blokkk.com                                        │ élelmiszer áruda » húsosfazék │                                                │ hírkirakattmustra │         

 

Nyomja a csokit a Nestlé

A diósgyőri Nestlé 24 országba szállít csokifigurákat.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

2016-ban öt kontinens 24 országába szállít csokimikulásokat és más csokifigurákat a Nestlé a diósgyőri gyárából. A Nestlé borsodi üzemében több mint 60 millió üreges csokoládétermék készül a karácsonyi szezonban. A tavalyinál 13 százalékkal több, közel 1.900 tonnányi áru 90 százaléka exportra jut, összegez a Világgazdaság.

A Nestlé fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű, Magyarországon gyártott csokikülönlegességek jutnak piacra olyan nagy csokoládé hagyományokkal rendelkező országok boltjaiba is, mint például Svájc, vagy Belgium.

Diósgyőrben több évtizede készítenek üreges csokoládékat, jelenleg itt működik a Nestlé egyetlen olyan gyártóegysége, amely kizárólag ilyen termékek előállítására szakosodott. Az üzem pontosan ismeri a fogyasztók ízlésvilágát a világ minden részén, így azt a termékek fejlesztésénél is figyelembe tudja venni. Németországban például jelenleg a mentolos étcsokoládé, Nagy-Britanniában pedig a fehér csokoládé népszerű, de eltérőek az igények a termékek külső megjelenésében is.

A Nestlé legutóbb, 2016. októberében egy 240 millió forintos beruházást fejezett be Diósgyőrön, így az elmúlt 6 évben már közel 1,9 milliárd forintot költött a mintegy 400 főt foglalkoztató üzem fejlesztésére és bővítésére.

A Nestlé Hungária Kft. 2015. évi értékesítése egyébként 127 milliárd forint volt: így a nettó árbevétele 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit. Az export árbevétel 80 milliárd forintra emelkedett az előző évi 75 milliárdról. A cég a büki, szerencsi, diósgyőri gyárában és a budapesti egységében 2.400 embernek ad munkát.
(Világgazdaság, 2016. december 1.)

 

Nyögdécsel a Nestlé

A vártnál kisebb a növekedés. Sokat veszített Kínában.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A világ legnagyobb élelmiszergyártója 2016. első 9 hónapban 65,5 milliárd svájci frankos bevételre tett szert, ez azonban mindössze 600 millióval több az előző év azonos időszakáénál, és alaposan elmarad a tervezett 5-6%-os tervtől. Sokat veszített Kínában a Nestlé, árat emelni pedig nem tud az alacsony infláció mellett.

(Világgazdaság, 2016. október 20.)

 

 

 

 

blokkk.com │                                          élelmiszeráruda │                                           f » blokkk.com │