blokkk.com                                                │ élelmiszeráruda » húsosfazék │                                            │ hírkirakattmustra │         

 

Dove, Lipton, Knorr

Az Unilevernek jól ment 2015-ben.

_____________________________________________________blokkk.com
A Dove szappanok, a Lipton teák és a Knorr levesek gyártója, az Unilever árbevétele elsősorban a feltörekvő piacok révén 10 százalékkal emelkedett, ráadásul üzleti tevékenységének nyeresége is jelentősen nőtt.

Az Unilever 2015-ben 2014-hez képest 10 százalékkal, 53 milliárd euróra emelkedő forgalomról számolt be. Az árbevétel növekedésében a devizaárfolyamok kedvező irányú változása is jelentős szerepet játszott (6% százalékot dobott rajta).
A devizahatások nélkül számolva az árbevétel 4 százalékkal emelkedett (2 százalékkal nőtt az értékesített volumen és 2 százalékkal az átlagos értékesítési ár), az elemzők azonban csupán 4 százalékos növekedésre számítottak.


Az üzleti tevékenység eredménye 12 százalékkal 8 milliárd euróra, az egy részvényre jutó nyereség (EPS) pedig 14 százalékkal 1,82 euróra emelkedett.


A növekedést a feltörekvő piacok húzták, míg a fejlett piacokon az értékesítés árbevétele nem változott, 22,5 milliárd euró volt. A feltörekvő piacokon 7 százalékkal, 31 milliárd euróra emelkedett az árbevétel.


Elemzők egyébként 2016-ban 1 százalékkal, 54 milliárd euróra emelkedő árbevételre és 1,9 eurós EPS-re számítanak.

Jól fogy a Lipton tea és Knorr leves
(Portfolio, 2016. január 19.)
 

 
 

blokkk.com │                                                   élelmiszeráruda │                                          f » blokkk.com │