blokkk.com                                        │ élelmiszer áruda » sarki fűszeres │                                                │ hírkirakattmustra │         

 

A Coop kisboltjai veszteségtől félnek

Kistelepülésen boltosnak lenni nagyon nehéz. Ők is boltot fognak bezárni.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

Vannak Magyarországon olyan kistelepülések, amelyeken csak a kormányzattal közösen lehet megoldást találni a lakosság-megtartásra és a vásárlóerő növelésére, különben csak veszteségesen lehet üzemeltetni a helyi kisboltot, mondta Pekó László, a COOP cégcsoport új elnöke az Origo tudósítása szerint.

Az új elnök arról is beszélt, hogy az eddigi bérszínvonal mellett kellett az elmúlt években bolthálózatot átformálniuk a jövedelmi viszonyok markáns különbségei, valamint a dohányforgalom korábbi kiesése miatt.

 

A COOP sok olyan térségben van jelen, ahol az életszínvonal és a jövedelmi viszonyok messze elmaradnak a főváros, vagy a nagyvárosok átlagától, mivel a COOP 2.600 üzletének több mint a fele kistelepüléseken működik.

A Coop megítélése szerint az élelmiszer kereskedelemben a garantált bérminimum emelése nagy problémát okoz, mert ott többnyire szakképzett munkaerőt kell alkalmazni. A következő két évben a szakképzett dolgozók legkisebb bére összesen 37 százalékkal emelkedik majd, ami jócskán meghaladja a várható forgalombővülést, és amelyből csak keveset kompenzál a 7, vagy 7,5 százalékos járulékcsökkentés.

(2016. december 19.)
 

Sablonos eredmény a Coop-tól
A nyereségről nincs hír.
_________________________________________________________________blokkk.com


A Coop-csoport 2014-ben 560 milliárd forint árbevételt ért el a 2013. évi 550 milliárd forinttal szemben, közölte a Coop Hungary Zrt. A cégcsoport nyereségéről nem közöltek adatot. 2014-ben a Coop-üzletek kismértékű forgalomcsökkenést is elszenvedetek, elsősorban a dohányáru értékesítésének kiesése miatt.
(Napi.hu, 2015. május 20.)

Jó szomszéd maradt a Coop
Nőtt 2013-ban a Coop hálózat árbevétele, miközben átalakult a hálózata.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A Coop-csoport árbevétele 550 milliárd forint volt 2013-ban, 20 milliárd forinttal több az előző évinél.

Az árbevételt csökkentette, hogy az üzletek elvesztették a dohányárusítás jogát, és az általános fogyasztási hajlandóság sem növekedett számottevően a lakosság körében. Ezt azonban ellensúlyozta az egyes boltokhoz kapcsolódó új trafikok hálózata, amelyek visszahozták az elvesztett vevőkör egy részét. Szintén hozzájárult az árbevétel növekedéséhez a még 2012-ben átvett 63 Match és Profi üzlet, valamint az ugyanebben az évben csatlakozott két új régió, a Piliscsoport Kft. és a Polus-Coop Zrt., így az üzletlánc 111 új taggal bővült.

A Coop kialakította új középtávú stratégiáját is, amely a költségcsökkentést, az informatikai, marketing és törzsvásárlói programok fejlesztését, a meglévő pozíciók erősítését, valamint a franchise-tagok között egyes tevékenységek integrációját célozza. A jövőben szorosabb együttműködés jöhet létre a regionális tagok között az informatika, a marketing területén, valamint tovább erősítené a Coop a törzsvásárlói programját is. A törzsvásárlók számát jelentősen tudta növelni a hálózat, ez a kör mára eléri a 814 ezret, a társaság azonban már rövid távon egymillióra növelné létszámukat.

A Coop csoportnak csaknem 700 kis- és középvállalkozás a tagja. Mintegy 32 ezer dolgozójával az országban az egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztató. A Coop csoport franchise láncként működik, a franchise jog tulajdonosa a Co-op Hungary Zrt. Az üzletláncnak már több mint 3000 franchise boltja van, emellett további 2000 üzletet lát el áruval. Naponta mintegy 1,5 millió vevő fordul meg egységeiben.
(Portfolio, 2014. május 29.)

 

 

blokkk.com │                                          élelmiszeráruda │                                           f » blokkk.com │