blokkk.com kirakat pórázon - bírságtenger                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Késett az Aldi vekkere

Fizetési határidőn túl fizetett a német diszkontlánc a beszállítóinak.

                                                                                                                                                   blokkk.com

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata szerint az Aldi ellenőrzése során megtekintett számlák 70 százalékát a megadott 30 napos határidőn túl egyenlítette ki, továbbá érdemi kötelezettségvállalás nélkül szedett fix jutalékot beszállítóitól. Emiatt most közel 50 milliós bírságot kénytelen fizetni a német diszkontlánc.


Tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt végül 47 millió forint termékpálya-felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az Aldi Magyarország Kereskedelmi Bt.-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A 2014-ben indított és több hónapon át tartó hatósági eljárásban a szakemberek a beszállítói áruszámlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték. A vizsgált számlák 70 százaléka azt bizonyította, hogy az Aldi a beszállítóinak csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét. Ez ellentétes a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival, ami arra kötelezi a kereskedőt, hogy az áru átvételét követő 30 napon belül fizessen a beszállítónak.

Emellett a német székhelyű diszkontáruház-lánc úgy fizettetett fix jutalékot a beszállítóival, hogy nem vállalt előre konkrét eladási forgalmat, és nem vállalt kötelezettséget arra sem, hogy a beszállítók termékeinek forgalmát növelni fogja.

(Forrás: Népszabadság, 2015. február 24.)
 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: kirakat pórázon

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________