blokkk.com                                               │ élelmiszeráruda » fogadó │                                                    │ hírkirakattmustra │         

 

Odakozmált a Brexit

Jamie Oliver bezárja hat éttermét Angliában. Máshol meg nyit újakat.

_________________________________________________blokkk.com

 

Jamie Oliver az olasz étteremlánc hat egységét zárja be 2017. első negyedévében, Londonban, Aberdeenben, Exeterben, Cheltenhamben, Richmondban és Tunbridge Wellsben. A cég szóvivője szerint azért lépnek így, mert a 2016. nyári brexitszavazás óta megugrottak a költségek, és kevesebben tértek be ezekbe a vendéglőkbe, tudósít az Origo.

A brexitszavazás óta az angol font 20 százalékot gyengült, és emiatt annyira megdrágult az olasz minőségi alapanyagok beszerzése, hogy ezt már nem tudta kigazdálkodni az olasz étteremlánc.

A bezárásra ítélt egységek az éttermi lánc 5 százalékát jelentik. A cég ígéretet tett arra, hogy megpróbál máshol állást találni az elbocsátás sorsára jutó 120 alkalmazottnak. Maga a vállalkozás egyébként nincs veszélyben, sőt kicsattanó formában van. A 2016-os évet is bevételének növekedésével zárta az étteremlánc és bővítették éttermeik számát külföldön.


Jamie Oliver egyébként 2017-ben további 22 éttermet akar nyitni Nagy-Britannián kívül, olyan távoli helyeken, mint Ausztrália, Brazília és Oroszország. Angliában egyébként a lánchoz tartozó két új steakhouse várja a különleges ételekre vágyókat.

(Origo, 2017. január 6.)

 

 

blokkk.com │                                        élelmiszeráruda │                                           f » blokkk.com │