blokkk.com                                                         │ kirakatles » leltár │                                                             │ hírkirakattmustra │         

 

Adják a béremelést a nagyáruházak

Mindenki emel, aki munkaerőt akar.

 

A Lidl üzleteiben a 2016 évi béremelések után 2017 március 1-jétől további, átlagosan 8 százalékos emelést kapnak a bolti és raktári fizikai dolgozók, tudósít az MTI a nagyáruházak bérhelyzetéről. A Lidl hangsúlyozta, hogy a kiskereskedelmi szektorban Magyarországon kiemelkedő, 2016 januárja óta összesen 32 százalékkal emelték a béreket a bolti és a raktári fizikai munkavállalók körében. A Lidl áruházaiban dolgozó munkavállalók átlagkeresete így bruttó 334 ezer forint, amellyel az iparágra jellemző átlagbéreknél magasabb fizetést ad munkavállalóinak a cég. A Lidl több mint 4.000 munkavállalót foglalkoztat, munkaerőhiánnyal nem küzdenek.


A Tesco magyarországi áruházaiban évek óta 20 ezer körül van a dolgozók száma, de a nagy forgalmú időszakokban megnő a számuk. Az áruházlánc a szakképzettségtől függetlenül minden munkatársának garantálja a bruttó 161 ezer forintos bérminimumot, ennek megfelelően 2017 év januárjától több mint 12 ezer Tesco-munkatárs alapbére nőtt. Minimálbérért továbbra sem alkalmaznak senkit. A Tesco 2015. szeptember 1-je óta adja a havi nettó 12 ezer forint értékű cafeteria-csomagot juttatásként minden munkatársának, a próbaidő letelte után. A Tesco a 2016-os és az új, 2017-es béremeléssel összesen több mint 5 milliárd forinttal többet költ munkavállalói bérére. Az idei további bérfejlesztési stratégián folyamatosan dolgoznak, annak eredményét a korábbi évekhez hasonlóan júniusban közlik.

Az áruházláncnál folyamatosan vannak nyitott pozíciók országszerte. A nagyobb nehézséget a szakképzett munkaerő felvétele jelenti, földrajzilag pedig különösen Nyugat- és Közép-Magyarországon okoz gondot munkaerőt találni, ezért speciális toborzási tervet dolgoztak ki, együttműködve a munkaerő-kölcsönző cégekkel és diákszövetkezetekkel.


A csaknem 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. már 2017 januárjának elején megegyezett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) az ezévi béremelésről. A Spar valamennyi dolgozója magasabb fizetést kap, mintegy négyezer munkatárs bére nőtt a minimálbér, valamint a garantált bérminimum jogszabályban rögzített mértékére, csaknem kilencezeré pedig különböző mértékben, de ennél magasabbra emelkedett.
A Spar már 2016-ban  4 milliárd forint bérfejlesztést hajtott végre, ez 2017-ben eléri a 7 milliárd forintot, amelyet a járulékcsökkentés csak kisebb mértékben, 1,5 milliárd forint erejéig ellentételez, a nagy része saját forrás. A Spar valamennyi dolgozója 2017-ben évi 100 ezer forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatást kap. A cégnél több mint öt éve dolgozó munkatársak további évi 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kapnak SZÉP-kártyán. Ezeken felül megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is. Az áruházláncnál jelenleg nincs létszámhiány, ezt jelezte a cég.


Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. minden évben törekszik a munkabérek reálértékének megőrzésére, így magyarországi megjelenésük óta folyamatosan emelték a béreket kisebb-nagyobb mértékben. 2017 januárjától az inflációt meghaladó mértékben növelték a munkavállalók béreit. Az Aldinál egy 30 órában dolgozó bolti eladó legmagasabb elérhető bruttó fizetése 233.325 forint, ami kiegészül a vasárnapi pótlékkal és az Erzsébet-utalvánnyal. Ugyanebben a pozícióban 2016-ban a legmagasabb elérhető bruttó fizetés 222.225 forint volt. A bérezés mellett továbbképzési lehetőségeket, részmunkaidőben végezhető pozíciókat, rugalmas munkavégzést, egyes munkakörökben pedig külföldi munkavégzési lehetőséget is kínálnak a dolgozóknak.
Az Aldi csaknem 2.500 dolgozót foglalkoztat Magyarországon, és hálózatukat folyamatosan bővítik. A dolgozói létszám az elmúlt években folyamatosan bővült, bár néhány pozícióra, például bolti eladónak nehezebb most megfelelő szakembert
találni. Az áruházlánc jelenleg több mint 200 pozícióra vár jelentkezőket.

(MTI, 2017. március 29.)

 

Nagyot emelt az OBI

Két év alatt 40%-kal emelték a béreket.

 

Tovább emelkedik az Obi-dolgozók bére, 2017-ben mintegy 23-25 százalékkal növekszik az OBI összes áruházi dolgozójának fizetése. Így a bérfejlesztés nyomán a barkácslánc minden dolgozójának a fizetése eléri a garantált bérminimum megnövelt kötelező mértékét, írja a Napi.hu.
 

Két éves távlatában az Obi több mint 40 százalékkal emelte az alkalmazotti fizetéseket, ezzel a hazai kiskereskedelmi láncok közül élenjárónak számít.

2016. elején - azt követően, hogy előtte hét évig be voltak fagyasztva a bérek - az Obi Hungary Retail Kft. 4 százalékos fizetésemelésről írt alá megállapodást a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ), azzal az ígérettel, hogy, ha az értékesítési számok javulnak, akkor további évközi emelés jöhet szóba. A forgalom jelentős mértékben nőtt, a cégvezetés azonban nem tért vissza a bérfejlesztés kérdésére, ezért az üzletláncnál 2016. év nyarára sztrájkhelyzet alakult ki. A sztrájkfenyegetés következményeként végül újabb 15 százalékos béremelésben sikerült megállapodni 2016. júliusában, így az Obi dolgozók bére közel 20 százalékkal nőtt ebben az évben összesen.


A 2017-es bértárgyalások már gördülékenyen zajlottak le, az új megállapodás értelmében pedig a barkács-lánc mintegy 1.700 dolgozójának körülbelül 23-25 százalékkal emelik ebben az évben a béreket. Ezzel a cégvezetés elkerülte, hogy összetorlódjanak a fizetések a garantált bérminimum-emelés következményeként. Az áruházi dolgozók többségének fizetése mostanra már eléri, vagy felül is múlja a szakmunkás bérminimumot (ami idén bruttó 161 ezer forint), míg a minimálbér-környéki kategóriákban már csak a takarítók keresnek az üzletekben.
(Napi.hu, 2017. január11.)

 

Rányomott egyet a Fornetti is

Kapott mindenki 96 ezer forintot. Egy évre. Ez havi nyolc ezer.

 

A Fornetti emelte alkalmazottai fizetését: minden egyes dolgozó éves szinten bruttó 96 ezer forinttal vihet többet haza 2017-ben, mint 2016-ban, összegzi a Napi.hu.

 

A kormányzati intézkedések a Fornetti csoportra is hatással vannak: a cég dolgozóinak túlnyomó többsége korábban is a minimálbért meghaladó összeget keresett, így a jogszabály-módosítások (a járulékcsökkentés) megtakarításokat hozott a cégnek.

A Fornetti úgy döntött, hogy semmit sem tart meg a járulékcsökkentés révén megspórolt összegből, amelyet így teljes egészében szétosztanak a dolgozók között. Így minden egyes alkalmazott egységesen évi bruttó 96 ezer forint - havi szinten bruttó 8 ezer forint - béremelést kap, ez a cégcsoport foglalkoztatottjainak 83 százalékánál 3-6 százalékos béremelést jelent. A Fornetti arra is figyelmet fordít, hogy a fizetésemelés ne járjon a munkaterhek növekedésével.

A Fornetti felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy feltehetően a beszállítók részéről díjemelést vonnak majd maguk után a kormányzati bérintézkedések
(Napi.hu, 2017. január 11.)

 

Az eladót az Aldi fizeti a legjobban, de a csúcsgázsi is kevés

A létszám nem nő, így csak egymástól tudnak eladót elszipkázni a boltok. A bérrangsor  legvége, a kicsi könnyen lehúzhatja a redőnyt végleg, főleg, ha megdobják a vasárnapi pótlékot. A nagyok mindenben elhúztak, most éppen a bérben, hiába a sok multistop tábla. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kisboltosok csak látszattámogatásokat kaptak.

 

Az elmúlt napokban a Lidl főpénztárosának fizetése körül forogtak a hírek, hiszen ha valaki rászánja magát ennek a munkakörnek a betöltésére, akkor havi járandósága már bruttó 340 ezer forint felett járhat a diszkontláncnál. Ezek a híradások azt jelzik, hogy ma már nem csak a vásárlókért, hanem az eladókért is őrült verseny folyik a boltokban, áruházakban.

 

A fizikai munkát végzők havi bruttó átlagkeresete a KSH legutóbbi adatai szerint 159 ezer forint volt júniusban a kiskereskedelem egészében, az élelmiszerbolti eladóké pedig 141 ezer forint. Ez 10%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. A létszám azonban nem nő, 2016. első félévében semmit sem változott, így hiába az eddigi emelés, csak egymástól tudják elszipkázni az eladókat a boltosok.

 

Bért csak pontosan szabad számolni, persze van, aki eltitkolja

A pontos összehasonlítás egyik követelménye az, hogy a különböző áruházakban az azonos munkaköröket kell összevetni. A Lidl főpénztárosa más beosztást jelent, mint egy bolti dolgozó besorolású alkalmazotté ugyanabban az áruházban. Ezért azt kell megnézni, hogy az élelmiszerboltokban az eladó jellegű munkakörökben mennyi bért kínálnak, hiszen ők képezik a bolti dolgozók derékhadát. A részmunkaidősök esetében kínált béreket pedig napi 8 órás munkavégzésre kell vetíteni. Ma már a diszkontokban, de sok más boltban is a bolti dolgozók szinte mindent csinálnak, pénztárosok, árufeltöltők, takarítók egyszerre. A szupermarketben ráadásul csemegepultozik is mindenki. A diszkontok bolti dolgozóinak zöme ráadásul részmunkaidős, ez a megoldás is része a forgalom hullámzásához igazodó munkaszervezésnek.

 

Sok álláshirdető megelégszik a 8 általános iskolai végzettséggel Az élelmiszer bolti eladóknak, ha munkájuk során kiszolgálják a vásárlót, például a csemegepultban, akkor kötelező a megfelelő szakképesítés, ez viszont a pénztárosnak, vagy az árufeltöltőnek nincs előírva. Ez is érdekes képet mutat a gyakorlatban, hiszen nem egy igazi eladót álcáznak pénztárosnak, vagy árufeltöltőnek. A képhez hozzátartozik, hogy a kereskedelem ugyanúgy robotosodik, mint az autóipar, vagy sok más terület, hiába nem tetszik ez a szakszervezetnek. A vásárlónak viszont igen.

 

Az álláshirdetések persze több tekintetben becsapósak, hiszen a kisebb boltokban lehet alkudni is, az pedig nem egyértelmű számos esetben, milyen járandóságok, vagy éppen zsebbe dugott, adózatlan pénzek egészítik ki az alapbért. De ennek ellenére érdemes kísérletezni az áttekintéssel. A kiindulópont az álláshirdetések nem csekély tömege volt az elmúlt két-három napban, természetesen csak véletlenszerűen, de  a lehetőségekhez mérten módszeresen válogatva az eladókra vadászó boltosok között.

 

A nagy élelmiszerláncok közül az Aldi, a Lidl és a Tesco a honlapján elárulja, mennyi bért is kínál. Az Auchan és a Penny már titkolja, milyen bért is hajlandó fizetni a jelentkező álláskeresőknek, de vélhetően  beállnak a sorukba, az éves mérlegbeszámolók bérköltség és létszámadatai erre utalnak.

 

A legkülönbözőbb elemzések egységesek abban, hogy a legtöbb bért a diszkont áruházak fizetik az élelmiszer kiskereskedelemben. Az élelmiszer diszkontok dolgozói pénztárosi és árufeltöltő munkát végeznek, de vásárlót már nem szolgálnak ki, hiszen itt csemegepult nincs. Sőt, takarítanak is (egyébként a takarító is hiánycikk a munkaerő piacon).

 

A három diszkontlánc hasonló munkaerő rendben ügyködik, persze kisebb különbségek vannak. A legfontosabb, hogy minden bolti alkalmazott szinte mindent csinál. A különbségek közé tartozik, hogy az Aldinál az árufeltöltő nem kasszázik, a Lidl főpénztárosa pedig ellenőrzési és egyes kisebb vezetési feladatokat is ellát.

 

A bérek tekintetében az azonos munkaköröket lehet csak összevetni, a diszkontok esetében ez a bolti eladó (Aldi), a bolti dolgozó (Lidl) és az eladó-pénztáros (Penny) lenne, de hát nem mindenki árulkodós bérügyben:

 

Aldi árufeltöltő bolti eladó üzletvezető-helyettes üzletvezető
Lidl bolti dolgozó főpénztáros üzletvezető-helyettes üzletvezető
Penny eladó-pénztáros műszakvezető üzletvezető-helyettes üzletvezető

 

Eladók topfizetése a diszkontokban

Nos, az élelmiszer eladók bérrangsorát az Aldi vezeti, nem is kis előnnyel a Lidl előtt, honlapjuk tanúsága szerint. Ez már sejthető volt az éves mérlegbeszámolójukból is, hiszen az egy főre jutó havi átlagkereset az Aldinál 2015-ben 304 ezer forint volt, a Lidlnél pedig 268 ezer forint. Boltvezetőben viszont a Lidl az erősebb. De hiába a nagy emelés, mindhárom nagy diszkontlánc százával keresi a bolti dolgozókat, tehát az eladók 300 ezer forint körüli jövedelme sem oldja meg egyik pillanatról a másikra a munkaerőhiányt, pedig a kereseti lehetőség kétszerese az átlagosnak.

 

Nos, az élelmiszer eladók topja a következő:

 

Aldi, eladó: 296.300 forint

Az eladó pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlékot) növelt legmagasabb havi bruttó fizetés 222.225 forint (heti 30 órában), ez 8 órára vetítve 296.300 forint. Az Aldi eladója pénztárosi, árufeltöltő és takarító munkát egyaránt végez.

 

Lidl, bolti dolgozó: 227.857 forint

A Lidl bolti dolgozója megfelel az Aldi eladó munkatársi besorolásának (munkája a pénztármunka, árukészlet feltöltés, áru rendezés, üzlet takarítás, hasonlóan, mint az Aldiban az eladó esetében). A munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb bruttó járandóság 170.893 Ft, de csak 6 órás munkavégzéssel. Ez 8 órás munkavégzésre vetítve 227.857 forint.

 

Szalámibér a Tesconál és a többiek

A Tesconál hat hónap után ugrik egyet a fizetés, a bolti dolgozók (pénztáros, eladó, árufeltöltő) esetében. Az áruházlánc honlapja szerint a hetedik hónapban 188.377 forint havi bruttó kereset érhető el, amiben az alapbér 143.700 forint, ezt fejelik meg pótlékokkal és területi bérkiegészítéssel. A ráadás 12 ezer forint cafetéria és 10% dolgozói vásárlási kedvezmény, havi húszezer forintban behatárolva. A Tesco dolgozók vásárlási kedvezménye is pénz, ráadásul semmit sem adózik, de persze a nyugdíjba sem számít bele. A kezdő alapbér az első félévben egyébként 133 ezer forint.

 

Egy Spar partner bolt is már közel 200 ezer forintos bért kínál, egyébként a Spar sem dicsekvős bérügyben.

 

Úgy tűnik, a hirdetésekben állást kínáló kisebb boltosok is kapaszkodnak felfelé a bérekben, már akinek futja rá, bár a túlnyomó nem többség nem árulkodós ebben a kérdésben. A fővárosi élelmiszerboltok közül néhány 165-170 ezer forintot is ajánl, egy reálos bolt 140 ezer forintban jelölte meg a bért, de akad, aki árufeltöltőnek 120 ezer forintot kínál.

 

Sötét az alja: a multistop nem segített semmit

Az átlag alatti béreknek szinte semmi a nyoma az álláshirdetésekben. Az állást hirdetők zöme telefonon nem is hajlandó a bérről információt adni. Egy biztos, a kisboltosok java ide tartozik és küszködik, hiszen nem tud több bért fizetni. Az onlinen kassza ráadásul nagyobb számviteli fegyelmet követel a munkaerő gazdálkodás frontján is: több nyugtához több bevallott költség is dukál. Egyértelmű, hogy az elmúlt néhány évben a nagy élelmiszerláncok mindenben elhúztak: nőtt a forgalmuk, bővült a hálózatuk, hiába a plázastop (a Tescot kivéve), ráadásul a magasabb bérekkel is tetemes előnyt kovácsolnak maguknak, aminek böjtje is lesz a kisebb versenytársaknál: aki lemarad, az könnyen lehúzhatja a redőnyt végleg, főleg ha a nyakába vágják a nagyobb vasárnapi pótlékot is.

(blokkk.com, 2016. szeptember 8.)

 

Háromszoros a bérkülönbség az élelmiszer boltok között

A multi diszkontok vezetik a bérrangsort. A legtöbbet az Aldinál, a legkevesebbet a Manna boltjában lehet keresni. Egyedül a CBA furakodott be a multi áruházak közé, a többi magyar élelmiszerüzlet alaposan alulfizeti a dolgozókat. A hazai kisboltok alig bírják a bérversenyt. Egy ügyes eladó boltot váltva megháromszorozhatja a vasárnapi pótlékát is.

 

A nagyobb, ismert élelmiszer láncok között óriási a különbség az alkalmazottaknak fizetett bérekben. A legbiztosabb támpont a cégek nyilvános mérlegbeszámolója. Az eltérő mérleg fordulónapok miatt (megengedik a számviteli szabályok, hogy ne december 31-én kelljen lezárni a pénzügyi elszámolást, ez nemzetközi gyakorlat is) ugyanakkor még nem mindegyik áruházlánc hozta nyilvánosságra előző évi mérlegbeszámolóját. Ezekben az esetekben a legutolsó nyilvános jelentés lett a vizsgálat alapja, ami nem okozhat különösebb gondot az összehasonlításban, legfeljebb azóta még magasabbak is lehettek az itt fizetett a bérek.

 

Az összevetés egy-egy lánc esetében valamennyi alkalmazott számát és bérköltségét tartalmazza, mivel nem minden vállalkozás különíti el a szellemi és a fizikai állományt a nyilvános adatokban, továbbá a teljes és részmunkaidősök adatait sem, így egységes az összehasonlítás. A fizikai és a szellemi, továbbá a teljes és a részmunkaidősök aránya egyébként döntő versenyképességi kérdés, hiszen a háttérben az eltérő értékesítési módszer és technika, továbbá a létszámgazdálkodás rugalmassága húzódik meg.

 

A boltok kiválasztásában a döntő kérdés az volt, hogy a nemzetközi áruházak kivétel nélkül benne legyenek az összehasonlításban. A legnagyobb hazai láncok önálló vállalkozásokból állnak, így közülük csak néhányat lehetett kiragadni a vizsgálathoz, egy-egy tömörülésen belül is lehetnek kisebb-nagyobb bérkülönbségek.

 

A legjobban az Aldi fizeti meg alkalmazottait az átlagos havi bruttó keresetet nézve, a kiskereskedelmi átlag kétszeresét adja. A multi áruházak kivétel nélkül az átlagnál sokkal nagyobb fizetést kínálnak. A 2014. évi keresetekhez képest ráadásul nőt az olló a nemzetközi és a hazai áruházak bérei között, a nagyobb CBA boltokat leszámítva, akik próbálnak lépést tartani a munkaerőpiac kényszerével. A béremelés nyilván a nyereség terhére megy, másként ez elképzelhetetlen, hiszen az egyéb költségek lefaragásának kemény korlátai vannak.

 

Az élelmiszer boltok 2015. évi bérrangsora így a következő:

 

áruház havi átlagkereset létszám eltérő mérleg fordulónap, megjegyzés
Aldi 308 1.854  
Lidl 248 3.634 2015. március adata
Metro 222 2.543 2015. szeptember
Penny 218 3.027  
Krupp és Társa (CBA) 193 832  
Auchan 189 6.285 2015. március
Spar 185 13.276  
Tesco 184 18.082 2015. március
Kisalföld Füszért (Reál) 154 294  
Coop Szolnok 147 1.395  
CBA Latin Negyed Kft (Szeged) 135 45  
Mecsek Füszért (Coop) 133 1.528  
G'Roby 126 49  
Mázsa Wien Kft (Manna) 93 11  
kiskereskedelmi átlag 148 186.666  

Forrás: Elektronikus Beszámoló Portál, 2015. év, havi átlagkereset: ezer forint

létszám: átlagos állományi létszám

 

2015-ben 148 ezer forint volt a kiskereskedelemben fizetett havi bruttó bérek átlaga, de az élelmiszerboltokban ennél kevesebbet lehetett keresni, amit jól mutat néhány szakma fizetése (ami persze a feszítő munkaerőhiány miatt emelkedett 2016-ban):

 

  2016. április 2015. 2016. évi változás
pékárus 138.885 130.962 + 7.923
zöldséges 138.702 132.292 + 6.410
halárus 136.611 120.192 + 16.419
hentes 134.765 129.706 + 5.059

KSH, havi bruttó átlagkereset,

 

(blokkk.com, 2016. augusztus 8.)

 

 

blokkk.com │                                               kirakatles │                                                f » blokkk.com │