blokkk.com                                              élelmiszeráruda » sarki fűszeres                                          hírkirakattmustra

 

Nagyot nyomul a dm

Bővült a hálózata, a forgalma is. Jönnek újabb boltok is.

 

Kiemelkedő forgalomnövekedéssel zárta gazdasági évének első félévét a dm Kft. A magyarországi cég 10 százalékkal, az ausztriai cégcsoport összesen 9 százalékkal, a teljes konszern 6 százalékkal nagyobb forgalmat ért el, mint egy évvel korábban, számol be a Napi.hu.

 

A dm közel azonos boltszám (257) mellett forintban számolva 10 százalékos növekedéssel 46 milliárd forintos (150 millió eurós) forgalommal zárta a gazdasági félévet a magyar piacon. Ausztriai cégcsoportjában, amelynek tagjai Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Bulgária és Macedónia együttesen 9 százalékos forgalomnövekedést értek el, összesen 1,1 milliárd eurós forgalommal. Konszern szinten Németországgal együtt a növekedés a 12 európai országban 6 százalékos, ez 5,1 milliárd eurós forgalmat jelent.

Az előző féléves záráshoz képest 52 új üzlet nyílt az ausztriai cégcsoportban. A teljes konszern összesen 122 új üzletet nyitott, ez 4 százalékos növekedést és 3.404 üzletet jelent. A dolgozók száma konszernszinten 1.578 fővel emelkedett.

A drogéria saját márkás újdonságai közül 2017 tavaszán debütált az IT UP sminkmárka, ezzel 26-ra emelkedett a saját márkás termékek száma. A drogéria saját márkás termékcsaládja, a dmBio bio élelmiszer kategóriában elnyerte 2017-ben az Év terméke díjat. A cég munkáltatóként 2017-ben harmadszorra nyerte el a Legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában.

A dm 12 európai országban van jelen, a jelenlegi piacok folyamatos fejlesztése mellett az olaszországi piacra lépés előkészületei is zajlanak: az elkövetkező hetekben adják át a cég központját Veronában. Az olasz cégvezetés már toborozza a boltok csapatait. A terjeszkedés 6 régiót érint, népszerű belvárosokban, frekventált bevásárlóközpontokban lesznek elérhetők a drogéria boltjai, az első üzletnyitások 2017 végére várhatók.

(Napi.hu, 2017. április 27.)

 

Lépeget a Rossmann

2016-ban forgalma, beruházásainak értéke és a dolgozók létszáma is nőtt.

 

A Rossmann Magyarországnak 2016-ban 68 milliárd forint bruttó forgalma volt, 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban, adott tájékoztatást az MTI.

A Rossmann 2016-ban 20 százalékkal, közel 2 milliárd forinttal költött többet beruházásokra, mint egy évvel korábban. A drogérialánc 2017-ben Lajosmizsén, Budapesten a Háros utcában nyitott üzleteket, valamint a szegedi és kiskunhalasi üzletét bővítette. Magyarországon első üzletét egyébként 1993 decemberében nyitotta Debrecenben, a bolthálózat legújabb, 200-dik üzletét pedig 2017 márciusában adta át a Csepel Plázában.


A Rossmann 2017-ben több mint 10 százalékkal növelte munkavállalói számát, 2016 végén pedig összesen 1.430 embert foglalkoztatott bolthálózatában és üllői központjában.


A magyarországi hálózat nagyjából 2,6 százalékát adja a teljes Rossmann cégcsoport árbevételének. A Rossmann cégcsoport első üzlete 1972-ben nyílt a németországi Hannoverben. A cég 2016-ban 8,4 milliárd euró bevételre tett szert, ami 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


Az összesen 3.627 üzlettel rendelkező drogérialánc hat országban - Németország, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Albánia és Törökország - van jelen, több mint 50 ezer embert foglalkoztat, és a közeljövőben mintegy 250 új drogéria nyitását tervezi. A drogérialánc 16 ezer terméke közül 2.200 sajátmárkájú, az üzleteknek pedig naponta megközelítőleg 1,7 millió vásárlója van.

(MTI, 2017. március 28.)

 

 

blokkk.com                                             élelmiszeráruda                                           fblokkk.com