatt a raktárkészletek alakulását követő index a júniusi 56,1 pontról 53,2 pontra csökkent, de még így az ésszerű szintet jelző 50 pont felett tartózkodik. Az erős kínálati piacon a forgalom további dinamikus növekedésével lehet számolni, az idén húszmillió, az évtized végére pedig harmincmillió darab autó eladását várják éves szinten a szakértők.

 

2013. első hét hónapja után együttesen számolva 12,3 millió jármű eladásánál tartanak a kínaiak, igaz, ebben gyakorlatilag minden olyan közlekedési eszköz benne van, aminek kettőnél több kereke van.

 

A kilátásokat legfeljebb az adminisztratív korlátozások ronthatják, ugyanis a levegőszennyezésre és a folyamatossá váló közlekedési dugókra való hivatkozással egyre több város követi Peking és Sanghaj példáját, és a korlátozza az autóvásárlásokat.

 

A júliusi statisztikából kiderül, hogy a kínaiak kicsire nem adnak, hiszen a legdinamikusabban, 45 százalékkal a drága városi terepjárók forgalma nőtt ebben a hónapban. Összesen 235 ezret adtak el belőlük, azaz minden ötödik új autó ebből a kategóriából került ki. Azt azért a vásárlók javára kell írni, hogy hazait vittek leginkább: a Great Wall cég Haval nevű – japán versenytársaihoz megtévesztésig hasonlító – terepjárójából kelt el a legtöbb. A limuzinok között 840 ezres volt a forgalom. A Ford Focus volt a legnépszerűbb modell. A gyártók versenyében továbbra is a General Motors vezet, eladásait 11 százalékkal 221 ezer fölé tudta tornászni, főleg a Buick iránti érdeklődésnek köszönhetően.

(Népszabadság, 2013. augusztus 10.)

 

 
 

blokkk.com      autórengeteg      f » blokkk.com