blokkk.com                                              │ butik pórázon » piacregula │                                                   │ hírkirakattmustra │         

 

Csak óvatosan a túlórával

Két munkanap között legalább 11 óra pihenőidőt kell adni a dolgozóknak. A nyári időszámítás indulása azért kivétel.

_________________________________________________________________blokkk.com

 

Az ado.hu hívja fel a figyelmet arra, hogy 2017. január elsejétől megváltoztak a pihenőidő megadásának szabályai. A munkavállalónak a napi munkavégzés befejezése és a következő napi munkavégzés megkezdése között a főszabály szerint legalább egybefüggő tizenegy óra napi pihenőidőt kell adni.

 

A munkáltató kötelezettsége a munkaidőt úgy beosztani, hogy a munkavállaló számára legalább tizenegy óra megszakítás nélkül rendelkezésre álljon. A pihenőidő-számítás során a munkavégzés befejezése és a következő napi munkavégzés kezdete közötti teljes időtartamot figyelembe kell venni, így viszont a pihenőidőbe már beleszámít a munkavállaló munkába járáshoz felhasznált utazási ideje is.

A napi pihenőidő nyolc órára csökkenthető a következő esetekben:
– az osztott munkaidőben,
– a megszakítás nélküli,
– a több műszakos,
– az idényjellegű tevékenység keretében és
– a készenléti jellegű munkakörben.

A napi pihenőidő a nyári időszámításra átállás esetén a főszabály szerinti tizenegy óra helyett tíz, a feltételesen alkalmazható nyolc helyett pedig hét óra is lehet.

További szabály, hogy két egymást követően munkanapon a pihenőidők együttes tartamának el kell érnie legalább a huszonkét órát. Ez viszont azt jelenti, hogy amennyiben a munkavállaló számára a nyári időszámítással együtt járó óraátállítás miatt csak tíz óra pihenőidő jutott, úgy a következő napon számára már legalább tizenkettő óra pihenőidőt kell beosztani. Ez elsősorban akkor jelenthet gyakorlati problémát, ha a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje tizenkét óra, és abba a munkaközi szünet tartama nem számít be, hiszen ekkor a napi pihenőidő már rövidebb tizenkét óránál, és így a huszonkét óra biztosításához egy „váltás” kihagyása, vagy szabadnap beiktatása válhat szükségessé, esetleg egy későbbi kezdés.

 

Előfordulhat, hogy a munkavállaló például 05.30-18.30-ig, vagy 17.30-tól 06.30-ig dolgozik (tizenkét óra munkaidő, egy óra munkaközi szünettel), akkor a tíz órás pihenőidő utáni tizenkét óra csak akkor biztosítható, ha egy műszakban a munkavállalót nem osztják be, vagy később kezd. Ugyancsak problémát okozhat a huszonkét óra megadása az osztott munkaidő esetén, amikor a munkáltató a napi munkaidőt két részletben oszthatja be és emiatt a napi pihenőidő mértéke is csökken.

(ado.hu, 2017. január 3.)

 

 

blokkk.com │                                         butik pórázon │                                           f » blokkk.com │