blokkk.com                                             │ élelmiszeráruda » húsosfazék │                                            │ hírkirakattmustra │         

 

Pezseg a Pepsi

A profitja nagyot javult, az árbevétele ugyan csökkent, de rosszabbat vártak.

_____________________________________________________blokkk.com

 

A PepsiCo nyeresége és árbevétele is nagyobb lett a cég 2016. évi pénzügyi harmadik negyedévében a vártnál. A HVG beszámolója szerint az amerikai üdítő- és chipsgyártó cég 2 milliárd dolláros profitot ért el a legutóbbi három hónapban az egy évvel korábbi 533 millió dollár után. 2014-ben 1,4 milliárd dollárral rontották a venezuelai helyzettel kapcsolatos költségek az eredményt. 2016. harmadik negyedévében a részvényarányos eredmény 1,4 dollár lett. A szakértők gyengébb adatra számítottak.

A cég árbevétele 16 milliárd dollárra csökkent, az előző év azonos időszakának 16,3 milliárd dolláros értékesítéséről, de felülmúlta az elemzői várakozásokat. A PepsiCo 4,71 dollárról javított is a 2016. egészére előirányzott eredményein.


A PepsiCo részvényének az árfolyama 2016. eleje óta 7,5 százalékkal, az elmúlt 12 hónapban 16 százalékkal erősödött a New York-i értéktőzsdén.

(HVG, 2016. szeptember 29.)

 

Pepsi

A forgalom csökkent, az eredmény nőtt.

_______________________________blokkk.com

 

A PepsiCo adózott eredménye 1,7 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,3 milliárd dollár után 2016. utolsó negyedévében. A PepsiCo 1,7 milliárd dolláros adózott eredménye részvényenként 1,2 dollárt jelentett.

A PepsiCo vártnál nagyobb 2015. utolsó negyedévi forgalomról számolt be. Eladásai Észak-Amerikában nőttek, ami segített mérsékelni az erős dollár kedvezőtlen hatását. A PepsiCo forgalma ebben a három hónapban 2 százalékkal nőtt Észak-Amerikában, ahol a cég teljes forgalmának közel egyharmada bonyolódik. A 2015. december 26-ával záródott negyedévben a cég forgalma ugyanakkor 7 százalékkal 18,6 milliárd dollárra csökkent. A szakértők ennél kevesebb árbevételt vártak.

(Világgazdaság, 2016. február 11.)

 

Belecsapott a Pepsi

Az italgyár a snackekből is nő.

__________________________blokkk.com

 

A Pepsi nagyobb profitot ért el az október eleji eredményközlés szerint, mint ahogyan azt az elemzők várták. A főként kólájáról híres cég a várt 1,3 dolláros egy részvényre jutó profit helyett 1,36 dollárról számolt be 2014. harmadik negyedévében mért teljesítménye alapján.


Az árbevétel is nagyobb lett a vártnál, a 17,2 milliárd dollár valamivel jobb az elemzői várakozás 17,1 milliárdjánál. Az üdítőitalok és snackek eladásai volumenben  1,5 százalékkal emelkedtek. A Pepsi minimálisan növelte az egész évre vonatkozó EPS-növekedésre vonatkozó előrejelzését, 9 százalékra (korábbi: 8%).

Kedvezőtlen, hogy a cukros üdítőitalok piaca gyengélkedik az USA-ban. A light kólák forgalma 2013-ban az Egyesült Államokban 6%-kal esett, a hagyományos kóláké közel 2%-kal (egyre inkább bebizonyosodik, hogy ugyanúgy elhíznak mindkettőtől az emberek). A Pepsi próbál a zsugorodó piacon újdonsággal előlépni, így hamarosan bevezeti Pepsi True nevezetű italát, amelynek alacsonyabb a kalória tartalma. Érdekes, hogy ezt csak az Amazon.comon lehet majd megvásárolni.
 

A Pepsi már egyébként inkább a snackek és egyéb édességek eladásaiból próbálja erősíteni piaci helyzetét.

(Investor.hu, 2014. október 9.)

 

Kólák háborúja Magyarországon

A Coca-Cola lenyomta a Pepsi Colát, miközben az egész piac csúszik lefelé.

____________________________________________________blokkk.com

 

A két kólaóriás közül 2013-ban a Coca-Cola közel hatszor akkora árbevételt ért el, mint a Pepsi, ráadásul egymilliárdos üzemi nyereséget könyvelhetett el, a fő versenytárs milliárdot meghaladó veszteségével szemben. Az egész iparágban folyamatos létszámcsökkentés. Évről-évre egyre jobban elhúz a magyar piacon a Coca-Cola a Pepsi zsugorodó hazai érdekeltségétől. A Pepsi anyavállalatának milliárdokat kellett tőkepótlásra költenie az évek óta halmozódó tetemes veszteségek következtében.
(Napi.hu, 2014. június 23.)

 

 

 

 

blokkk.com │                                        élelmiszeráruda │                                             f » blokkk.com │