blokkk.com                                         │ butik pórázon » leleménypult │                                                │ hírkirakattmustra │         

 

Zöldséget fogott az adóhatóság

El is adtak nyomban 45 tonna gyümölcsöt a Nagybanin.

_________________________________________________________________blokkk.com

251 milliós adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy zöldség-gyümölcs nagykereskedőnél, akinél a be nem fizetett köztartozás biztosítására 45 tonna gyümölcsöt foglaltak le. Az árut azonnal értékesítették 6 millió forintért.
 

A NAV a Budapesti Nagybani Piacon vizsgált egy nagykereskedőt, amely főként külföldről importált zöldség és gyümölcs szállítmányok értékesítésével foglakozik. A gazdasági társaság nevében havonta többször érkezett bejelentés az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) több százmillió forint összértékben, azonban a gazdálkodó az áfa bevallásában sem értékesítési adatokat, sem Unión belüli beszerzéseket nem tüntetett fel.

Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a társaság egy olyan számlázási láncolat tagja, amely az uniós beszerzés és a belföldi forgalomba hozatal nyomán keletkező áfafizetési-kötelezettség tudatos és szervezett elkerülésére hoztak létre.

Az adóhatóság az ügyben 251 millió forintig ideiglenes pénzkövetelés biztosítást rendelt el. A NAV végrehajtói a nagykereskedő telephelyén lefoglaltak 45 tonna gyümölcsöt, hogy az abból származó bevétel fedezhesse a jelentős adótartozás legalább egy részét. Az árukészletet – tekintettel annak romlandó jellegére – azonnal értékesítették, így 6 millió forintot sikerült bevételezni a központi költségvetésbe.
(NAV, 2016. október 19.)

 

 

 

 

 

blokkk.com │                                           butik pórázon │                                           f » blokkk.com │