blokkk.com                                        │ butik pórázon » vásárlók utcája │                                            │ hírkirakattmustra │         

 

Ezt benyelte a Lidl

Lengyelországban a rafkós vásárlók megtornáztatták a német diszkontláncot.

_________________________________________________________________blokkk.com

Nem nyugodtak bele a lengyel fogyasztók abba, hogy a Lidl visszavonta a saját márkás termékeire meghirdetett kedvezményes akcióját. A fogyasztóvédelemhez fordultak arra panaszkodva, hogy a reklámhadjáratot nem lehetett volna azonnal hatállyal megszüntetni, tudósít a Napi.hu.

A lengyel fogyasztóvédelmi hivatalhoz folyamatosan érkeznek a panaszok azzal kapcsolatban, hogy a Lidl üzletlánc váratlanul visszavonta "Ügyesen és olcsón" című akcióját. Az október végén indított reklámkampány keretében a vásárlók visszavihették a bolt saját márkás termékeit, ha azokkal elégedetlenek voltak, elég volt a számlát és az üres csomagolást bemutatni.

A német diszkontlánc azért állította le az akciót, mert néhány vásárló a nagy bevásárlások után kosárnyi áru csomagolását vittek vissza azzal, hogy nem ízlett nekik, miközben a termékek nagy részét elfogyasztották. A boltok persze kénytelenek voltak visszafizetni a pénzt, miközben nem mellesleg a reklamálók hosszú időre lefoglalták a pénztárakat, bosszantva a többi vásárlót.

A Lidl november elején úgy döntött, azonnal visszavonja a hónap végéig meghirdetett akciót. A gond azonban az, hogy a cég ezzel vélhetően megszegte a reklámkampányok egyik lengyel szabályát. Eszerint ha egy akció meghirdetője menet közben változtatni akar a kampány feltételein, akkor arról a vevőket hét nappal korábban értesítenie kell. A Lidl akciójának szabályai között nem volt olyan pont, amely lehetővé tette volna annak azonnali befejezését.

A fogyasztóvédelmi hatóság úgy döntött, hogy felkéri a Lidlt, magyarázza meg az akció bevezetésének és visszavonásának alapelveit és szabályait. Az így szerzett információk birtokában elemzik a helyzetet.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a meghirdetett reklámkampány szabályait szó szerint kell érteni, tehát jogtalan volt az akció befejezése minden figyelmeztetés nélkül. Mások azzal érvelnek, hogy nem betű szerint kell értelmezni a kampánnyal kapcsolatos tájékoztatást, hiszen a cég saját érdekének védelme érdekében jogosan lépett fel trükkös vevőivel szemben. A váratlan körülmények miatt előfordulhat, hogy nem lesz jogi következménye az akció azonnali visszavonásának, hiába kifogásolja a vásárlók nagy része a Lidl lépését.

(Napi.hu, 2016. november 20.)

 

 

blokkk.com │                                           butik pórázon │                                           f » blokkk.com │