blokkk.com                                                      kirakatles » kalmárvilág                                                  hírkirakattmustra

 

Nem kell a Google a márkáknak

Most éppen a VW, a Tesco és a Toyota mondott nemet, mert szélsőséges tartalmú oldalakon nem adják a nevüket.

 

Egyre csak dagad a Google körüli botrány, mivel nemrég újabb három világmárka döntött úgy, hogy felfüggeszti hirdetéseit az informatikai cég videómegosztóján, tudósít a Világgazdaság.

Újabb három világmárka csatlakozott ahhoz a 250 céghez, amelyek felfüggesztették reklámjaikat a Google-nél. A Volkswagen, a Tesco, és a Toyota azután döntött így, hogy az informatikai cég rendszeresen jeleníti meg hirdetéseiket, brandjüket különböző szélsőséges tartalmakat felvonultató oldalakon, így komoly veszélynek kitéve népszerűségüket.
 

A botrány nem tesz jót, a Google-nek, mivel részvényeinek ára folyamatosan csökken. Matt Brittin, a Google európai vezetője a napokban bocsánatot kért az érintettektől, ígéretet téve arra, hogy megoldják a problémát. Ugyanakkor ezzel egy időben azt is hozzátette: egyelőre nem tervezik, hogy olyan alkalmazottakat foglalkoztassanak, akik megkeresik és letörlik a problémás tartalmakat.

Az elmúlt időszakban több világmárka jelentette be, hogy nem hajlandó hirdetni a Google platformján. Feltételük, ameddig nem dolgoznak ki megnyugtató megoldást arra, hogy ne sérüljön brandjük, nem engedik reklámjaikat tovább mutatni.

 

Legutoljára a Mark&Spencer döntött a hirdetés-bojkott mellett, de megszüntette hirdetéseit például a McDonald's angliai érdekeltsége is.

(Világgazdaság, 2017. március 23.)

 

 

blokkk.com                                                 kirakatles                                            fblokkk.com