blokkk.com                                        │ élelmiszer áruda » húsosfazék │                                                │ hírkirakattmustra │         

 

Döccent egyet a Danone

2016. negyedik negyedévében megbicsaklott a világ hetedik legnagyobb élelmiszergyártója.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

A vártnál gyengébb negyedik negyedéves európai tejtermékeladások miatt a Danone nem tudja teljesíteni a 2016-ra előre jelzett értékesítési számokat, figyelmeztetett a francia élelmiszeripari konszern, az Origo beszámolója szerint.

A Danone vártnál kisebb mértékű bevétel növekedését két okra vezette vissza a cég. Egyrészt Európa egyes térségeiben nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket az Activia termékcsalád új stratégiája, másrészt pedig a Danone számára kedvezőtlenül alakultak a spanyol élelmiszerpiaci viszonyok. Hasonló figyelmeztetést adott ki korábban a harmadik negyedévre is a társaság, akkor a kínai piac miatt csökkentette bevételi előrejelzését.

Korábban 3-5 százalékos bevétel növekedést várt a Danone 2016-ra. A költségek 2016. évi lefaragása miatt az üzemi szintű eredmény árrése azonban jobb lesz a vártnál.


2015. decemberében egyébként a Danone a Magyarországon hat éve kifejlesztett görög krémjoghurtot átkeresztelték Oikosra. A névváltás oka egyrészt az volt, hogy olyan márkanevet találjanak, ami egyértelműen megkülönbözteti a terméket a kategória más szereplőitől, másrészt az Oikos a Danone görög joghurt globális márkaneve is, ehhez csatlakozott akkor a magyar márka.

(Origo, 2016. december 19.)

 

 

blokkk.com │                                          élelmiszeráruda │                                           f » blokkk.com │