blokkk.com                                     │ élelmiszeráruda » sarki fűszeres │                                              │ hírkirakattmustra │         

 

Nagyot tapos az Aldi
Nyitna még vagy 50-60 boltot. Vezérváltás is lesz itthon.

_________________________________________________________________blokkk.com

További 50-60 boltot és egy új logisztikai központot építene Magyarországon az Aldi. A német diszkontlánc éppen tíz éve, 2006-ban lépett az Aldi a magyar piacra.

 

Először 2015-ben lett nyereséges az Aldi, közel 20 százalékos növekedéssel és 133 milliárd forint bruttó forgalommal a cég. Az Aldi megítélése szerint 100 üzlet felett lehet egyáltalán nyereséges működést elérni, ezt a szintet már elérte, ráadásul 2016-ban is hasonló bővülés várható.

 

Az Aldi webdiszkontja ugyanakkor egyhamar nem indul, a diszkontlánc angliai tapasztalatai szerint nem kell gyorsan lépni.

Az Aldi egyébként nem küzd munkaerőhiánnyal, igyekeznek az utánpótlásról gondoskodni. Most is 68 diák van, akik a duális képzésüket az Aldinál kapják meg. Nem okoz gondot az Aldinak, hogy az átlagnál magasabb bért fizessen dolgozóiknak. Vannak részmunkaidős állásaik is, mert sokan igénylik.

Székács Tibor, aki tíz évvel ezelőtt elindította az Aldit Magyarországon, 2017. januárjától a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz, az Aldi Magyarországnak pedig Bernhardt Haider lesz az új ügyvezető igazgatója.

(Origo, 2016. október 13.)

 

Az ausztrál piacot is lenyomja az Aldi

Anglia után az ausztrál vásárlókat is megszédíti a diszkontok olcsósága, a piacvezető meg kulloghat a Tesco nyomdokain.

_________________________________________________________________blokkk.com

Jókora csapást mért Ausztrália legnagyobb kiskereskedelmi láncára a német Aldi megjelenése, a Napi.hu tudósítása szerint. Ausztrália legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Woolworths tetemes veszteségeket kénytelen elkönyvelni az Aldi megjelenését követően. A Wollworths két profit figyelmeztetést volt kénytelen kiadni 2015-ben, elbocsátja 1200 alkalmazottját, eladja ingatlanjai egy részét, mint Angliában a Tesco. Ausztráliában és Nagy-Britanniában kísértetiesen hasonlók a folyamatok a külföldi diszkontok megjelenése nyomán.
(Napi.hu, 2015. június 17.)

 

Webshoppingolni fog az Aldi is

Elindítja online áruházát a német diszkontlánc.

_________________________________________________________________blokkk.com

A neten terjeszkedik majd az Aldi is, mivel a legfrissebb hírek szerint a német diszkontlánc több országban is indíthat webshopot. A webshopokban, házhoz szállításban úgy gondolkozik az Aldi, hogy a német diszkontlánc eddig látványosan távol tartotta magát az online kiskereskedelemtől. A német Lebensmittel Zeitung kereskedelmi szaklap információi szerint a próbaüzem Nagy-Britanniában kezdődhet, de a rendszert más országokban is bevezethetik.

A hírek szerint azért Nagy-Britanniában vezetheti be először a házhoz szállítást az Aldi, mert a szigetországban az online kereskedelem sokkal fejlettebb és népszerűbb, mint Európa más országaiban, mivel a szigetországban már a kiskereskedelmi forgalom 5 százaléka a neten bonyolódik. Az Aldi egyébként egyedül Ausztráliában szállít házhoz, ott is csak alkoholos italokat.

A német diszkontcsoport brit tagja az Aldi-Dél vállalatcsoporthoz tartozik, rajta kívül még Írország, Ausztria, Svájc, Szlovénia és Magyarország is. A magyar bevezetésről eddig nincs információ az Aldi háza tájáról.
(Pénzcentrum, 2015. március 20.)

 

Idegen pályán is hízik az Aldi

Angolhonban is elszomorítja a többieket a német diszkontlánc.

_________________________________________________________________blokkk.com

Csaknem kétharmadával, 260,9 millió fontra nőtt az Aldi diszkontlánc adózás előtti nyeresége a 2013. december 31-ével zárult üzleti évben a brit piacon. A forgalom 35,7 százalékkal 5,27 milliárd fontra nőtt ugyanebben az időszakban.


Az Aldi nagy-britanniai piaci részesedése 3,1-ről 4 százalékra nőtt 2013-ban a Kantar Worldpanel adatai szerint, 2014. eddig eltelt időszakában pedig 4,8 százalékra nőtt. Így 2014. első féléve jobb lett, mint az előző év azonos időszaka. Az Aldi a magas minőségű termékekért is kevesebbet kér, mint más versenytárs, ez pedig pontosan az, amit a vásárlók keresnek. A működési költségek csökkentése révén felszabaduló forrásokat is elsősorban az árak alacsonyan tartására fordítják, ami a bővülő forgalom révén hoz nagyobb nyereséget.

Az Aldi 2013-ban a brit piacon 42 új boltot nyitott, 2014-ben pedig 54-et terveznek, míg 2015-re 60-65 új értékesítőhellyel számolnak.Ebbe mintegy 600 millió fontot fektetnek.

A Kantar Worldpanel kimutatta azt is, hogy a Tesco viszont a legutóbbi negyedévben az elmúlt több mint tíz év legnagyobb forgalomcsökkenését szenvedte el, elsősorban éppen a diszkontcégek árversenye következtében. A Magyarországon piacvezető Tesco az elmúlt néhány évben több profitfigyelmeztetést is kiadott, néhány hete pedig kiderült, hogy alaposan, mintegy negyedmilliárd fonttal becsülte túl első féléves nyereségét.

(Napi Gazdaság, 2014. szeptember 29.)

 

 

blokkk.com │                                             élelmiszeráruda │                                           f » blokkk.com │