blokkk.com                                              butik pórázon » leleménypult                                               hírkirakattmustra

 

Webáruházakban csalták az áfát

2 milliárd adóhiányt tárt fel az adóhatóság, vádemelés lett belőle.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy bűnszervezet tagjai ellen, akik cégcsoportot működtetve elektronikai- és háztartási gépek kis-és nagykereskedelmével több, mint 2 milliárd forinttal károsították meg a költségvetést.


Az elkövetői kör több céget működtetett azért, hogy a belföldön beszerzett termékeket papíron Szlovákiába utaztassák, és a fizetendő áfát eltitkolják. A főszervező irányította szlovák cég szintén papíron adta tovább az árut a körhöz tartozó magyar bukócégeknek, amelyek adót nem fizettek, sok esetben bevallást sem tettek.

Valójában az így számlázott árukat a bűnszervezet tagjai a webáruházaikban és kiskereskedésekben értékesítették itthon, majd egy kettős számlázási program segítségével az ebből származó bevételek egy részét eltitkolták. Összesen 2,2 milliárd forint adóhiányt okoztak.

A pénzügyi nyomozók az okozott kár megtérülésére 1,6 milliárd forint értékben zárolták az érintett cégek, valamint a gyanúsítottak bankszámláit, követeléseit, ingatlanjait, vagyontárgyait. Az akcióba a végrehajtók is bekapcsolódtak, és zárolták a Csongrád megyei raktár kétmilliárd forintos árukészletét.

Az ügyben, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt 30 gyanúsítottnak kell felelnie. A pénzügyi nyomozók az ötvenezer oldalas nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

(NAV, 2017. február 7.)

 

 

blokkk.com                                            butik pórázon                                             fblokkk.com